Advertisement
Civilization Fanatics' Center

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - General Discussions

Reply
 
Thread Tools
Old Oct 26, 2009, 01:59 PM   #1
Lochleinn
Chieftain
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
Unhappy So sad Lost Disc 1 any hope?

I lost disc one of civ 4. Is there any hope for me short of buying a whole new copy of the game? Is there a customer service number to appeal to? Also, I'm 8000 miles from where I bought the game, so appealing to the store is not possible. Any ideas?
Lochleinn is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2009, 02:13 PM   #2
lkjggfs
Warlord
 
Join Date: Feb 2009
Location: USA
Posts: 153
Isn't there a patch that makes it so you don't need the disk?
lkjggfs is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2009, 02:23 PM   #3
binhthuy71
Emperor
 
binhthuy71's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Southern California foothills
Posts: 1,849
You can get Civ IV Complete from Amazon for thirty-five bucks new or fourteen used. Apply the 3.19 patch and you won't need a disk.
__________________
If you need to look up one of our many Civ-related acronyms (UA, CKN, MPM, NC, etc) or terms try the Civ5 Guide to Acronyms and Terms.
binhthuy71 is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2009, 02:24 PM   #4
nbcman
King
 
nbcman's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 896
Quote:
Originally Posted by lkjggfs View Post
Isn't there a patch that makes it so you don't need the disk?
Assuming the OP already has Vanilla Civ installed, he could patch it to the latest patch which removes the requirement to have the Civ disk in the drive to play (no DRM). But if the OP needs to install the game, he will have to have disk 1 to install it again.
__________________
Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first. - Mark Twain

nbcman
nbcman is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2009, 03:15 PM   #5
Lochleinn
Chieftain
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
How?

How do I email customer service? It's not installed. I have a new computer. Will it even work on this one? It's the Game of the Year version, and my new computer is a Vista machine.
Lochleinn is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2009, 04:03 PM   #6
Willem
Deity
 
Join Date: Feb 2002
Location: Canada
Posts: 7,298
Why not just get Civ Complete? That also comes with Colonization so you'd basically be getting Civ 4 for the price of a new game.
Willem is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2009, 06:12 PM   #7
Jerh9e1k5
Chieftain
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 11
I bought Civilization 4 Complete online through Ebay brand new for $17 Canadian. That was with shipping included!

It was sent out here from England... came from afar but it was still well priced!

Try checking out EBay before resorting to Amazon.
Jerh9e1k5 is offline   Reply With Quote
Old Oct 27, 2009, 12:30 PM   #8
synergyUT
Chieftain
 
synergyUT's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Steam has Complete for $40. Not a huge deal, but you'll never need another disc.

They also have Civ4 single for $20.
synergyUT is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2009, 10:09 AM   #9
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,250
Moderator Action: Piracy discussion posts deleted - don't repeat it, please
Please read the forum rules: http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=422889

if the disc is lost you might not get a replacement via take 2 since they officially only replace damaged discs - but contact them anyways - maybe they can help out.

Last edited by ori; Dec 31, 2009 at 08:14 AM.
ori is offline   Reply With Quote
Old Dec 31, 2009, 04:30 AM   #10
Lochleinn
Chieftain
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
civ 4 complete

Okay, so I broke down and bought civ 4 complete (whole game only one disc and more content... weird) and now I want to know if I can get the old music back, which I liked better, and if there is really a patch so I don't need to use the cd. the disc drive makes an awful sound and sometimes I want to be running a music cd while I'm playing. I tried a patch called 3.19, as suggested earlier in this thread, but I think it was a different 3.19, 'cause it did nothing for not needing the dvd. Also, whose voice it that reading that's not Leonard nimoy, and where's the neat-o introduction by nimoy?
I miss my game...
):
Lochleinn is offline   Reply With Quote
Old Dec 31, 2009, 08:14 AM   #11
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,250
I assume this is the EU version of complete?
ori is offline   Reply With Quote
Old Dec 31, 2009, 08:16 AM   #12
deanej
Deity
 
deanej's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: New York State
Posts: 4,859
You're probably running BtS now. You'll have to start vanilla manually if you want it. The new techs in BtS are narrated by Sid Meier and the introduction only appears if you don't skip any of the opening movies/ads.

Not sure where you bought complete from but it looks like you don't have the US version (which is the one that removes the disc check).
deanej is offline   Reply With Quote
Old Dec 31, 2009, 08:37 AM   #13
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,250
If it is the EU version of Complete: the most recent patch for Colonization should remove the disc check, the most recent patch for BtS (3.19) does remove it for sure - for Civ4 and Warlords unfortunately the disc check remains.
ori is offline   Reply With Quote
Old Jan 01, 2010, 03:27 AM   #14
sabo
My Ancestors were Vikings
 
sabo's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Minneapolis, City of Lakes
Posts: 4,097
Images: 2
You know what's weird? On my Vista machine I never need the cd's to run any game, the only exception is Civ 4.
__________________
Ambition is a poor excuse for not having enough sense to be lazy.-- SW
sabo is offline   Reply With Quote
Old Jan 01, 2010, 12:52 PM   #15
deanej
Deity
 
deanej's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: New York State
Posts: 4,859
Are your other games newer? Many game manufacturers are abandoning disc checks, mostly in favor of online activation and online checks (similar to Windows Genuine Advantage, but whenever you play the game).
deanej is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
civ 4, customer service, help please, lost disc, sad

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - General Discussions > So sad Lost Disc 1 any hope?

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright © Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR