Advertisement
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION III > Civ3 - General Discussions > Civ3 Conquests - Bug Reports

Reply
 
Thread Tools
Old Dec 09, 2008, 11:08 AM   #1
Zefyrinus
Regent
 
Zefyrinus's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Sweden
Posts: 311
Great Library gives the whole tech tree?

The weirdest thing just happened to me. I was playing a scenario I had made, where I had made the Great Library never go obsolete. I was one turn away from researching synthetic fibres when I captured an enemy city which had the Great Library in it. The next turn I got synthetic fibres as I was supposed to. Then it said "We have acquired <some tech> from the Chinese and the Maya". After that it said "Sire, our think-tanks have mastered the secrets of <some other tech>", then "We have acquired <some tech> from the Chinese and the Maya"... And so it went on and on until I had gotten all remaining techs. It must've been at least 6 or 8 techs or something that I got at once. Is this a known bug?
__________________
See the scenarios I've made!
Zefyrinus is offline   Reply With Quote
Old Dec 09, 2008, 11:19 AM   #2
Optional
Deity
 
Optional's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: It Dockumer Lokaeltsje
Posts: 2,852
No bug. If you snap up the Great Library, and it's not obsolete yet, it provides you with any tech that is known by at least two other civs that you know. That can be two techs, but it can also be dozens of techs.
__________________
Optional is offline   Reply With Quote
Old Dec 09, 2008, 11:26 AM   #3
Zefyrinus
Regent
 
Zefyrinus's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Sweden
Posts: 311
Quote:
Originally Posted by Optional View Post
No bug. If you snap up the Great Library, and it's not obsolete yet, it provides you with any tech that is known by at least two other civs that you know. That can be two techs, but it can also be dozens of techs.
Huh, I thought it was two techs that are already known by at least two other civs! Well, then the Great Library is a lot more useful than I had thought. I had also made it place a library in every city on the continent. Maybe that's too much...?
__________________
See the scenarios I've made!
Zefyrinus is offline   Reply With Quote
Old Dec 09, 2008, 11:45 AM   #4
capnvonbaron
Democratia gladii
 
capnvonbaron's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: cyberland, USA
Posts: 1,781
Related question:

Say I research everything I can up to education (including the southern route, which allows me to get to Military Trad and cavalry), but set the research slider to zero for a few dozen turns while building up a nice horde of cavs and a fat stack of gold. Meanwhile, the AI continue researching and in all likelyhood get at least to astronomy, press, banking, and maybe even physics.

Then I take said cavalry horde and capture Babylon, which built the GLib some time ago.

Will I inherit the techs known to the AI civs past education? (ie, astronomy, physics, et al?) I would swear I've captured the Glib around the time of education in past games, and it will say "We have discovered education!" then "Education has rendered the Glib obsolete", followed by at least one window that told me we stole "invention" or some other tech from the AI. Is it just moving down the tech tree (top to bottom) or will it allow me to 'discover' anything and everything known by two civs at the time of its capture?

And then what if I gift it to some backwater civ that I've been friends with, maybe fighting against others alongside, who is still stuck in the AA or way-early MA? Will they catch up to everyone else like me?
__________________
BtS 4evr
capnvonbaron is offline   Reply With Quote
Old Dec 09, 2008, 11:53 AM   #5
Aabraxan
Mid-level Micromanager
 
Aabraxan's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Arkansas
Posts: 5,092
Short answer: yes, you will. The GLib will give you any techs satisfying The Great Library Rule (known to 2 civs known to you) up until the turn on which you learn Education. IIRC, somewhere around here I downloaded a save from a Sid or Deity level game in which the human player captures the GLib and is then launched from Pre-Education into the Modern Age.
Aabraxan is offline   Reply With Quote
Old Dec 09, 2008, 12:02 PM   #6
CommandoBob
AbstractArt
 
CommandoBob's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Too near The Temple of Jerry Jones
Posts: 8,192
I did a test on that in SGOTM 09 Smurkz. That was PTW, Monarch level. It is referenced in that thread, but I forget where it is. Recently (last three months or so) I found it and posted the direct link on someone's thread, but I don't remember which thread it was.
__________________
There are no stupid questions, but there are a LOT of inquisitive idiots!
~
A programmer is just a tool which converts caffeine into code.
~
Two great C3C utilities: CivAssist II (Thread and Download) and CRpSuite : Playing aids and game analysis utils (Thread and Download)
~
You can't take the sky from me!

avatar by Mistfit
CommandoBob is offline   Reply With Quote
Old Dec 09, 2008, 12:03 PM   #7
Spoonwood
Grand Philosopher
 
Spoonwood's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ohio
Posts: 4,463
Here's a thread for you capnvonbron http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=81424 DWetzel got a bunch of tech from the Great Library in a COTM with the Celts on Deity not too long ago here http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=277593.

Last edited by Spoonwood; Dec 09, 2008 at 12:18 PM.
Spoonwood is offline   Reply With Quote
Old Dec 09, 2008, 12:09 PM   #8
DWetzel
Emperor
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,262
Quote:
Originally Posted by Spoonwood View Post
Here's a thread for you capnvonbron http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=81424 DWetzel got a bunch of tech from the Great Library in a COTM with the Celts on Deity not too long ago.
Hehe. That game.

I don't recommend that as a general strategy. As a one-time thing it can sure be fun though! (It's much better if you're actually MAKING a bunch of money while having research off, of course.)
__________________
Don't quote me regulations. I co-chaired the committee that reviewed the recommendation to revise the colour of the book that regulation's in.
We kept it grey.
DWetzel is offline   Reply With Quote
Old Dec 09, 2008, 12:34 PM   #9
capnvonbaron
Democratia gladii
 
capnvonbaron's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: cyberland, USA
Posts: 1,781
Quote:
Originally Posted by Spoonwood View Post
Here's a thread for you capnvonbron
Thanks, that clears it up

But why do you keep calling me capnvonbron? There's an "a" in there.

And just 'Capn' works fine too
__________________
BtS 4evr
capnvonbaron is offline   Reply With Quote
Old Dec 09, 2008, 01:31 PM   #10
Spoonwood
Grand Philosopher
 
Spoonwood's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ohio
Posts: 4,463
Oh, sorry baron, my error.
Spoonwood is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION III > Civ3 - General Discussions > Civ3 Conquests - Bug Reports > Great Library gives the whole tech tree?

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hot Seat Error: Player 2's tech tree shows Player 1's tech tree! flanflan Civ4 - Bug Reports 2 Jan 10, 2007 11:23 AM
Great way to get used to tech tree Random fan Civ4 - General Discussions 0 Oct 12, 2005 03:41 PM
Great Library idea - frequent tech V. Soma Civ - Ideas & Suggestions 2 Jan 04, 2005 11:18 AM
Mecca can't build the Great Library switching to Library sabo Civ3 - General Discussions 23 Jul 19, 2003 12:38 AM
What happens if you get the Great Library while you have a tech lead? Roberto Tomba Civ3 - General Discussions 7 Apr 04, 2002 01:57 PM


Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 10:37 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR