1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

1650 A.D Scenario start

Discussion in 'Civ4 - Creation & Customization' started by Nahtanoj, Feb 2, 2008.

  1. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
    Im new at this so i may take some time... Im starting to make a scenario for around 1650 AD, where North America is partially being dominated by spain England France and a little of Russia. So far im researching the locations and names of cities and placingthem. I need some help with renaming leaders like England France and all the others. In World Builder im usiong the 1000 AD map and civs which ill have to switch around so... if you wanna help with this or play as a test or something than your welcome here. So plz help i really want this to get going.

    P.S This is my first scenario

    Email me at : Jonjonboy123@yahoo.com :king:
     
  2. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT


    So far ive just took a blind guess at the North American cities but ive researched more so now i have a better idea as to what their location and names where:goodjob:
     
  3. Agent327

    Agent327 Observer

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    16,080
    Location:
    In orbit
    Good for you!:thumbsup: (I'm guessing you've corrected the names in the screenshot then...) 't Would be helpful if you stated the scope and/or purpose of your scenario though; for instance, is it North America only? :confused:
     
  4. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
    Yeah... its probably going to be north and south America because i wanna have it when spain controls most of south america and half of north america, english 13 colonies, and french louisiana.
     
  5. Fin Imperial

    Fin Imperial Monarchist

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    71
    Location:
    Kingdom of Finland
    I've done some research and discovered the kings of England and France. I'll send them in PM to you, ok?
     
  6. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT

    On the map im going to have the americas but still incorporateother civs from europe
     
  7. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
  8. Padma

    Padma the Inbond Administrator

    Joined:
    Dec 10, 2001
    Messages:
    14,397
    Location:
    Omaha, Nebraska USA
    Moderator Action: Thread moved. Please keep preliminary discussion in the main C&C forum. When you have a complete scenario, post it in the Scenarios subforum. Thanks. :)
     
  9. Ambreville

    Ambreville Deity

    Joined:
    Sep 28, 2006
    Messages:
    2,255
    Location:
    Windy City USA
    Have a look at my mod. It's for an earlier version of Warlords unfortunately -- but at least it does have lots of useful info as to the location of main colonies and Indian tribes.
     
  10. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
    this is going to be a mod for regular civ 4 vanilla. ive worked on this map and made changes to the last one.
    Spoiler :



    im going to add more of the fur resouce in new france and whale on the north east coast.

    i used sevin forkbeard or someone as dutch...because of a lack of space i had to willmington for the swedish.

    if anyone can help plz find a link for a map of spanish conquered land in north america and south:goodjob:
     
  11. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
    currently working on south america
     
  12. Yakk

    Yakk Cheftan

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Honestly, you need a different map. One that zooms in on north america.

    See that river on the NE of your image? That's the St. Lawrence. Both Montreal and Quebec are on that river. Montreal is where the river "forks" into two paths, and Quebec is half way between that and the ocean. Both are on the North side of the river...

    Ie, you need a larger map! :)

    Try grabing a "huge earth map", and then cutting out everything except North America maybe?
     
  13. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
    Well im doing the colonalization of north AND south america so im probably going to construct my own map or cut it from others


    thanks for the suggestion:goodjob:
     
  14. Fin Imperial

    Fin Imperial Monarchist

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    71
    Location:
    Kingdom of Finland
  15. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
  16. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
    rather than trying to get a request for the north american map... ihave updated my computer so i can run GEM!

    so now the world will be in corrpurrated or sumtin like that.

    i have patch 1.74 and civ vanilla
    this will be a simple scenario for all.

    i need help with renaming civs

    thanks to anyone intrested for helpin
     
  17. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
    This is great!
    I can now write my xml documents including the leaderheads and civs!
    im actually not using the gem since its my first map :lol:

    im stickin with the NA map i found, since i havent gotten any reply im going to use it... if you take a look at it im going to be usin these civs in it

    america= kingdom of england led by James VI king of the scotts
    Persian= Dutch








    editing sooner post on this
     
  18. kevinman4404

    kevinman4404 Lightning Warrior

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    837
    Location:
    Ontario
    Hey Nahtanoj

    For a map you can always cut my map and remove the resources :p

    Also, I should have all the historical knowledge you need, all xml/ART!!!, and some coding assistance you need to give. You can consider me a joined team member; pm me if you have a specific request, though I'll watch your thread too (annoyingly, thread subscription's no longer work for me :( )

    and thanks for watching my mod grow :p

    Kevin :)

    EDIT: Also, what do you mean with help renaming civs? Is this going to be a miniature mod?
     
  19. Nahtanoj

    Nahtanoj Alaskan President

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    CT
    What I mean by Renaming civs is going into the xml and leader head info and change the names to what they were at that time



    any way welcome to the team ill update my sig
     
  20. kevinman4404

    kevinman4404 Lightning Warrior

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    837
    Location:
    Ontario
    Sorry I may be a bit slow through the forums right now. Do you still need Spanish maps? I'll pm you with what I think of civ names/name changes shortly.

    I would suggest, if this is a historic map, that you adapt this from RFC, so that you can control what happens territorially, but if not, maybe we can program some territorial elements in all the same. If from RFC, it would be a matter of making a few settler maps (which I can do in about half an hour per civ), deleting some civs (from xml and sdk) and doing some mild sdk reference adding/deleting.

    Kevin
     

Share This Page