Advertisement
Civilization Fanatics' Center

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - Technical Support

Notices

Civ5 - Technical Support Seek help from others for all your technical support issues.

Reply
 
Thread Tools
Old Jul 28, 2010, 09:14 AM   #61
Dale
Deity
 
Dale's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Melbourne
Posts: 6,845
Quote:
Originally Posted by Tylerryan79 View Post
@Dale, ya it sounds crummy for modders out there, but hopefully they work something out.... you'll have to wait and see, I do wish you were right though about updates..... I like chocolate chip by the way .
You didn't explain how I am able to not update this game whilst playing and being online. So no cookie. Usually to get the prize you actually do need to do what's required. Or in this case, give a reason.
__________________
http://www.brrgames.com
Dale is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 09:31 AM   #62
KMRblue1027
The Crown!
 
KMRblue1027's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pamona, NJ
Posts: 1,852
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Pouakai View Post
Right, so I can install it on both PCs, but no LAN unless I spend another $100.
LAN works 100% fine on the same account. I used to play Counter Strike source with my brother on LAN. (Sadly online mode kicks you because you have the same CD key.)
__________________
Is there no such thing as bad publicity?

"I dunno, BP's program to deliver oil to aquatic life and Toyota's "keep moving forward" campaign were pretty bad for them." - Phrossack
KMRblue1027 is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 09:35 AM   #63
2K Greg
2K Games Community Manager
 
2K Greg's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 370
Quote:
Originally Posted by Le Sage View Post
One more Steam question, and this one is prolly really simple, but I want to know for sure and be one hundred percent on this.

Will I as European be able to download Civilization 5 from Steam and activate it to play on the North American release date although the European release is set at a later date?

I need to know this for sure because I have actually saved a week from my summer vacation at work just for Civ's release in September, and I need to know what date to tell my boss I'll go on Civ leave!
If you're in Europe and you purchase Civ V on Steam, your game will activate on the International release date, which is September 24th.

Quote:
Originally Posted by CanuckSoldier View Post
I'll be honest if we can't positively identify players in the game, this is a huge hit to organized MP, we will basically have to go back to the Civ3 days of having hosts force all players to login and out of the league site to prove who they are.( or email pw's or IPs to the persons registered league email etc) Not a good way of doing business in 2010!

Thanks for your help in advance Greg

CS
This is an excellent question and as someone who is a big fan of multiplayer gaming I completely understand your concern.

I personally looked in to this for you and I have some good news: While the SteamID of players in a game may not be in the interface by default, I have verified that the modding API will allow you to get this information very easily. This means that it would be pretty trivial to make a mod that adds the SteamID to the interface, which you can use to verify the identity of the players in your game.

Quote:
Originally Posted by Pouakai View Post
So will I need two game copies or just two steam accounts?

And if I don't want to LAN can I just install it on both PCs anyway without the need for 2 licence keys?
Others already answered your question but I wanted to answer myself so you can be sure this is correct: If two people in your household want to play the game simultaneously, you will need two copies of the game (which therefore must be linked to two different Steam accounts.)
2K Greg is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 09:40 AM   #64
KMRblue1027
The Crown!
 
KMRblue1027's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pamona, NJ
Posts: 1,852
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by 2K Greg View Post
Others already answered your question but I wanted to answer myself so you can be sure this is correct: If two people in your household want to play the game simultaneously, you will need two copies of the game (which therefore must be linked to two different Steam accounts.)
This is untrue as stated by my above post I did LAN a lot in Counter Strike but technically it is illegal to do so. You're spreading propaganda Greg
__________________
Is there no such thing as bad publicity?

"I dunno, BP's program to deliver oil to aquatic life and Toyota's "keep moving forward" campaign were pretty bad for them." - Phrossack
KMRblue1027 is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 09:41 AM   #65
Le Sage
Emperor
 
Le Sage's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Digging up your garden
Posts: 1,500
OK. Thank you kindly. This is good to know, so I can plan my vacation
__________________

My Let's Play Channel Now Playing BNW!
Fairy Tale - Play Civilization IV in a detailed Medieval Fairy Tale/Fantasy world!
Le Sage is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 10:44 AM   #66
Tylerryan79
Emperor
 
Tylerryan79's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Boston, MA
Posts: 1,091
Darn it Dale!! I read one thing, and think its another.... I was looking forward to the cookie too. Also the question wasn't to explain how you will be able to not update the game while playing and being online, but to explain how you have done that with another game. I didnt answer that though!! SO STILL NO COOKIE!!! The only way to play Civ V online, and not update is................................................ ........... Play when there are no updates available!! The only way for us to know when an update is coming is for them to tell us, then we could all go into offline mode, until our favorite mods have been updated.... sounds too much of a hassle though, and I doubt they would give us a heads up in advance.

Just to be clear, you do believe we won't be able to turn off auto updates, and it will update if online if there is an update and we try to play the game, right? I honestly cant tell you why its happening, only that it is.
__________________
"Think for yourselves and let others enjoy the privilege to do so too." -Voltaire
Tylerryan79 is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 11:34 AM   #67
CanuckSoldier
Emperor
 
CanuckSoldier's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canada
Posts: 1,593
Quote:
Originally Posted by 2K Greg View Post
This is an excellent question and as someone who is a big fan of multiplayer gaming I completely understand your concern.

I personally looked in to this for you and I have some good news: While the SteamID of players in a game may not be in the interface by default, I have verified that the modding API will allow you to get this information very easily. This means that it would be pretty trivial to make a mod that adds the SteamID to the interface, which you can use to verify the identity of the players in your game.
Thanks for the answer Greg, Civplayers already has plans to port our Game Monitor Mod to Civ5 on release. This just makes this even more important to solve the player identification issue. So it will be priority #1 come Sept 21st!

CS
__________________
Global Admin/Owner/Operator Civilization Players League
www.civplayers.com The oldest International MP League, since Dec 1st, 2002
http://steamcommunity.com/groups/civplayers
As our Founder, WarningU2 stated, "My main objective you have to remember was just to play a game to its conclusion and while doing so, to have fun"
Civplayers Steam Chat steam://friends/joinchat/103582791431089902
CanuckSoldier is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 12:37 PM   #68
2K Elizabeth
2K Games
 
2K Elizabeth's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Novato, CA
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by KMRblue1027 View Post
This is untrue as stated by my above post I did LAN a lot in Counter Strike but technically it is illegal to do so. You're spreading propaganda Greg
Propaganda means that you deliberately spread information to help or harm a person/group/movement. Telling you guys the legally correct way to do something isn't propaganda.

Personally, I advocate everyone buying our game the legal way (and playing it that way!) It makes everyone at Firaxis happy. (We're here today. In fact, as I type this post, the dev team is smiling, nodding, and giving this message a big thumbs up just like this - )
2K Elizabeth is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 01:04 PM   #69
mjs0
The 4th X
 
mjs0's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Central Florida
Posts: 1,046
Quote:
Originally Posted by 2K Elizabeth View Post
Propaganda means that you deliberately spread information to help or harm a person/group/movement. Telling you guys the legally correct way to do something isn't propaganda.

Personally, I advocate everyone buying our game the legal way (and playing it that way!) It makes everyone at Firaxis happy. (We're here today. In fact, as I type this post, the dev team is smiling, nodding, and giving this message a big thumbs up just like this - )
...with the developers eh...lucky you.
Great...can you ask them which version of Visual Studio I will be able to use to mod the SDK.
Not 2003 anymore, I'm sure...but is it 2008? or will I be able to use my nice shiny new copy of VS2010?
Do they have any recommendations for an IDE for LUA developement?

(I know you probably can't answer these now...but you might ask them so you can tell us later )
__________________
The 4Xs...Explore...Expand...Exploit...Ex-ter-min-ate!
mjs0 is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 01:51 PM   #70
2K Greg
2K Games Community Manager
 
2K Greg's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 370
Quote:
Originally Posted by mjs0 View Post
...with the developers eh...lucky you.
Great...can you ask them which version of Visual Studio I will be able to use to mod the SDK.
Not 2003 anymore, I'm sure...but is it 2008? or will I be able to use my nice shiny new copy of VS2010?
Do they have any recommendations for an IDE for LUA developement?

(I know you probably can't answer these now...but you might ask them so you can tell us later )
I just asked, and Jon said you'll need 2008. It's probable that 2010 will work but it has not been tested.

As for the recommended Lua IDE, I have an exciting answer, but you'll have to wait a little while to get it
2K Greg is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 02:03 PM   #71
bjbrains
Man of U-235
 
bjbrains's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 823
Wait, could this mean that Civ 5 will ship with a custom LUA IDE?
bjbrains is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 02:04 PM   #72
Tylerryan79
Emperor
 
Tylerryan79's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Boston, MA
Posts: 1,091
Yup, they said they will have modding tools.
__________________
"Think for yourselves and let others enjoy the privilege to do so too." -Voltaire
Tylerryan79 is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 02:06 PM   #73
Le Sage
Emperor
 
Le Sage's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Digging up your garden
Posts: 1,500
Now look what you've done 2KGreg. Started the speculation!
__________________

My Let's Play Channel Now Playing BNW!
Fairy Tale - Play Civilization IV in a detailed Medieval Fairy Tale/Fantasy world!
Le Sage is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 02:45 PM   #74
KMRblue1027
The Crown!
 
KMRblue1027's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pamona, NJ
Posts: 1,852
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by 2K Elizabeth View Post
Propaganda means that you deliberately spread information to help or harm a person/group/movement. Telling you guys the legally correct way to do something isn't propaganda.

