Advertisement
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Colonization > Civ4Col - General Discussions

Reply
 
Thread Tools
Old Sep 23, 2008, 10:01 AM   #1
DrewBledsoe
Veteran QB
 
DrewBledsoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Cheering For Mr Sanchez
Posts: 2,634
Col II-Hardware T&L Check or Not?

Here's quite an important question, if someone can confirm yes or no pls:-

Does COL II check for HARDware T&L? (BTS doesn't,most games don't, and therefore Intel onboards grahics owners are fine with them, as long as you alter the.ini file to hide min spec warning, and have a good chunk of RAM).

Games like Elder Scrolls Oblivion DO check for Hardware T&L, thus making them unplayable with the Intel onboard graphics stuff.

Thanks, replies from someone who knows for certain appreciated.
__________________
:- Sunday Night Football vs The Vikings:- " The Bears Defence has some of the best Strippers in The NFL"

Who else but John Madden
DrewBledsoe is offline   Reply With Quote
Old Sep 23, 2008, 10:45 AM   #2
snoopy369
Apolytoner at large
 
snoopy369's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 249
I would guess not, if BtS doesn't actually check for it. I believe it uses the identical graphics engine.
snoopy369 is offline   Reply With Quote
Old Sep 23, 2008, 11:47 AM   #3
DrewBledsoe
Veteran QB
 
DrewBledsoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Cheering For Mr Sanchez
Posts: 2,634
Quote:
Originally Posted by snoopy369 View Post
I would guess not, if BtS doesn't actually check for it. I believe it uses the identical graphics engine.
Thanks Snoopy, if it uses the same Graphic Engine, it shouldn't check then....still, if anyone knows for certain pls reply, thanks.
__________________
:- Sunday Night Football vs The Vikings:- " The Bears Defence has some of the best Strippers in The NFL"

Who else but John Madden
DrewBledsoe is offline   Reply With Quote
Old Sep 23, 2008, 11:54 AM   #4
Lord Shadow
The Errant General
 
Lord Shadow's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 838
The game requires pixel shaders 1.1, so if your card doesn't support hardware T&L, chances are it doesn't support the former either.
__________________
"Don't forget your great guns, which are the most respectable arguments of the rights of kings."
- Frederick the Great


Lord Shadow is offline   Reply With Quote
Old Sep 23, 2008, 12:45 PM   #5
snoopy369
Apolytoner at large
 
snoopy369's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 249
That's the same requirement as BtS, though, I believe. There is a difference between requiring "the functionality of PS 1.1" and "mandatory hardware PS"; Intel cheats by using your CPU to do the pixel shader functionality and sort of lying to the game. It just doesn't lie well enough for some games.
snoopy369 is offline   Reply With Quote
Old Sep 23, 2008, 12:54 PM   #6
DrewBledsoe
Veteran QB
 
DrewBledsoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Cheering For Mr Sanchez
Posts: 2,634
Quote:
Originally Posted by Lord Shadow View Post
The game requires pixel shaders 1.1, so if your card doesn't support hardware T&L, chances are it doesn't support the former either.
Sorry, I think you're missing the point. The 2005-6 Intel onboard graphics actually support Pixel Shader 2.0. Its that fact that they use software emulation for Hardware T&L that can cause problems, when a game actually insists on checking for physical Hardware T&L.

EDIT: Yes, as Snoopy said above.
__________________
:- Sunday Night Football vs The Vikings:- " The Bears Defence has some of the best Strippers in The NFL"

Who else but John Madden
DrewBledsoe is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Colonization > Civ4Col - General Discussions > Col II-Hardware T&L Check or Not?

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Col II is a Sloppy Product Öjevind Lång Civ4Col - General Discussions 138 Mar 06, 2009 08:28 AM
What's Up With the Col II Website? Öjevind Lång Civ4Col - General Discussions 14 Dec 15, 2008 05:31 AM
Hint of Col II? Nilaf Colonization 4 Jan 20, 2008 09:10 AM
Does anybody know how to check your computer's hardware info? ANDL33 Computer Talk 2 Mar 04, 2007 06:37 AM
Anyone without Hardware T&L buy it anyways? regoarrarr Civ4 - Technical Support 14 Oct 26, 2005 04:59 PM


Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 12:12 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright © Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR