Steam server is too busy on 26th 8 am GMT - Civilization Fanatics' Forums
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - Technical Support


Notices

Civ5 - Technical Support Seek help from others for all your technical support issues.

Reply
 
Thread Tools
Old Sep 26, 2010, 01:37 AM   #1
V. Soma
Deity
 
V. Soma's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hungary
Posts: 3,047
Images: 2
Steam server is too busy on 26th 8 am GMT

Yesterday I played civ5 OK (patched to "17")
Today I can't start...

OK, I try re-install...
...but server is busy...

eh, I believe I am not alone with problems...?

But how come Steam is not prepared to hande users?
It handles major games, I suppose, with LOTS of costumers...

I am sad and angry, too
__________________
creator of:
Clashing of Empires
(A standard sized version of Rhye's Civ for Civ 3)


My civ5 ideas:
- Conditioned Technological Development | Unit maintenance & supply | Land Unit Combat idea for 2 UPT
V. Soma is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2010, 05:35 AM   #2
Mercade
the Counsellor
 
Mercade's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 2,573
Images: 2
Quote:
Originally Posted by V. Soma View Post
Yesterday I played civ5 OK (patched to "17")
Today I can't start...

OK, I try re-install...
...but server is busy...

eh, I believe I am not alone with problems...?

But how come Steam is not prepared to hande users?
It handles major games, I suppose, with LOTS of costumers...

I am sad and angry, too
If you're playing SP, go to off-line mode and only go on-line when a new patch has been confirmed?
Mercade is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2010, 09:43 AM   #3
V. Soma
Deity
 
V. Soma's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hungary
Posts: 3,047
Images: 2
Quote:
Originally Posted by Mercade View Post
If you're playing SP, go to off-line mode and only go on-line when a new patch has been confirmed?
first I need a working install, which I still can't re-produce...
__________________
creator of:
Clashing of Empires
(A standard sized version of Rhye's Civ for Civ 3)


My civ5 ideas:
- Conditioned Technological Development | Unit maintenance & supply | Land Unit Combat idea for 2 UPT
V. Soma is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2010, 12:22 PM   #4
Lord Ainsbirth
Chieftain
 
Lord Ainsbirth's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Farallon del Cuervo
Posts: 58
Hi, I have the same problem... after I installed the game, it doesn't start: I think it's because the Steam servers, as I have passed all the requiriments...
__________________
Si avanzo, sigueme.Si me detengo,empujame.Si retrocedo, matame!
Lord Ainsbirth is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2010, 01:41 PM   #5
BrainEater5000
Registered User
 
BrainEater5000's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 62
There was a small update that was downloaded yesterday for Civ V for me. I don't know what it was. The server is probably overloaded on Steam.

To fix this, go to steam's settings and then click on the "downloads + cloud" tab. Then select a different server from the download region drop-down box. It may be best to pick a server in a different time zone than your previous server to avoid peak loads. I hope this helps.
BrainEater5000 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - Technical Support > Steam server is too busy on 26th 8 am GMT

Thread Tools




All times are GMT -6. The time now is 04:40 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright © Civilization Fanatics' Center.
Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR