Civ 5 launch error - Civilization Fanatics' Forums
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - Macintosh

Civ5 - Macintosh Discuss Mac Civ5 related issues.

Thread Tools
Old Feb 06, 2011, 12:26 PM   #1
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Civ 5 launch error

Hi everyone,

For some reason, I just can't launch Civ 5, it worked once and never ever after :/

When I try to open the application, I got a black screen with Civ 5 menu on top, I have to wait for 2-3 mins and then an error box pop saying (Translation from french sorry if it's not perfect):

Civ 5.exe encountered a serious problem and have to exit.
This may be due to an error inside the program or a Wine issue.

And usual "you can report this bug".

I don't know what to do, I tried to unistall/install twice, and it still doesn't work.

I'm on Mac Pro with NVIDIA GeForce 320M

Thank you for answering.
Naire is offline   Reply With Quote
Old Feb 06, 2011, 12:28 PM   #2
forty2j's Avatar
Join Date: Dec 2010
Location: NJ
Posts: 735
Gender: Male
Hmm. Sounds like you're not actually running the Mac version.. try logging into Steam while in OS X and downloading/running that.

I'm not sure who to ask if you really want the PC version to work in Wine.
forty2j is offline   Reply With Quote

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - Macintosh > Civ 5 launch error

Thread Tools

All times are GMT -6. The time now is 06:21 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright © Civilization Fanatics' Center. | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR