Advertisement
Civilization Fanatics' Center

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - General Discussions

Notices

Civ4 - General Discussions Forum for general Civilization IV discussions including Warlords and Beyond the Sword (BTS) expansions.

Reply
 
Thread Tools
Old Nov 25, 2005, 02:24 PM   #1
Vindicator7
Chieftain
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 31
Clearing the cache

So I have recently noticed a significant reduction in game performance. I thought it was just because I was playing on a larger map, so I started a new game on a tiny map. The game was still choppy on the very first turn, though not has bad, but defenitly worse then a few weeks ago.

The only thing I can think is that maybe I need to clear the cache. I downloaded the new patch and held "shift" while it was starting up to clear it but I didn't notice any difference in performance.

Is there a way I can manually check something to make sure the cache is cleared out?
Vindicator7 is offline   Reply With Quote
Old Nov 25, 2005, 02:44 PM   #2
Mysterio10000
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 311
Quote:
Originally Posted by Vindicator7
Is there a way I can manually check something to make sure the cache is cleared out?
When the game is loading, it will either list something like "XML (cached)" or "XML (uncached)". Holding down the SHIFT key while loading will display the "XML (uncached)" message, meaning the XML cache has been cleared.
Mysterio10000 is offline   Reply With Quote
Old Nov 25, 2005, 02:57 PM   #3
BeefontheBone
Windbag of the sea
 
BeefontheBone's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,018
You can check simply by navigating to the Cache folder and making sure there's nothing in it.
__________________
Blue Marble 3.0 - about a gazillion times sexier than regular Civ 4.
QES: "For a period of time, the rest of the world clamoured to get Levi's genes."
Braindead's Mordor site - Dungeon crawling having nothing to do with LotR, plus a freeware remake in progress featuring descriptive text and crazy ideas by yours truly.
BeefontheBone is offline   Reply With Quote
Old Nov 25, 2005, 03:17 PM   #4
MrCynical
Deity
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Dreaming Spires
Posts: 4,502
You can manually clear the cache by going to the cache folder and deleting the contents. It's a hidden folder under documents and settings/application data/my games/Civ 4 (or something like that).

Last edited by MrCynical; Nov 25, 2005 at 03:38 PM.
MrCynical is offline   Reply With Quote
Old Nov 25, 2005, 03:36 PM   #5
Mr.No
Chieftain
 
Join Date: Oct 2005
Location: Skopje,Macedonia
Posts: 42
You can find it:
C:\Documents and Settings\Aleksandar\Application Data\My Games\Sid Meier's Civilization 4\cache

The stuff with Aleksandar is my name so you will have yours.
Mr.No is offline   Reply With Quote
Old Nov 25, 2005, 03:42 PM   #6
Slbot911
Chieftain
 
Join Date: Oct 2004
Location: New Jersey
Posts: 25
How do you find hidden folders?
Slbot911 is offline   Reply With Quote
Old Nov 25, 2005, 04:25 PM   #7
MrCynical
Deity
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Dreaming Spires
Posts: 4,502
There should be a 'reveal hidden files and folders' option somewhere. They'll also show up if you search the folder.
MrCynical is offline   Reply With Quote
Old Nov 25, 2005, 06:27 PM   #8
lightnng
Chieftain
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 77
Quote:
How do you find hidden folders?
Open "Windows Explorer" (not to be confused with Internet Explorer; Windows Explorer can be found under start->programs->accessories)

Go to the "tools" menu

Go to the "view" tab

Choose the option to "show hidden files and folders"
lightnng is offline   Reply With Quote
Old May 19, 2010, 11:57 AM   #9
hbskull321
Chieftain
 
hbskull321's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Romford
Posts: 5
How do you get to tools on vista?
hbskull321 is offline   Reply With Quote
Old May 19, 2010, 01:02 PM   #10
StrikeQ
Chieftain
 
Join Date: May 2010
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by hbskull321 View Post
How do you get to tools on vista?
Click on the "Organize" option and choose "Folder and Search Options" then the view tab, then "Show Hidden Files, Folders, and drives" which will stand out since it's indented a bit more than the rest.
StrikeQ is offline   Reply With Quote
Old May 19, 2010, 01:43 PM   #11
hbskull321
Chieftain
 
hbskull321's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Romford
Posts: 5
Thank you very much
hbskull321 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - General Discussions > Clearing the cache

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 02:15 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR