Advertisement
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Technical Support

Reply
 
Thread Tools
Old Mar 03, 2008, 01:25 PM   #1
Kyroshill
Huh?
 
Kyroshill's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 642
Question Trying to Install BTS... need old activation code?

So I just downloaded BTS on Direct2Drive today.... when I tried to install it, the installer said it needed to upgrade my vanilla to the latest version. It then proceeded to fail to install the patch and aborted the install.

After several tries of this.... I went ahead and installed 1.74 so I could install BTS.

So now the BTS installer says I need to activate 1.74 before I can install BTS.

When I try to activate 1.74, it asks for an activation code. No code came with the patch. I have no idea how to find my original activation code either, since it was also a purchased download.

so what code do I need? I can still play 1.61, but not 1.74... does that make sense?

It's like there are 2 versions on my PC now... Civ IV and Civ 4

I just wanted to try the new lategame stuff.... but I am about to try to get a refund.

Help!

Thanks!
Kyroshill is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 02:24 PM   #2
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,240
the direct2drive version is different from all others - you will probably get the best response by contacting them directly - just to make sure you bought civ4 from d2d as well? or just BtS?

Welcome to Civfanatics
ori is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 02:31 PM   #3
Kyroshill
Huh?
 
Kyroshill's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 642
I contacted them.... I don't know where I bought the original.... can't find any email confirmations.... must have deleted them..... guess I'll have to go thru old bank statements.
Kyroshill is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 02:33 PM   #4
Kyroshill
Huh?
 
Kyroshill's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 642
Anyone have any idea how I find the activation code on my current 1.61?


So now I have 1.61.... 1.74.... and whatever BTS I just downloaded... but can still only play 1.61.... I'd like to at least see the changes I had been avoiding
Kyroshill is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 02:35 PM   #5
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,240
but you did download it, i.e. not a cd/dvd version you are playing?

The problem is that those versions and as far as I know various digital versions out there seem to be having compatibility problems with each other, i.e. you should stick to one distribution. I never heard of activation codes for the patches so I cannot help there - but this really sounds like a digital version. Sorry to be of no further help

Edit: there is no activation code for cd/dvd versions - so I suspect its a digital one and that code would need to have been send to you when you purchased it.
ori is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 02:51 PM   #6
Kyroshill
Huh?
 
Kyroshill's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 642
Got my original activation code from TryMedia.... is does not work on my 1.74 patch.....

Sounds like I need to get a refund from D2D and buy BTS all over again... to avoid compatibility issues?
Kyroshill is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 03:08 PM   #7
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,240
look here for the right patch from trymedia - you could then try to install BtS as well - I have my doubts that it will work with the d2d version - but its probably worth a try
As you can see in that same thread you are not alone in having BtS install problems with digital versions
ori is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 03:13 PM   #8
Kyroshill
Huh?
 
Kyroshill's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 642
OK.... downloading patch from TryMedia now..... hopefully this will get somewhere..... hope I can install BTS too... but at this point I doubt it.... will update again...

Thanks for the help so far!!
Kyroshill is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 03:41 PM   #9
Kyroshill
Huh?
 
Kyroshill's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 642
As expected.... the patch worked.... the BTS still does not..... it is looking for its own version of the software I guess?
Kyroshill is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 04:03 PM   #10
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,240
BtS looks in the windows registry for whether Civ4 is installed and patched to 1.74 - unfortunately all the digital versions out there use their own versions of registry entries - and thus their BtS installers don't find Civ4 from other sources. The only thing that works reliably is installing any digital version of BtS on a CD/DVD versions of Civ4 and installing a digital version of BtS on a digital version of Civ4 from the same vendor
ori is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 04:22 PM   #11
Kyroshill
Huh?
 
Kyroshill's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 642
So basically.... if I want BTS, I have to buy Civ 4 all over again....... YEAH RIGHT!! Not a chance!
Can any of this even be LEGAL????
Kyroshill is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 04:30 PM   #12
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,240
legal probably - if it encourages people to buy the next installment is a whole different question though. I am sorry I cannot help any better
ori is offline   Reply With Quote
Old Mar 03, 2008, 04:40 PM   #13
Kyroshill
Huh?
 
Kyroshill's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 642
It's not a matter of buying upgrades.... it's being forced to repurchase the original item in order to upgrade.... it's collusion plain and simple..... they know about the incompatibility issues and yet keep selling anyway!
Kyroshill is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Technical Support > Trying to Install BTS... need old activation code?

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error install cannot install patch when installing BTS sabo Civ4 - Technical Support 1 Aug 13, 2007 05:21 AM
failed to install 1.74 patch during BTS install sman05xxx Civ4 - Technical Support 0 Jul 26, 2007 05:11 AM
BTS Install Question (Clean Install Recommended?) agoodfella Civ4 - General Discussions 2 Jul 25, 2007 09:40 PM
Activation Code frobro123 Civ4 - Technical Support 1 May 03, 2007 03:37 AM
need activation code acess Civ3 - General Discussions 1 Aug 22, 2004 09:11 AM


Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 01:04 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright © Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR