Advertisement
Civilization Fanatics' Center

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - General Discussions

Notices

Civ4 - General Discussions Forum for general Civilization IV discussions including Warlords and Beyond the Sword (BTS) expansions.

Reply
 
Thread Tools
Old Mar 02, 2008, 07:42 PM   #1
Astat
Warlord
 
Astat's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 169
change game language

this seems like a rather obvious question, but neither google nor bord search could help me: is there an easy way, like with some xml entry, to change my game language from stupid german translation to english?

i've just failed a quest because the moronic german translater mixed up the words triere and trireme.
Astat is offline   Reply With Quote
Old Mar 02, 2008, 09:37 PM   #2
JujuLautre
Deity
 
JujuLautre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Kansai, Japan
Posts: 3,111
In the main menu, go to advanced, then options, and change the language. The european versions are shipped with 5 languages, so you should find english.
__________________
Want to win on noble? Check my guide
JujuLautre is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 05:33 AM   #3
Astat
Warlord
 
Astat's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 169


actually, i now rememer raising the exact same question back when i was playing Civ IV vanilla.
apparently, i just can't believe the whole thing being that easy.
it's a pain in the a** for most other games, as you can't even buy the originals over here, only translated crap.. and imports from amazon.com are not possible, trade restrictions or whatever.

anyway, thanks again.
Astat is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 05:52 AM   #4
Riker
True Metal of Steel
 
Riker's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Genoa
Posts: 727
The language of the quotes from the tech tree will stay German though. I miss Leonard Nimoy, since I installed in Spanish and then changed to English
__________________
Your political compass:

Economic Left/Right: -9.00
Social Libertarian/Authoritarian: -8.15
Riker is offline   Reply With Quote
Old Jun 23, 2009, 11:11 AM   #5
Magatori
Chieftain
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Do people know how to install the Japanese? I can not find, Please =[
Magatori is offline   Reply With Quote
Old Jul 06, 2009, 05:01 PM   #6
Magatori
Chieftain
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Thumbs down help??

help please?
Magatori is offline   Reply With Quote
Old Jul 08, 2009, 12:48 PM   #7
Magatori
Chieftain
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Thumbs down thumbs down

very unhelpful community. I am new and I already don't like. I will find place another where I can find help.
Magatori is offline   Reply With Quote
Old Jul 08, 2009, 07:50 PM   #8
warpstorm
Yumbo? Yumbo!
 
warpstorm's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Snack Food Capital of the World
Posts: 7,688
The problem is that most people can't help you with this. Since we are on a (mainly) English speaking forum nearly all of us have the EFIGS version (English, French, Italian, German, and Spanish) of the game. There is no Japanese install on that version at all.
__________________
"Perfection is attained, not when no more can be added, but when no more can be removed."
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in any way
warpstorm is offline   Reply With Quote
Old Jul 09, 2009, 11:43 AM   #9
Magatori
Chieftain
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Help

Thanks for your response Even if no one here is interested in Japanese language for the game it still would have been nice if someone like you to say what you just said. There has to be Japanese version. I bought my version in America during a cruise in Hawaii. But I've seen videos on www.nicovideo.com that have Japanese text in game. If no one can figure it out I thank you for responding to my question anyway.
Magatori is offline   Reply With Quote
Old Jul 09, 2009, 12:10 PM   #10
mushutoku
hidalgo
 
mushutoku's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Spain
Posts: 92
To Magatori: I bought my version in Spain, some 3 years ago, and yes, there is Japanese available. Altough I never tried to install it in that language, I can recogniz the kana characters.
Welcome to the forum, by the way!
__________________
Shiki soku ze ku
Ku soku ze shiki
mushutoku is offline   Reply With Quote
Old Jul 10, 2009, 05:01 PM   #11
SheaD
Warlord
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 150
Yeah he seems real friendly...
SheaD is offline   Reply With Quote
Old Jul 11, 2009, 05:50 PM   #12
Magatori
Chieftain
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Yeah he seems real friendly...

Thank you
Magatori is offline   Reply With Quote
Old Jul 12, 2009, 12:56 AM   #13
SheaD
Warlord
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by Magatori View Post
Thank you

Yeah that would be sarcasm...
SheaD is offline   Reply With Quote
Old Jul 12, 2009, 10:42 AM   #14
Magatori
Chieftain
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Wink =[

Quote:
Originally Posted by SheaD View Post
Yeah that would be sarcasm...
I know, but then doesn't that make you the "nice" guy?
Magatori is offline   Reply With Quote
Old Aug 24, 2010, 03:41 AM   #15
theycallmebruce
Chieftain
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
bump!

I would like to change language to Japanese too! I'm a native English speaker, but I'm learning Japanese and I've found in the past that playing strategy games in another language is a great way to improve vocab (did this with Transport Tycoon in German back in the day).

Any tips much appreciated.
theycallmebruce is offline   Reply With Quote
Old Aug 24, 2010, 09:04 PM   #16
CHEESE!
ROCKETS GONNA GETCHA
 
CHEESE!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: In the Land where
Posts: 2,210
I'm trying, with awful results, to get through games in German. The icons save me.
CHEESE! is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2012, 05:08 PM   #17
mohsen1912
Chieftain
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
guys may you help me?

i installed the game but the language is russian...
i search about it and found sime suggested solutions

changing the steam lang. didn't work
edit config.ini didn;t work

what should i do???!
mohsen1912 is offline   Reply With Quote
Old Jul 14, 2012, 01:12 AM   #18
Lone Wolf
Deity
 
Lone Wolf's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 9,700
Is your translation from 1C?
Lone Wolf is offline   Reply With Quote
Old Jul 14, 2012, 11:57 AM   #19
mohsen1912
Chieftain
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
it seems a posted in a wrong page! my problem is about Civ 5!!!
excuse me!
mohsen1912 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - General Discussions > change game language

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 05:27 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR