View Full Version : (NAB) "Complete in xx turns" for palace inconsistent with Civilopedia (Middle Ages)


microbe
Dec 02, 2003, 04:00 AM
I was playing Middle Ages scenario as France, and I saw the following problem:

Angers was producing 5 shields per turn, and the cost of Palace is 100 accoding to the Civilopedia. There was already one turn passed, so it should complete in 19 turns, however it said "99 turns".

It seems to be only a problem of Palace. All other units/improvements are consistent.

I didn't try to complete the Palace so I didn't know if it was actually 19 turns or 99 turns.

http://www.civfanatics.net/uploads6/bug-palace-1.jpg

http://www.civfanatics.net/uploads6/bug-palace-2.jpg

Tacit_Exit
Dec 02, 2003, 05:37 AM
Wow. This one again. Dude, the 'sillyvopedia' entry refers to the minimum cost for the palace, but the cost goes up as you aquire/build more cities (not sure of the formula).

I think it tops out at ~ 1000 shields. Its been this way since Vanilla (original) Civ3.

Chieftess
Dec 02, 2003, 07:47 AM
There was already a bug thread on this, and it isn't even a bug. That's the base cost, and grows with your civ size, as expected.