View Full Version : GRAPHICS: build queue with easy to understand info


Nemo
Nov 18, 2001, 07:02 AM
Compatable with Civ III patch 1.21f and 1.29f

This mod uses nice little pictures to decifer how much the unit/building/wonder you are about to build (i.e. in the queue list) costs, culture produced, upgradability, # of units that it can transport are all shown. it pretty much follows along the lines of Il Marfioso mod, but with pictures instead of bars.

it has an auto-install and auto-uninstall included! Just extract to your CivilizationIII folder, double click, and play :)
(version 2.0 fixed it so that you could not accidentally overwrite your backed up files if you installed multiple times without uninstalling first)

UPDATE (22-MAR-2003 11:24am CST):
NemosQueueMod Version 2.1.21, compatable with Civilization version 1.21f and 1.29f. Older versions can be found through out this thread.

Please post any problems, or email me at: jeric AT sbcglobal DOT net (jeric@sbcglobal.net)

...ok, time for me to go play now ;)

Version 1.1 was downloaded >1504 times
Version 2.0 was downloaded >377 times

Nemo
Nov 18, 2001, 07:03 AM
Units list screenshot (low quality .jpg file, sorry)

up-arrow = upgradable times the number of arrows (i.e. 3 up-arrows means the unit can upgrad 3 times)
transport units have a number, showing the number of units it can carry.
If there is no symbol next to it, the the unit cannot carry anything, nor can it be upgraded.

Nemo
Nov 18, 2001, 07:04 AM
Building list screenshot (low quality .jpg file, sorry, the overlaying yellow coins are eaiser to see in game)

music symbol = culture (which is the same as the rest of the game)
money symbol = each red/yellow coin pile represents one coin per turn you must pay in maintainance (i.e. if it has a red/yellow/red coin combination, then that building requires 3 coins per turn in maintanance)

Thunderfall
Nov 18, 2001, 10:01 AM
Nice work! :goodjob:

If it doesn't make the screen too messy, maybe you should also add the # of shields something costs to the pic. :)

PS: The orginal Usability mod was created by Il Marfioso, not snoopy.

Nemo
Nov 18, 2001, 02:39 PM
Thanks :)
opps, thanks for catching that thunderfall :)

Nemo
Nov 18, 2001, 05:16 PM
Originally posted by Thunderfall
Nice work! :goodjob:

If it doesn't make the screen too messy, maybe you should also add the # of shields something costs to the pic. :)


i tried to add polution output for some of the factories et al. but it got messy, and too cramped. Doing the shields is a good idea, but it got pretty cramped, and on cargo vehicles that already had a number, it didn't look right. plus it uses the same sprite when you unit is onboard a vessel, which kept me from doing much else to the units :(

Ds6161
Jan 28, 2002, 11:59 AM
IF I change the amount of culture a temple gives out. does this patch show that?? Or are you icons fixed??

thankz

Stormbringer
Jan 28, 2002, 04:08 PM
That's a very good question!
Can someone clarify that?

Thunderfall
Jan 28, 2002, 04:16 PM
Originally posted by Ds6161
IF I change the amount of culture a temple gives out. does this patch show that?? Or are you icons fixed??

thankz


No, it won't show that because the images are fixed.

Nemo
Feb 16, 2002, 01:03 AM
Here is NemosQueueMod version 1.1 which is compatable with Civilization version 1.07 (the original release)

Just in case anyone still needs it :)

Nemo
Apr 20, 2002, 03:15 PM
Version 2.0 which was compatable with Civilization III patch 1.17f

...in case anyone needs it.

CivAgamemnon
Dec 13, 2002, 01:02 PM
Is there an updated version for PTW 1.14? The new 3 units added in PtW are not listed in here.

GIDustin
Dec 13, 2002, 02:41 PM
Nemo's last post was written on April 21. I am doubting that he is still working on the project.

Perhaps someone else could take up the project

GIDustin

kring
Dec 13, 2002, 05:53 PM
Hopefully, someone will.

If I better understood how to do it, I would be willing to try if noone else is willing. I do have PSP7; purchased it recently, but have no experience in trying to do the update.

CivAgamemnon
Dec 13, 2002, 06:35 PM
I have PSP7 as well; but have no idea how to do the update, just like kring. If I knew what had to be done, I could tackle it.

GIDustin
Dec 14, 2002, 01:30 AM
Well, I thought that I would attempt to finish this for PTW, and I ran into a huge surprise. "The 3 new units" is not accurate. The number of unit icons has more than doubled!

I may still attempt to finish this, but it wont be easy.

GIDustin

kring
Dec 14, 2002, 01:49 AM
Many of the icons don't upgrade, though.

The 24 King Units, for example. The Dino and WW2 units aren't part of a regular bic/bix.

The Guerilla, Medieval Infantry, and the 8 new UU's are the new ones. There are new icons for Cannons and Catapults.

Mercade
Mar 03, 2003, 01:25 PM
Please see this thread (http://forums.civfanatics.com/showthread.php?s=&postid=817243) for the PTW successor of this mod.

smcSoon
Mar 12, 2003, 08:20 AM
Will this work on v1.29f?
Is there an alternative Build Queue Mod that will?

pdescobar
Mar 12, 2003, 01:41 PM
The mod should install and work okay on 1.29f as no new buildings/units were added; the only issue would be that if any maintenance costs, etc were changed in that version then that particular icon would be incorrect. However, I didn't see any such listed changes in the readme for that version so you're probably fine using this under 1.29f

smcSoon
Mar 13, 2003, 05:01 AM
Thanks. I'll install it tonight!

Nemo
Mar 22, 2003, 11:10 AM
Hi all. Sorry about being away for, umm a year? But, yes, it does work with version 1.29f, AFAIK. If there are any differences, please post them. I will check back a little more often as I now have Civ3 working nicely under Linux :^) Sorry, I just didn't agree with the new Microsoft EULA's that grants them access to any/all files on my system remotely without my permission, in order to do with as they like (yes, it really says that...go read it one day). Unfortunately, it ment turning my gaming box into Linux like my other boxes have been for several years.

I do not have, nor will I ever get PTW version, as I found this game way to lengthy to be a multi-player game.

For those that are working on PTW you should just be able to cut and paste the images. I did all this in photoshop originally, but can be editted by any decent graphics editor.

Tať Shala
Dec 09, 2003, 03:54 AM
So, will there be a C3C version?

elementgoo
Dec 16, 2003, 10:06 PM
I have the same question as Tae shala

Nemo
Mar 04, 2004, 10:16 PM
Originally posted by Tať Shala
So, will there be a C3C version?



<edit>
yes :D
</edit>

Corey
Mar 08, 2004, 03:15 PM
So ther's not going to be ver. for C3C!

Nemo
Mar 13, 2004, 09:07 PM
Ok, my girlfriend got me C3C for my birthday. [party]

... C3C build queue is on the way!

Corey
Mar 14, 2004, 11:33 AM
Happy birthday:D

Nemo
Mar 21, 2004, 02:46 AM
C3C version can be found here. (http://forums.civfanatics.com/showthread.php?s=&postid=1691248#post1691248)

Corey
Mar 21, 2004, 09:04 AM
Thanks.