Personally, I advocate everyone buying our game the legal way (and playing it that way!) It makes everyone at Firaxis happy. (We're here today. In fact, as I type this post, the dev team is smiling, nodding, and giving this message a big thumbs up just like this - )
I will buy the game legally but I just think it's BS that you are supposed to by 2 copies to play with a relative. Unless my brother wants his own copy for single player (Or online mode) I will be playing with one. (Especially considering Hot-seat needs an update just to play it)
Moderator Action: Please remember that this is technically outwith the license agreement. Please don't discuss these ways of playing, as it is borderline piracy.

Ps: The propaganda thing was mostly a joke that's why I put the smiley there
__________________
Is there no such thing as bad publicity?

"I dunno, BP's program to deliver oil to aquatic life and Toyota's "keep moving forward" campaign were pretty bad for them." - Phrossack

Last edited by The_J; Jul 29, 2010 at 03:14 AM.
KMRblue1027 is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 02:55 PM   #75
Wodan
Deity
 
Wodan's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: In transit
Posts: 4,852
Quote:
Originally Posted by 2K Greg View Post
Others already answered your question but I wanted to answer myself so you can be sure this is correct: If two people in your household want to play the game simultaneously, you will need two copies of the game (which therefore must be linked to two different Steam accounts.)
Thanks Greg. That's what I was getting at. Somewhat of a negative, and is different from most other software applications. Also, seems like it might cut down on demos to potential new customers, who would then go home and buy a copy for themselves.
__________________
This business will get out of control. It will get out of control and we'll be lucky to live through it.
Wodan is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 03:25 PM   #76
2K Elizabeth
2K Games
 
2K Elizabeth's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Novato, CA
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by Wodan View Post
Thanks Greg. That's what I was getting at. Somewhat of a negative, and is different from most other software applications. Also, seems like it might cut down on demos to potential new customers, who would then go home and buy a copy for themselves.
I don't want to derail this topic more on this (from my personal experience, the software I own operates in the same fashion as Civ V - although I'm sure there are some programs out today that allow two different people to use the program simultaneously on two different machines - but not most.) Suffice it to say this isn't something that's allowed, and on behalf of the dev team, I hope everyone here respects them and their hard work.
2K Elizabeth is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 03:51 PM   #77
mjs0
The 4th X
 
mjs0's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Central Florida
Posts: 1,046
Quote:
Originally Posted by 2K Greg View Post
I just asked, and Jon said you'll need 2008. It's probable that 2010 will work but it has not been tested.

As for the recommended Lua IDE, I have an exciting answer, but you'll have to wait a little while to get it
Cool, thanks.
I wasn't expecting an instant response!

...LUA IDE...exciting answer...have to wait...

That knowledge is power thing is going to your head again isn't it.

A follow up question if I may:

Does Steam notice/mind if a game under its control is run in debug mode.
In Civ4 (before the complete edition removed the DRM) we couldn't start the EXE under debug and had to set breakpoints and attach to the process after it was started in order to debug the SDK. Will we have to do the same thing, or is Steam more tolerant of running under a debugger.

Hopefully Steam won't consider debugging one of its games malicious behaviour and ban me!
__________________
The 4Xs...Explore...Expand...Exploit...Ex-ter-min-ate!
mjs0 is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 03:58 PM   #78
Dale
Deity
 
Dale's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Melbourne
Posts: 6,845
Quote:
Originally Posted by mjs0 View Post
Hopefully Steam won't consider debugging one of its games malicious behaviour and ban me!
Civ 5 isn't using VAC so you don't need to worry about that.
__________________
http://www.brrgames.com
Dale is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2010, 05:47 PM   #79
The_J
Say No 2 Net Validations
 
The_J's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Germany / Netherlands
Posts: 29,093
Moderator Action: 8 posts moved to the other thread.

When posting, please consider: This is a thread to ask questions, and get them answered.

If you don't have a question or an answer, or if you see that in the wall of text you write the question will not be easy detectable, then please think again about this post.
__________________
Civ4-BtS-Mod "Mars, Now!"


Steam eats the souls of little gamers!!!
The_J is offline   Reply With Quote
Old Jul 29, 2010, 01:56 AM   #80
YohanLeafheart
Warlord
 
YohanLeafheart's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Campinas - SP, Brazil
Posts: 264
Quote:
Originally Posted by bjbrains View Post
Wait, could this mean that Civ 5 will ship with a custom LUA IDE?
Probably on the mod tools pack, which would be completely awesome. Maybe they will make a version of Eclipse for LUA and Civ 5 I would be a happy coder. Greg I have a question about the FAQ, as I'm a completely newbie on things Steam. Will any of the contents be region locked? Is there a way, on the multiplayer interface to know where the other gamers are and lock them base on geo data?
__________________
"When you gotta do something wrong, you gotta do it right", Fighter, 8-bit Theatre
YohanLeafheart is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - Technical Support > Official Civilization V Steamworks FAQ

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 03:39 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR