cool3a2
Reaction score
1

Profile posts Latest activity Postings Resources About

  • Hi, Ekmek. I have seen your message only now - I don't get notifications about visitor messages via mail, unlike with private messages.

    The truth is that I stopped working on Civ 5 mods, don't even bought BNW, because of a couple of reasons. Most importantly, they marked my austria mod as incompatible on steam (steam wrote me a mail that they did so because of the devs). I suppose because they didn't like the finger I used for preview to illustrate my feelings about a couple of decisions they made. Although I made clear that it wasn't really meant serious, but rather ironic. Also, they never tried to talk with me - doesn't look to me like self-criticism would be their strength.

    Still, I don't see why not to make that Kossuth Civ 5 ready. Maybe others will use it - my Hungary mod is still there and could be used to fork another mod. Also, I'd be curious to see how Kossuth would look like in Civ 5.
    Have you updated your hungary mod for Civ5BNW? I can make civ5 leaders now and I'm thinking of bring my kossuth in.
    Thank you for your words! The leaderhead, however, was mostly Nitrams work, I just took the time to do some minor improvements.

    BTW: If you really want to waste time, play Civ5 or Endless Space ;)
    i finally started playing puerile, time - wasting video games again and added a hungary civ. the koppany leaderhead was astoundingly good!
    Helló! Te készítettél animációt ugye? Gondoltam megmutatom, van egy titkos projektem (így már nem olyan titkos ugyan): Horthy Miklós egész alakos leaderhead (lóval), melyről van egy (félkész) kép itt:
    http://kepfeltoltes.hu/120824/horthykep_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Remélem tetszik! :D Egyedül Absinthe látta eddig (meg mostmár te) Már majdnem kész, megcsináltam a ló csontvázát, animáltam is, csak éppen a nifswap során van egy kis gond: nem tudom hogyan kell ezt a bizonyos 'bone swap' akármicsodát csinálni. Átmásoltam a ló csontvázát a másik nifbe, és sikerült, de furcsán nézett ki (elfordult, meg ilyesmik) És mivel te csináltál már animációt, gondolom én, tudnál nekem segíteni. The Capo-t kérdeztem, de nem válaszolt, Ekmektől számtalanszor kérdeztem már, de sosem értettem meg.
    Csak most veszem észre ezt az üzeneted, mert megint nem kaptam értesítést róla. Mindegy, a civ5-es Magyar Moddal nem tudok segíteni, mert nem volt semmi köszöm hozzá és még nem készültem el egyetlen egy civ5-ös modot se. Azért nincs is tapasztalatom. Ráadásúl nem is tervezem már civ5-el foglalkozni egyáltalán.
    Helló! Egy felhasználó a Magyar cives oldalon felhozta, hogy a Kabcsi-féle magyar modban (legalábbis sztem arra gondolt), pl. a Huszárnak nincs magyar szövege (a felhasználó ugyanis lemagyarította a játékot), és megjelent neki, hogy TXT_KEY_HUSSAR... stb., de én nem tudok segíteni, hisz én nem tudom hogyan/hova/mit kell írni. Nem is annyira érdekel a magyarítás, mert soha nem használok, semmilyen játékban. Gondoltam te talán tudsz segíteni annak a felhasználónak.
    Neked is boldog karácsonyt!

    Egyébként kezdtem dolgozni a víz grafikádon. Megoldottam a grid-es problémát és még kicsit próbálok javítani a víz texturáján (bár az már nagyon is jó!). Össze eszeretnék azt rakni a Blue Marble grafikáival egy telepítöbe, de nem biztos hogy utóbbi sikerülni fog. Mindegy, szép a munkád!
    A JTranslator main metódust nézd meg. Egyszerü volt, valami LookAndFeel dolog volt az. Hogy ha nem tudod 'másolni' a JTranslator alapján, akkor ez egy jó példa a google-en keresni utána, mert ez egy gyakran elöforduló kérdés. Ha mégsem tudod megoldani, írj nekem mégegyszer és megnézem illetve elmagyarázom neked. Bocsi, de most nincs sok idöm. Ja, és próbáld pm-et írni nekem. Tudom, hogy nem szereted, de Visitor message-röl nem kapok emailt, azért lehet, hogy le maradok róla.
    Köszi, most már értem hogy kell és a program is működik.
    Még egy kérdés: Hogy csináltad a windows-os kinézetet? Nem mintha bajom lenne a Java Swing alap stílusával, de szeretném tudni. :)
    Na, most kipróbáltam és működik. Kösz, erre az angol tutorialokból sose jöttem volna rá. :)
    Ó kösz! Sosem értettem ezt, de akkor megnézem te hogyan oldottad meg.

    Én BlueJ-t használok (ez amolyan kezdőknek való IDE-szerűség) mert a Java-t egy hete tanulom, de így is megtelt másfél füzet, és elolvastam 200 oldalt a nyelvről.
    Több működő programot is írtam, épp ezért gondolom, hogy ezen a szinten rátérhetek a GUI-kra.
    A JButton-körül van egy Class és annak kell, hogy implementálja egy Interface-t: az Action Listener. Tehát:

    public class aTeProgrammod implements Action Listener
    {
    ...
    }

    Akkor egy public void actionPerformed(ActionEvent e) {...} metódust kell létre hoznod. Abba kiprogramolhatod azt, amit a gombnak csinálnia kell vagy felhívsz egy függvényt. Ahoz használd az e-t. Pl.

    if (e.getSource==aTeButtonod)
    {
    aTeFüggvényed();
    }

    Tehát könnyü, csak rá kell jönni. Végülis ez így müködik minden Swing-es komponenssel. Ja és_ ne használd SWing-et és az AWT-et állítólag sok problémát tud ez okozni.
    Szerintem a JTranslator .jar-t a 7z-el megnyithatod és megnézheted a JTranslator kódját. Én is csináltam olyanokat és akkor láthatod, hogyan oldhatod meg. Egyébként javasolom az Eclipse-et a Java programozáshoz. Sok sikert!
    Köszi a választ.
    A JButton-nel kapcsolatban lenne kérdésem.
    Írtam egy számológép programot Swingben még "régebben" (nos, kb. egy hete), és nem tudok rájönni, hogyan kell a gombhoz metódust/függvényt rendelni. Mármint, ha a gombra kattintasz, akkor a megadott függvény végbemegy. Python alatt ez nagyon könnyű volt, csak az objektumdeklarációban kellett megadni a futtantandó függvényt. De nem tudom hogy működik ez Swingben. Próbáltam AWT-vel, de az absztrakt osztályok nem a kedvenceim.
  • Loading…
  • Loading…
  • Loading…
  • Loading…
Top Bottom