View Full Version : Advanced Tribes


vladmir_illych_lenin
Mar 09, 2001, 10:01 PM
What's the largest and most advanced tribe you've ever discovered?

Most of mine were size 1 cities with nothing, but there were the rare size 2 cities with a temple and a marketplace.

The largest I discovered was a huge size 4 city with temple, marketplace, barracks, granary, and a courthouse.

Unfortunately, I had to disband the city because it was in the middle of the desert with minus 3 food.

Has any of my fellow CivFanatics discovered larger tribes?

Thunderfall
Mar 09, 2001, 10:32 PM
The largest advanced tribe I discovered is size 3, I think.

HIEROPHANT
Mar 09, 2001, 11:28 PM
i think it depends on what year you are in the game on how big the advanced tribe is.

Frederick the Great
Mar 10, 2001, 12:47 AM
I once got a size 4 city with a granary, temple, and marketplace, and this wasn't out in the desert or anything. It was a really good find.

------------------
Frederick II, The Great, King of Prussia
First Servant of the State<IMG SRC="http://forums.civfanatics.com/ubb/king.gif" border=0>

damunzy
Mar 10, 2001, 01:06 AM
Size 3, nothing special that I can remember.

------------------
<FONT face="tahoma">
All rights reserved, all wrongs avenged. </FONT f>

Flatlander Fox
Mar 10, 2001, 02:31 PM
The biggest I ever found was a size 4 with a granary, temple, and courthouse. I then promptly lost it to a lousy barb uprising a few turns later.http://forums.civfanatics.com/ubb/smile.gif

------------------
It takes a big man to cry, but it takes a bigger man to laugh at THAT man.

Lefty Scaevola
Mar 10, 2001, 03:59 PM
size 4 with 3 imrovements

kittenOFchaos
Mar 10, 2001, 07:05 PM
Same
size 4
temple, granary, marketplace

SunTzu
Mar 10, 2001, 07:15 PM
i remember one time in a game, for somereason i left this one hut alone and finally decided to see what it has around 1800AD i gave me a size 8city!

------------------
<FONT COLOR="blue"><FONT face="copperplate gothic light">Civilization God of War & Economic Prosperity
http://www.civfanatics.com Staff and forum moderator

<IMG SRC="http://www.homestead.com/house_of_lux/files/suntzu1.gif" border=0>

Well, it must be close to the Armageddon. Lord, you know that I won’t fly by that lesson you taught me, to pull out my Wesson you brought me, and i’m not stressin’ it softly. Get ‘em up off me, ‘cause all we wanted harmony, been bombin’ ‘em. Yell up outta my ghetto, “I won’t settle,” get on my level.</FONT c></FONT f>

Andrew Livings
Mar 11, 2001, 04:16 AM
I'm surprised that you'd get an advanced tribe in the middle of the desert. The computer will only build citieson what it considers 'fertile' terrain: plains and grassland, so I'd've thought that you'd only get advanced tribes on these terrains as well.

Cimfindriel
Mar 12, 2001, 07:06 AM
Size 4 as well, but I am not sure what came along with it.

------------------
<IMG SRC="http://forums.civfanatics.com/ubb/ninja1.gif" border=0>"Engarde you silly fool!
You are no match for my so fine
rapier!"

He who sacrifices his conscience to ambition burns a picture to obtain the ashes.
- Chinese Proverb

Leowind
Mar 12, 2001, 12:21 PM
Same story, size 4 with 4 improvements (in GOTM#2, actually http://forums.civfanatics.com/ubb/smile.gif )

Kev
Mar 12, 2001, 04:00 PM
I've also had a size 4 city given to me with 3-4 improvements. One time it was in a position that was just missing fish and a whale, and it was encroacing on a nearby city as well. That was a tough choice, but I think I ended up keeping it where it was.

A size 8 City Sun Tzu?!?!?! That kicks!

------------------
Diplomacy - the art of
saying "Good Doggie"
until you can find a rock

shadowdale
Mar 13, 2001, 06:18 AM
The biggest I have ever gotten from a goody hut was a size 6 city, but I don't remember how many improvements there were!!
But I have also noticed that you get bigger cities if you wait long enough!! http://forums.civfanatics.com/ubb/biggrin.gif

http://forums.civfanatics.com/ubb/snipersmilie.gif

------------------
Veni Vidi Vici.

Coolbook:
Håkan Eriksson, Stormerne, vladmir_illych_lenin, Cunobelin Of Hippo, vanillacube.

MrLeN
Mar 13, 2001, 09:45 AM
DOH!

I never get good stuff like all of the above.

I only ever get a size one. I vaguely remember getting a few with 'an' improvement inside.

MrLeN



[This message has been edited by MrLeN (edited March 13, 2001).]

Cunobelin Of Hippo
Mar 18, 2001, 11:08 PM
Size 5, temple, marketplace. Total fluke, I usually get size 1/2.

------------------
I am so great! Gee, arr, ehh, tee! I am so great! Gee, arr, ehh, tee! I mean, my greatness is so obvious! It's all around us! Everywhere you look you will be stunned by my greatness. I can't believe how great I really am.

FearlessLeader2
Mar 22, 2001, 11:28 PM
The biggest city I ever got was size 4. It had a temple, marketplace, granary. As an aside, whoever it was(oh, Lenin) that said they got a courthouse. . . no, I don't think so. You NEVER get a courthouse in any city that you capture or acquire. Even a bribed city loses its courthouse. It's the game's way of saying that different civs have different laws, so the old courthouse is worthless to the new civ. You CAN'T acquire a city with a courthouse. Period. Well, I never have anyway. And we all know that I'm just a god incarnate, so it has to be true. . .

vladmir_illych_lenin
Mar 23, 2001, 03:14 PM
Really?
I dunno. But it had a bunch of "primary" improvements.

sekong
Mar 23, 2001, 11:09 PM
I used to play large map, therefore there always are some un-openned huts in later of games. The later it is, the better/advanced the tribe is. I generally get size 3-4 of city, with something like temple, Marketplace, library, etc. don't remember saw anything higher than 5. Coz I generally don't play till that late.

goodbye_mr_bond
Mar 25, 2001, 01:09 AM
I've often had size 3 or 4 with a few improvements, but never 5 or more. I usually play large map though so what sekong says applies.

I've never had a city on a desert though. Or Forest even.

Tact
Mar 28, 2001, 01:13 PM
If I wait to snag huts do I increase my chances at an advanced Civ?

CoolUserName
Mar 28, 2001, 04:33 PM
It depends. If you have discovered all techs, yes (unless you can discover future techs in huts..?).

I don't think the probability changes throughout the game but I'm not sure though.

vladmir_illych_lenin
Mar 28, 2001, 07:21 PM
You can't get advances after invention. I love advanced tribes in mp. They give you an enormous advantage, even if they're in a crap position.

gjts00
Mar 30, 2001, 12:28 PM
size 4, 3 improvements.

------------------
Thou who goes to bed with an itchy butt wakes up with a smelly finger.