Advertisement
Civilization Fanatics' Center

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Strategy & Tips

Notices

Civ4 - Strategy & Tips Discuss your Civ4 strategy and tips with other players.

Reply
 
Thread Tools
Old Oct 27, 2005, 05:56 PM   #1
WarFalcon
Chieftain
 
Join Date: May 2004
Posts: 18
My Experience thus far

I've started a game on diety. I randomed Roosevelt of America.

My main problem is my cities being automated in terms of which tiles are being worked. I try to take off the automation, but it keeps coming back, very annoying. If someone knows of a solution to this please post.

Being on diety I've missed all the religions thus far, unsurprisingly

The civs still race ahead of you in techs, but not so much that I feel overwhelmed.

Mountains are annoying, I was on a tiny penensula and was entirely walled off from the rest of the map. I had to get galleys to expand beyond 3 cities.

Ocean tiles with some kind of resource are very nice once you've put fishing boats on it, likewise for the land resources like cattle.

forests give 30 hammers so even in cities with small population you can crank out a settler really fast if you've got a couple forest tiles nearby.
WarFalcon is offline   Reply With Quote
Old Oct 27, 2005, 06:50 PM   #2
Brota
Warlord
 
Brota's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 242
I've been playing on Emperor level only. It seems Hinduism is the easist religon to get hold of because all the SPI civs try to get Buddaism in first 15 turns and the other civs seem just don't care about it early on.
Brota is offline   Reply With Quote
Old Oct 27, 2005, 07:12 PM   #3
WarFalcon
Chieftain
 
Join Date: May 2004
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by Brota
I've been playing on Emperor level only. It seems Hinduism is the easist religon to get hold of because all the SPI civs try to get Buddaism in first 15 turns and the other civs seem just don't care about it early on.
I think I could have got judeaism(sp?) had I been located in a better starting position. 3 cities on a tiny slice of land isolated behind impassable terrain kinda sucked.
WarFalcon is offline   Reply With Quote
Old Oct 27, 2005, 08:03 PM   #4
Xeos
Chieftain
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 45
To turn off the automation:
1. go into city
2. turn off automation
3. change tiles
4. leave by pressing enter

It always seems to reset back to automated with esc or double left clicking the city square, but enter seems to make it get the point.
Xeos is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Strategy & Tips > My Experience thus far

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 08:18 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR