Advertisement
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION III > Civ3 - Creation & Customization

Reply
 
Thread Tools
Old May 30, 2003, 11:42 AM   #1
tgreg99
Chieftain
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 47
Basic Unit Question

I have another newbie Mod question. If I am editing a mod that already has a bunch of units in it, how would I add a new unit. For example, say I want to make French Warriors stronger than say Russian Warriors. Can I do that realitivily easily or would i need to create a separate folder for each variation of the Warrior unit? Any help would be appreciated....thanks!
tgreg99 is offline   Reply With Quote
Old May 30, 2003, 11:51 AM   #2
Ville
Deity
 
Ville's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Espoo, Finland
Posts: 2,814
AFAIK you need to have own folders for every unit
Ville is offline   Reply With Quote
Old May 30, 2003, 11:56 AM   #3
kayelbe
Chieftain
 
Join Date: May 2003
Posts: 32
Depends....

It all depends on how CUSTOM you wanna go.

If you want to just change the stats (as I assume from your post), you probably just need to copy the Warrior unit (using the fabulous copy tools found on this site!) and edit the stats. Rename the unit accordingly (In your example, let's say 'French Warrior') and make it only available to the French civ.

If you wanna get even more in-depth, you can alter the existing civilopedia entry for Warrior to include the differences in strength.

HTH,
Kayelbe
Fellow Newbie-Modder
kayelbe is offline   Reply With Quote
Old May 31, 2003, 08:11 AM   #4
tgreg99
Chieftain
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 47
Wink Thanks

Thanks for both of your help. K, that is exactly what I am looking for, just simple stat changes for a couple of the units (since I am not to the point of being able to create new units yet). Where can I find that copy tool?
tgreg99 is offline   Reply With Quote
Old May 31, 2003, 08:40 AM   #5
sgrig
Comrade
 
sgrig's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Isaac Newton's College
Posts: 1,123
Civ3 Multi-tools by Gramphos which includes a copy tool can be found in the Utility subforum.
__________________
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is strength
sgrig is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION III > Civ3 - Creation & Customization > Basic Unit Question

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A very basic question ? frenchman Civ4 - Creation & Customization 4 Sep 10, 2006 10:40 PM
Really basic question, sorry Viala Civ4 - Creation & Customization 1 Jul 05, 2006 11:40 AM
Basic question :) nickmulley Civ4 - Technical Support 4 Jan 15, 2006 01:42 PM
Basic Unit Editing gbright Civ3 - Creation & Customization 1 Aug 18, 2003 07:59 PM
A very basic question hkdodgson Civ2 - Scenario Creation 1 Apr 05, 2002 10:19 AM


Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 10:25 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR