Advertisement
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION III > Civ3 - Creation & Customization > Civ3 - Utility Programs

Reply
 
Thread Tools
Old Aug 01, 2003, 08:14 PM   #161
Sims2789
Fool me once...
 
Sims2789's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: California
Posts: 7,874
you should make it be able to handle Leaderhead animations also! Good Work!!!!
__________________
"[In Arkansas], it costs more money to put a person in prison for one year than it would to put them in college public or private school pay tuition, room, and board and buy their books." - Mike Huckabee

"[The French] have built more prisons than schools." - Vietnamese Declaration of Independence
Sims2789 is offline   Reply With Quote
Old Aug 05, 2003, 08:43 AM   #162
Ekmek
on steam: ekmek_e
 
Ekmek's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: San Diego, California
Posts: 5,855
Moenir: BigMc at CTP2 is interested in making a flc converter

http://apolyton.net/forums/showthre...&threadid=93506

can anyone help? anyone know anything about how flicster was coded?
Ekmek is offline   Reply With Quote
Old Aug 10, 2003, 10:18 PM   #163
nostalgicsaga
Chieftain
 
Join Date: Nov 2002
Location: San Diego
Posts: 8
Editor

I downloaded your editor, i can see the image clearly, but how do you edit the image, or see it as a storyboard?
nostalgicsaga is offline   Reply With Quote
Old Aug 15, 2003, 03:10 AM   #164
Dark Sheer
Deity
 
Dark Sheer's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Penang, Malaysia
Posts: 2,096
Re: Editor

Quote:
Originally posted by nostalgicsaga
I downloaded your editor, i can see the image clearly, but how do you edit the image, or see it as a storyboard?
After you open the flc, just use the function to export it as a storyboard. It is one of the button in the last tab.
Dark Sheer is offline   Reply With Quote
Old Sep 04, 2003, 11:07 PM   #165
wangyushi
Knight of Honor
 
wangyushi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 70
Thanks!

Last edited by wangyushi; Sep 22, 2003 at 09:33 AM.
wangyushi is offline   Reply With Quote
Old Oct 08, 2003, 02:18 PM   #166
Boewulf
Chieftain
 
Boewulf's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Australia & United Arab Emirates
Posts: 43
FLICster1.0.0.17_FullSetup won't SetUp (nor.18 Patch). Error message = "SETUP.LST file can't be found/copied": but it's sitting right there next to the Set-Up file!

Readme's warn re; comdlg32.ocx, mscomct2.ocx & mscomctl.ocx, (for using small zip only) all of which are in the zip/extracted folder 1.0.0.17 .

I have nothing like these existant on my PC... Should I have?

Can anyone tell me the problem? I can't install FLICster!
Boewulf is offline   Reply With Quote
Old Oct 11, 2003, 06:54 AM   #167
Boewulf
Chieftain
 
Boewulf's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Australia & United Arab Emirates
Posts: 43
Unhappy Istalling Flicster Trouble

After successfully downloading "FLICster1.0.0.17_FullSetup" [& "flicster1[1].0.1.18_patch"], the setup on 1.0.0.17 won't work. I get an error message saying the SETUP.LST file can't be found/copied, but it's sitting right there next to the Set-Up file (Have Un-Zipped folder properly).

I have downloaded four times from 3 diff' sites to make sure... still same problem.

I noted the warning about the files comdlg32.ocx, mscomct2.ocx & mscomctl.ocx, (if you are going to use the small zip only, which I'm not) all of which are in the zip/extracted folder 1.0.0.17 . I have nothing like these on my PC though... Should I have?

Can any one help ? Downloaded onto my work computer and worked just fine !!!
Boewulf is offline   Reply With Quote
Old Oct 31, 2003, 11:01 AM   #168
Ekmek
on steam: ekmek_e
 
Ekmek's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: San Diego, California
Posts: 5,855
How do you make a single frame (no directions) unit with flcster?

How do you do single direction only animation (like paradrop)? did I miss something on flcster, I dont see that option.
Ekmek is offline   Reply With Quote
Old Oct 31, 2003, 01:59 PM   #169
zulu9812
The Newbie Nightmare
 
zulu9812's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Athens of the North
Posts: 6,378
for a single direction animation, you still need a storyboard, but this time just copy and paste the one row over and over until you have 8 rows - all of the same direction
zulu9812 is offline   Reply With Quote
Old Oct 31, 2003, 03:31 PM   #170
Ekmek
on steam: ekmek_e
 
Ekmek's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: San Diego, California
Posts: 5,855
yeah I did that before, I was hoping to avoid that. I've seen some posts out here that didnt do that. Even like Balou's paradrop anim and the old airbase
Ekmek is offline   Reply With Quote
Old Nov 03, 2003, 10:22 AM   #171
Ekmek
on steam: ekmek_e
 
Ekmek's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: San Diego, California
Posts: 5,855
i see certain graphics are hard coded to be one direction, like the disorder graphics and i assume paradrop.
Ekmek is offline   Reply With Quote
Old Nov 13, 2003, 07:43 AM   #172
Ekmek
on steam: ekmek_e
 
Ekmek's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: San Diego, California
Posts: 5,855
they do appear hardcoded so I just modify the disorder graphic as need be.
Ekmek is offline   Reply With Quote
Old Dec 13, 2003, 08:41 PM   #173
SuperHeavy Tank
Civ 3 General
 
SuperHeavy Tank's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Australia
Posts: 52
help

when ever i make my default animation the colors don't look right
and when ever i try it in the game it freezes
SuperHeavy Tank is offline   Reply With Quote
Old Dec 29, 2003, 05:58 AM   #174
Gogf
Indescribable
 
Gogf's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Plane Of Fish Sticks
Posts: 10,163
Hm... could you upload the unit? Also, what does the 1.0.1 patch fix?
Gogf is offline   Reply With Quote
Old Jan 07, 2004, 05:33 AM   #175
Zeekater
hasn't been using drugs
 
Zeekater's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Belgium
Posts: 2,245
Programs used:
flicster v1.0.1 build 18
ImageForge3 (pcx editor)


Just downloaded this very usefull program and went throught the readme that goes with the install. I used the ptw german rifleman as an example. I followed the instructions perfectly, but not this bit:

BE SURE TO CHOOSE "MAINTAIN INDEXES"

since ImageForge didn't have this feature (I looked), but since it didn't give any problems, the storyboard showed just fine, I continued. I changed the unit by selecting the magenta color and adding some stripes trought the unit, as seen in the first screenshot. Then I saved the pcx, and went to flicter to see the changes.
THIS is where it showed with the colors all wrong (see 2nd screenshot)
I even exported it, and now I have a flc with the colors all wrong. Anybody have an idea what may be causing this.

THX VERY MUCH FOR YOUR HELP

ps, sorry if this is the wrong place to ask


http://www.civfanatics.net/uploads6/...M_attack_a.pcx
http://www.civfanatics.net/uploads6/palette.pcx
http://www.civfanatics.net/uploads6/wrongcolors.pcx
http://www.civfanatics.net/uploads6/...fleman_flc.zip

edit: changed to links, because IMG seemed to give red x's
edit2: added the flc in a zip file

Last edited by Zeekater; Jan 07, 2004 at 05:40 AM.
Zeekater is offline   Reply With Quote
Old Jan 07, 2004, 08:43 AM   #176
Zeekater
hasn't been using drugs
 
Zeekater's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Belgium
Posts: 2,245
Forget what I just asked, I solved the problem myself already
It seems that ImageForge has a setting: 'optimize palette when saving', when I turned this off, it worked fine.

THX ANYWAY
Zeekater is offline   Reply With Quote
Old Jan 18, 2004, 03:01 PM   #177
kulade
Deity
 
kulade's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 4,547
Angry Arrrrrrrrrh...

I downloaded this months ago and it still isn't working! After I edit the storyboard and double click the popup it shuts off! What program should i use to edit the storyboard? I was using microsoft paint, but that never worked. Help!!!
kulade is offline   Reply With Quote
Old Jan 18, 2004, 03:41 PM   #178
Gogf
Indescribable
 
Gogf's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Plane Of Fish Sticks
Posts: 10,163
Use photoshop, or Paintshop Pro.
Gogf is offline   Reply With Quote
Old Jan 18, 2004, 07:54 PM   #179
kulade
Deity
 
kulade's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 4,547
Angry Double Arrrrr....

Quote:
Originally posted by Gogf
Use photoshop, or Paintshop Pro.
I don't have either. Could someone tell me where to get them?
kulade is offline   Reply With Quote
Old Jan 19, 2004, 06:23 AM   #180
Gogf
Indescribable
 
Gogf's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Plane Of Fish Sticks
Posts: 10,163
Search for them on Google. Then find the demo. Jasc.com is Paintshop Pro, IIRC.
Gogf is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION III > Civ3 - Creation & Customization > Civ3 - Utility Programs > MAKE YOUR OWN UNITS - FLICster Version 1.0.1 (build 18) now available!

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
18 Civs; the Mongol Version Pacifist46 Civ4 - Stories & Tales 393 Dec 22, 2012 02:31 AM
How Do I Create Units With Flicster? Gary Childress Civ3 - Creation & Customization 2 Apr 02, 2008 04:23 AM
How To Make The Ai Build More Units keldath Civ4 - Creation & Customization 2 Aug 14, 2006 03:23 PM
How to make the AI build tonnes of units Kieran Civ4 - Creation & Customization 11 May 27, 2006 11:47 PM
How to anime units (withOUT FLICster) Phil Schneider Civ3 - Creation & Customization 5 Oct 19, 2003 03:12 PM


Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 07:08 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR