Advertisement
Civilization Fanatics' Center

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Creation & Customization

Notices

Civ4 - Creation & Customization Forum for Civ4 modding and customization discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old Oct 28, 2005, 10:51 PM   #1
Sword_Of_Geddon
Fellow Traveler
 
Sword_Of_Geddon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New England, USA
Posts: 12,357
Civ4: No custom units or buildings=Crap game. Everyone go back to Civ3

There it has been said!
__________________
Majesty, an epic mod based on Avain's classic Quot Capita:http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=498840B]

Community Call to Power Project, the Rise of Mankind of Civ5:http://forums.civfanatics.com/forumdisplay.php?f=472
Sword_Of_Geddon is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 10:54 PM   #2
vingrjoe
Landlocked Shipwright
 
vingrjoe's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Midwest, USA
Posts: 1,211
I am pissed off about it too, but I'm waiting to see what the SDK will allow us unit creators to do, if anything.
__________________
The Best Cold War Scenario for Civ3: El Justo's TCW

First, the Bad News
For all have sinned and fall short of the glory of God. Romans 3:23

Now, the Good News
But God demonstrates His own love for us in this: When we were still sinners, Christ died for us. Romans 5:8
vingrjoe is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 10:55 PM   #3
Lord Shadow
Xeno Geneticist
 
Lord Shadow's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Nuevos Aires
Posts: 1,572
Gender: Male
...what? No game of the series ever gave the player the ability to customize units and buildings.
__________________
"Do not forget your great guns, which are the most respectable arguments of the rights of kings."
- Frederick the Great


CivBE Mods: Alien Strains (v3b) | Nuevos Aires Coalition (v4)

Collaboration: Colonialist Legacies: Interstellar Voyages
Lord Shadow is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 10:59 PM   #4
Zurai
King
 
Zurai's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 726
Cya. Don't let the door hit you. Or facts, for that matter, since you don't know what you're talking about (as usual).
Zurai is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:01 PM   #5
Sword_Of_Geddon
Fellow Traveler
 
Sword_Of_Geddon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New England, USA
Posts: 12,357
Sure they do, Civ3!. Down there we have thousands of new buildings, units and new leaderheads just waiting to be added to the game. Civ4 has nothing, and we aren't sure if there will even be the possibility of adding units without having to buy a program that costs thousands of dollars.
__________________
Majesty, an epic mod based on Avain's classic Quot Capita:http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=498840B]

Community Call to Power Project, the Rise of Mankind of Civ5:http://forums.civfanatics.com/forumdisplay.php?f=472
Sword_Of_Geddon is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:09 PM   #6
Lord Shadow
Xeno Geneticist
 
Lord Shadow's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Nuevos Aires
Posts: 1,572
Gender: Male
New units can be added by modding the XML files. Don't know how exactly, but there's a whole thread about it. Look for it.

Shut up. The game's not crap just because you can't figure out how to add custom units/buildings...
__________________
"Do not forget your great guns, which are the most respectable arguments of the rights of kings."
- Frederick the Great


CivBE Mods: Alien Strains (v3b) | Nuevos Aires Coalition (v4)

Collaboration: Colonialist Legacies: Interstellar Voyages
Lord Shadow is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:14 PM   #7
Sword_Of_Geddon
Fellow Traveler
 
Sword_Of_Geddon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New England, USA
Posts: 12,357
There are no new units to add that is the entire point. That is why the game is crap right now. Compared with Civ3, which has thousands of new units availible.
__________________
Majesty, an epic mod based on Avain's classic Quot Capita:http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=498840B]

Community Call to Power Project, the Rise of Mankind of Civ5:http://forums.civfanatics.com/forumdisplay.php?f=472
Sword_Of_Geddon is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:14 PM   #8
Zurai
King
 
Zurai's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 726
Civ3 didn't have any decent units available for almost a year and only in the last year did we start getting the really incredible units. Stuff it, SoG. The game has been out for 3 days and you're *****ing and moaning and carrying on like a spoiled brat. If you can't be constructive you have no business in this forum, thanks. And I know you have a problem being constructive.
Zurai is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:24 PM   #9
Sword_Of_Geddon
Fellow Traveler
 
Sword_Of_Geddon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New England, USA
Posts: 12,357
I'm sorry but I'm not sure what your talking about.

My entire point is that people are trading in Civ3, with everything it has, for a new game. 3-D graphics do not make a good game, lots of content does, and that is what the modding community provided for Civ3. Without new units you cannot have a mod, so I'm not even sure why this Creation and Customization board is here.

Honestly it goes to show you how far society has fallen when people insult others and tell them to shut up if they don't agree with them. That isn't argueing or discussing intelligently. And curses are only used by those who lack conversation skills.
__________________
Majesty, an epic mod based on Avain's classic Quot Capita:http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=498840B]

Community Call to Power Project, the Rise of Mankind of Civ5:http://forums.civfanatics.com/forumdisplay.php?f=472
Sword_Of_Geddon is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:27 PM   #10
WildWeazel
Maker of Worlds
 
WildWeazel's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: %CIV3%\Conquests\Scenarios\
Posts: 6,739
Chill out, Swoggie. Civ3's massive graphics collection isn't going to appear out of thin air. It takes time and effort to make this stuff, or even figure out how to make it, and you could help instead of bailing out until the rest of us build up our resources. Where would Civ3 be if Moeniir had waited for custom units instead of figuring out how the FLCs worked and making a program to export them?
WildWeazel is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:31 PM   #11
Sword_Of_Geddon
Fellow Traveler
 
Sword_Of_Geddon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New England, USA
Posts: 12,357
Good point Weasal. I just feel all my work learning to make things for Civ3 was for nothing. I feel useless again if you know what I mean. I will try to get Civ4 soon and see what I can do.
__________________
Majesty, an epic mod based on Avain's classic Quot Capita:http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=498840B]

Community Call to Power Project, the Rise of Mankind of Civ5:http://forums.civfanatics.com/forumdisplay.php?f=472
Sword_Of_Geddon is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:33 PM   #12
vingrjoe
Landlocked Shipwright
 
vingrjoe's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Midwest, USA
Posts: 1,211
A person can add *new* units to CivIV thru XML using the stock Civ4 3D models, but you cannot add new 3D models for new units as of yet. And yes, you can add custom units and graphics to Civ3.

Now, if someone likes the game, that is fine. I have no problem with people enjoying CivIV, and I don't expect them to share my feelings. It just didn't live up to my personal expectations.
__________________
The Best Cold War Scenario for Civ3: El Justo's TCW

First, the Bad News
For all have sinned and fall short of the glory of God. Romans 3:23

Now, the Good News
But God demonstrates His own love for us in this: When we were still sinners, Christ died for us. Romans 5:8

Last edited by vingrjoe; Oct 29, 2005 at 09:08 PM.
vingrjoe is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:33 PM   #13
silver 2039
Deity
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 16,208
Has this been confirmed? The only thing that makes Civ 4 good was the massive amounts of custom units, graphics, mods, buildings, leaderheads, etc....

If Civ 4 does not give the abality to do this then screw it I'm sticking to Civ 3
silver 2039 is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:50 PM   #14
WildWeazel
Maker of Worlds
 
WildWeazel's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: %CIV3%\Conquests\Scenarios\
Posts: 6,739
Quote:
Originally Posted by Sword_Of_Geddon
Good point Weasal. I just feel all my work learning to make things for Civ3 was for nothing. I feel useless again if you know what I mean. I will try to get Civ4 soon and see what I can do.
All this and you don't even have the game yet?
WildWeazel is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:53 PM   #15
Corn Shucker
Great Khorn
 
Corn Shucker's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Illinois, USA
Posts: 552
Quote:
There are no new units to add that is the entire point. That is why the game is crap right now. Compared with Civ3, which has thousands of new units availible.
How will we ever get new units to add if everyone thinks like you? Rome wasn't build in a day and neither will the C&C forum. Theres alot more modders will be able to do with Civ4 vs. Civ3, I mean with all the codeing and junk and Civ4 is (from what I've heard) all-around a better game so it has the potential to surpass what Civ3 is right now. The last thing we need is people like you discouraging people from trying to make units and buildings for Civ4. Obviously right now, things are slow (the games only been out for a few days...) and no ones quite sure how to tackle the task of custom graphics/models, but in time we'll figure it out, just like for how we discovered new techniques and more efficient ways of creating graphics for Civ3 (and got more members interested in participation). So, SoG, I understand where your coming from and your frustration, but try to see it from a differant angle
__________________
Current ANIMATED Leader Head Request: Great Khorn (as in my avatar).Heres a Picture. PM me to do this or for questions!
Completed Unit Request: Kinboat finished the Imperial Legionary avalible at the New Unit: Roman Legion 3/2/04 thread.
Current Unit Request: Hessian Mercenary (PM me)
Current Project: None


Check out my nation, Bourgania, on NationStates.net!
Corn Shucker is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:54 PM   #16
Sword_Of_Geddon
Fellow Traveler
 
Sword_Of_Geddon's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New England, USA
Posts: 12,357
My computer doesn't have a video card, so I can't play it yet. Just alittle frustrated I suppose...lol

I will tell you this though, that once and if it is possible, I will be bringing my few Civ3 units in as Civ4 units. There will be alot of work ahead to create a vast libraury for Civ4, but I will do my part.
__________________
Majesty, an epic mod based on Avain's classic Quot Capita:http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=498840B]

Community Call to Power Project, the Rise of Mankind of Civ5:http://forums.civfanatics.com/forumdisplay.php?f=472
Sword_Of_Geddon is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2005, 11:55 PM   #17
CyberTyrant
Formerly known as low
 
CyberTyrant's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Wisconsin, USA
Posts: 1,248
And here I am thinking I've only had the game 3 days... Shame on me and everyone else in the community for not having any units or anything substantial created yet.
__________________
My gaming channel: https://www.youtube.com/user/AgentA78
CyberTyrant is offline   Reply With Quote
Old Oct 29, 2005, 12:01 AM   #18
WildWeazel
Maker of Worlds
 
WildWeazel's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: %CIV3%\Conquests\Scenarios\
Posts: 6,739
Quote:
Originally Posted by Corn Shucker
Rome wasn't build in a day and neither will the C&C forum.
Well, actually...

You're right though, it will take some time. Go back to Civ3 C&C and find posts from 2 days after the release. I guarantee you they were more clueless than we are now.

Having said that, at least we can reskin units for now. I don't know about you guys, but I'm glad for that ATI bug. Otherwise we might not have had access to the Firaxis art.
WildWeazel is offline   Reply With Quote
Old Oct 29, 2005, 02:01 AM   #19
Ogedei_the_Mad
Caffeinated Khagan
 
Ogedei_the_Mad's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Moved back into the kimchi jar
Posts: 3,268
I wouldn't be too quick to judge Civ4. It's far too early to say anything as it has only been released for a few days and there's very little we know about what we can do with it. I didn't even get into modding Civ3 until two and a half years after its release. Indeed, I am very disappointed that everything is in 3d now. It's very likely that I probably will not be able to make any new city graphics (and it is highly unlikely that any of my Bryce stuff could be used) and will be stuck with the horrid and overly generic looking city graphics of vanilla Civ4. Nonetheless, I must admit that I am very intrigued by the possibilities Civ4 has to offer.

But since some have mentioned that reskinning shouldn't be too much of a hassle, my way of pixel-by-pixel may actually be useful here . I suppose Civ4 isn't going to put me entirely out of business. Once I get Civ4, I'll see what I can do with the unit skins since I do have a DDS converter.
__________________
"You can't discuss the ocean with a well frog. You can't discuss ice with a summer insect. You can't discuss the Way with a cramped scholar." -Zhuangzi
"And what do we got on this thing? A Cuisinart?!? - Dark Helmet
Ogedei_the_Mad is offline   Reply With Quote
Old Oct 29, 2005, 02:44 AM   #20
Jonathan
Warlord
 
Join Date: Oct 2001
Location: near Barcelona, Spain
Posts: 296
For most people, the game is more important than what the units look like. Personally, I am not going back to Civ 3 because I wasn't keen on it and I already stopped playing it some time ago.

I pre-ordered Civ 4 but haven't got it yet. From what I hear, it mostly sounds like an improvement and worth playing -- whether the units are customizable or not.
Jonathan is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Creation & Customization > Civ4: No custom units or buildings=Crap game. Everyone go back to Civ3

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 02:43 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR