Advertisement
Civilization Fanatics' Center

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - General Discussions

Notices

Civ5 - General Discussions Forum for general Civ5 discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old Mar 23, 2012, 12:40 AM   #1881
labellavienna
Chieftain
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
I have a quick question and would be thankful if someone pointed me in the right direction, I just acquired Civ V and I love it! The only thing that bothered me were the advisers not being the proper ethnicity of my civilization??

For example, I am playing the Chinese- however my advisers are some random Persian/Greek/Italian/Arabic person with glasses?!?? This small detail really bothered me and I was wondering if there is a mod available to fix it (ie the Japanese have Japanese advisors, the Greeks have Greek advisors etc)?

Thank you so much!!
labellavienna is offline   Reply With Quote
Old Mar 23, 2012, 03:24 AM   #1882
TheKingOfBigOz
Deity
 
TheKingOfBigOz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Shaka's hut ;)
Posts: 4,945
Nobody ever users advisers so I doubt it. And why would that bother you anyway? I don't think there was ever a single Civ game that had ethnic-based advisors anyway, specific era though on the other hand...
__________________
Still a proud supporter of Shaka's Loincloth.

If you create another file and make it update the base game its modding. but if you just change the base game file that's cheating. - knightmare13

I think we should dwelp more on the subject.
TheKingOfBigOz is offline   Reply With Quote
Old Mar 24, 2012, 01:19 PM   #1883
Babake
Chieftain
 
Babake's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: ca
Posts: 7
when is civ 6 going to be release

Does anyone know when civ 6 will be released or if there is a release date set for it?
Babake is offline   Reply With Quote
Old Mar 24, 2012, 01:45 PM   #1884
Michkov
King
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 666
Quote:
Originally Posted by Babake View Post
Does anyone know when civ 6 will be released or if there is a release date set for it?
Civ6 isn't even announced yet, so no and no. If you`re referring to Gods and Kings release date is late spring
Michkov is offline   Reply With Quote
Old Mar 28, 2012, 10:22 PM   #1885
The Lone N00b
Chieftain
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
How exactly does air combat work? I get that intercepting hits any air units but say I have a Fighter/Zero and wanna attack some ground units. How do I do it?
The Lone N00b is offline   Reply With Quote
Old Mar 29, 2012, 03:22 PM   #1886
Michkov
King
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 666
Quote:
Originally Posted by The Lone N00b View Post
How exactly does air combat work? I get that intercepting hits any air units but say I have a Fighter/Zero and wanna attack some ground units. How do I do it?
It works like all ranged attacks. Press S or click the strike button on the left side and you get to the familiar ranged attack mode
Michkov is offline   Reply With Quote
Old Mar 30, 2012, 03:42 PM   #1887
Hammer Rabbi
Deity
 
Hammer Rabbi's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 3,397
Gender: Male
quick question: hadnt thought about it in awhile but do Great Person generating benefits like Gardens (and social policies) apply to the Patronage "occasionally gift you great people" policy?

my gut reaction says no, but i thought i should ask.
Hammer Rabbi is offline   Reply With Quote
Old Mar 30, 2012, 03:58 PM   #1888
TheKingOfBigOz
Deity
 
TheKingOfBigOz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Shaka's hut ;)
Posts: 4,945
Quote:
Originally Posted by Hammer Rabbi View Post
quick question: hadnt thought about it in awhile but do Great Person generating benefits like Gardens (and social policies) apply to the Patronage "occasionally gift you great people" policy?

my gut reaction says no, but i thought i should ask.
I am not sure, but I think that's a No.

The Garden provides an increase in rate for ONE city. not ALL cities, so unless the City-States can build them (which, even then, i doubt it uses the same method), it doesn't apply to anywhere but your cities.
__________________
Still a proud supporter of Shaka's Loincloth.

If you create another file and make it update the base game its modding. but if you just change the base game file that's cheating. - knightmare13

I think we should dwelp more on the subject.
TheKingOfBigOz is offline   Reply With Quote
Old Mar 30, 2012, 09:44 PM   #1889
guczy
Warlord
 
guczy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 263
Quote:
Originally Posted by Hammer Rabbi View Post
quick question: hadnt thought about it in awhile but do Great Person generating benefits like Gardens (and social policies) apply to the Patronage "occasionally gift you great people" policy?

my gut reaction says no, but i thought i should ask.
Definetly not, nothing affects how many GP-s you get from CS-s, only time
guczy is offline   Reply With Quote
Old Mar 31, 2012, 01:00 PM   #1890
Hammer Rabbi
Deity
 
Hammer Rabbi's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 3,397
Gender: Male
okay, thanks.
Hammer Rabbi is offline   Reply With Quote
Old Apr 05, 2012, 02:31 AM   #1891
Kink
Chieftain
 
Kink's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 20
How to turn off the Nuclear Weapon?

Thanx in advance.
Kink is offline   Reply With Quote
Old Apr 05, 2012, 02:48 AM   #1892
FeiLing
Deity
 
FeiLing's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2,014
You can't. On lower difficulties though I think the AIs won't use them.
FeiLing is offline   Reply With Quote
Old Apr 05, 2012, 02:50 AM   #1893
Kink
Chieftain
 
Kink's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 20
Thank you so much.
Kink is offline   Reply With Quote
Old Apr 05, 2012, 08:00 AM   #1894
gpcii
Emperor
 
gpcii's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,179
Do you folks feel that this is a better Civ? It seems to me from reading just the first 6 pages that they ruined it. It looks like there are some good changes, but a instead of adding and improving, they took away overall...

Maybe after its sold for 9.95 I'll consider it...

Or am I missing something?
gpcii is offline   Reply With Quote
Old Apr 05, 2012, 10:00 AM   #1895
TheKingOfBigOz
Deity
 
TheKingOfBigOz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Shaka's hut ;)
Posts: 4,945
Quote:
Originally Posted by gpcii View Post
Do you folks feel that this is a better Civ? It seems to me from reading just the first 6 pages that they ruined it. It looks like there are some good changes, but a instead of adding and improving, they took away overall...

Maybe after its sold for 9.95 I'll consider it...

Or am I missing something?
Yes, you are missing a crucial piece of information

This thread was made in Sep 25, 2010, it is now 5th of April 2012.

Patches have come and go, there have been stuff fixed, stuff added.
__________________
Still a proud supporter of Shaka's Loincloth.

If you create another file and make it update the base game its modding. but if you just change the base game file that's cheating. - knightmare13

I think we should dwelp more on the subject.
TheKingOfBigOz is offline   Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 10:43 AM   #1896
brainzl0v3r
Chieftain
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 17
There was a nice chart with all the leaders and how likely it was for them to DoF you,to use nukes,ect,rated from 1 to 12.Can anyone give me the link?
brainzl0v3r is offline   Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 10:55 AM   #1897
Optional
Deity
 
Optional's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: It Dockumer Lokaeltsje
Posts: 2,852
Diplomacy by numbers: http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=409062
__________________
Optional is offline   Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 11:03 AM   #1898
brainzl0v3r
Chieftain
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by Optional View Post
Thanks!
brainzl0v3r is offline   Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 02:40 PM   #1899
zulu8
Chieftain
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 9
is it possible to reset the base unit supply? limited tech knowlege. I like to create scenarios with a large number of starting units/civs & cs. to do so I start each scenario with large number (10-15) cities per civ, citizen ect. . I know there is a better way to do this. I am long time wargamer, started with avalon hill board games, who loves civ4 & 5 but would like to create scenario a little less complex. Thank you
zulu8 is offline   Reply With Quote
Old Apr 11, 2012, 06:15 AM   #1900
KaptainK714
Warlord
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 117
opening movie

Can you set the game to skip the opening movie? it is great but after watching it half a dozen time i'd rather skip it and get to my game.
KaptainK714 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
civ5, civilization 5, newbie questions, quick answers, quick questions

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - General Discussions > Quick Questions and Answers

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR