View Full Version : Aztec/Mexica


kairob
Oct 29, 2006, 07:38 AM
Why not change the name of the aztecs to the mexica not only is this apparently a more accurate a name for them (they considered themselves to be mexica) but it would also stop them looking as silly in the later eras?

Phallus
Oct 29, 2006, 08:35 AM
I've done this for my own petty satisfaction in the map file. Just change them manually if you want.

LeaderType=LEADER_HATSHEPSUT
LeaderName=Hatshepsut
CivDesc=Egyptian Empire
CivShortDesc=Kemet
CivAdjective=Egyptian
CivType=CIVILIZATION_EGYPT
Team=0
PlayableCiv=1
CivicOption=CIVICOPTION_GOVERNMENT, Civic=CIVIC_HEREDITARY_RULE
CivicOption=CIVICOPTION_LABOR, Civic=CIVIC_SLAVERY
Handicap=HANDICAP_PRINCE
EndPlayer
BeginPlayer
LeaderType=LEADER_ASOKA
LeaderName=Ashoka
CivDesc=Indian Empire
CivShortDesc=Bharat
CivAdjective=Indian
CivType=CIVILIZATION_INDIA
Team=1
PlayableCiv=1
Handicap=HANDICAP_PRINCE
EndPlayer
BeginPlayer
LeaderType=LEADER_QIN_SHI_HUANG
LeaderName=Qin Shi Huangdi
CivDesc=Chinese Empire
CivShortDesc=Zhong Guo
CivAdjective=Chinese
CivType=CIVILIZATION_CHINA
Team=2
PlayableCiv=1
Handicap=HANDICAP_PRINCE

and so on

That's all you have to change, though they still have the default descriptions in the pedia.

kairob
Oct 29, 2006, 08:43 AM
ace! thankyou :)

kairob
Oct 29, 2006, 09:36 AM
which file do I need to change? and what folder is it in?

Elhoim
Oct 29, 2006, 10:03 AM
Open the map file with notepad and the info is there.

But I agree that Mexica might be better.

Phallus
Oct 30, 2006, 11:06 AM
It's in PrivateMaps.

kairob
Oct 30, 2006, 11:15 AM
thanks guys :)

Rossiya
Nov 05, 2006, 05:52 AM
Yes, Rome could change to Italy, England to Britain etc.

Hitti-Litti
Nov 05, 2006, 06:08 AM
And Russia could be USSR for a moment... And Germany separated to DDR and West Germany. No, I'm not serious.

Names don't bother me. Only thing that bothers is leaderheads. Wow, year is 1950 and Julius Caesar STILL uses a toga...

Phallus
Nov 05, 2006, 06:15 AM
Yes, Rome could change to Italy

But if anything that would make things less accurate than before...

McA123
Nov 05, 2006, 07:56 AM
There was a discussion about this an another thread a while ago... And I don't think it's possible for the name to change mid-game anyways, and someone said (and I have to agree), that these changes of name were the result of huge changes within the country. Rome and Italy aren't really the same thing, nor are the Aztecs and Mexicans, Incans and Peruvians, etc.

Hitti-Litti
Nov 05, 2006, 07:58 AM
Aztec called themselves Mexica, like kairob said in OP. But yes, Rhye has better things to do than nitpick with these small things, that don't affect to gameplay.

kairob
Nov 05, 2006, 03:58 PM
I dont agree with Rome and Itally I was only suggesting the mexica things because thats what they called themselves like Hitti-Litti said. However it would be cool if instead of rome reimerging the was an itally civ that came about under various conditions (like the collapse of rome) etc...

McA123
Nov 05, 2006, 05:25 PM
That definitely would be cool... But it sounds kind of impossible to code. Still, we can always hope...