1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

1900 AD - XX Century World map ( WW1-WW2 )

Discussion in 'Civ5 - Scenarios' started by MaxRiga, Oct 24, 2010.

  1. MaxRiga

    MaxRiga Emperor

    Joined:
    Feb 1, 2004
    Messages:
    1,274
    Location:
    Riga/Montreal


    You can play as one of biggest superpowers on huge world map with realistic geographical borders at this time. All superpowers are also technological and military balanced for 1900 AD. Well, if you can hold your self in WW1 and WW2 then prepare for space race!


    Scenario Installation details -
    1- download file and unzip ( 1900AD-World.Civ5Map ) to (user)/my documents/my games/civ5/maps folder
    2- launch you civ5 - go to mods ( accept )- single player - set up game - click on earth and find "1900 AD WW1 WW2" map - check in "Load Scenario"
    3- take any of Civilizations and "Start Scenario"

    Time mode Installation details -

    Installation -

    1- unzip "Scenarios Game Speed.zip" into - C: /// My Documents/ My Games/ CIV5 / MODS
    2- launch CIV5, go to MODS / Browse MOD and check in - Scenarios Game Speed
    3- go back to single player ( in MODS ) - set up game - click on earth and find "1900 or 1939" map - check in "Load Scenario", take any of Civilizations and "Start Scenario"


    Current version - 3
     

    Attached Files:

  2. magzhi

    magzhi Warlord

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    197
    I looked at screenshots and found "lost angeles":confused::confused: I will try this mod tomorrow.
     
  3. Agent327

    Agent327 Observer

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    16,093
    Location:
    In orbit
    Dupe thread? :confused:
     
  4. Derax

    Derax Chieftain

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    68

    The other map is only 15kb, is it an upgrade? :confused:
     
  5. Sonereal

    Sonereal ♫We got the guillotine♫ Supporter

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    14,807
    It isn't a Dupe thread.

    This is a world map. The other is just European. ;)
     
  6. Agent327

    Agent327 Observer

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    16,093
    Location:
    In orbit
    Cool! :goodjob:

    Attila sorry for misunderstanding
     
  7. MrThing

    MrThing Warlord

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Messages:
    130
    Interesting map. I would have given Germany (or at least Vienna) some coal though.
    The challenge is that the European powers, minus Russia, are all in need of oil (and the offshore oil cannot be used until late game).
    Anyone have any after action reports on this scenario?
     
  8. ReQuest

    ReQuest Chieftain

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    36
    What is the map you use? really like your world map, for a normal game
     
  9. Folket

    Folket Deity

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    3,740
    Location:
    Sweden
    Should not Harbin belong to Chine or be a city state? I think Japanese influence started after the war between Japan and Russia 1905 and was total in 1931 with an invasion. As of 1900 is seems wrong.
     
  10. Dachs

    Dachs Hero of the Soviet Union

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Messages:
    32,588
    Location:
    Moscow
    It is wrong. Japan should have a Korean city, and Harbin should either belong to Russia or China, depending on your point of view.
     
  11. Taneda Santôka

    Taneda Santôka Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    Begging around
    Just see it as an abstraction for Japanese presence in Korea and Manchuria, having a city in Korea would be to close to Osaka (which should be renamed Hiroshima, Nagasaki, Fukuoka, Kagoshima or whatever, but not Osaka...).


    I like the scenario a lot, the map and setup is great, there is room for conquest and expansion, BUT,
    • there are to many resources, it's to easy for some countries to just live in complete autarcy, and after a point, trade is just useless (as is expansion too !).
    • Some resources are just ridiculous : there's ivory, silk and marble all over the US, and there is no cotton nor sugar (same thing in the Caribbeans, it's got dyes...).
      This plus the above point means you should focus on rarefying some resources, so that luxury resources become scarce and valuable.
    • Maybe a good thing in light of the above, but I haven't seen city states building workers and improving resources tiles.
    • Maybe rename English Empire to British Empire.
    • Japan should be buffed up, with more land and more growth and productivity bonus : it was a major country even without continental support or city states. Maybe giving a few more fishing grounds and a Statue of Liberty to represent high Japanese productivity in such small land...
    • I think France should control a little bit more of the Rhein's left bank, maybe creating a Strasbourg city will solve this : whoever of the German or the French controls this city controls the Rhein (but then move Berlin and Hamburg east.)
    • Suez and Panama canals should be cities
    Please update the scenario, it's great but this resource problem is bringing it down.
     
  12. MaxRiga

    MaxRiga Emperor

    Joined:
    Feb 1, 2004
    Messages:
    1,274
    Location:
    Riga/Montreal
    I don't know how to "fix" it -

    http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=393870

    it's renamed for the next update! :)

    I've noticed it too. I donno why it's happening.
     
  13. Taneda Santôka

    Taneda Santôka Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    63
    Location:
    Begging around
    Good ! ;) I've updated my above post... ;)
     
  14. Sonereal

    Sonereal ♫We got the guillotine♫ Supporter

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    14,807
    Have you tried messing with the options under the Misc. Tab? There's one called "randomize resources" which may be the problem.
     
  15. MaxRiga

    MaxRiga Emperor

    Joined:
    Feb 1, 2004
    Messages:
    1,274
    Location:
    Riga/Montreal
    ouch ... how could I miss this one !? :)))
     
  16. Sonereal

    Sonereal ♫We got the guillotine♫ Supporter

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    14,807
    I noticed this when messing around with the WW1 Europe map. I was wondering why it seems you had a ton of cattle, wheat, and whatnot all over the map with Trading posts or other strange improvements build over them. :lol:
     
  17. MaxRiga

    MaxRiga Emperor

    Joined:
    Feb 1, 2004
    Messages:
    1,274
    Location:
    Riga/Montreal
    thx all for your replay. Be sure I consider everything you say but sometimes, unfortunately, it's really hard to balance scenarios without doing some "silly" things :(
    new version is up. have fun
     
  18. Scytale

    Scytale Shaping the Old World

    Joined:
    Nov 5, 2004
    Messages:
    472
    Location:
    Bucharest, Romania
    Hey Max nice scenario! I hope you keep playing with to make it better and better. Can you please tell me which map did you use to make the scenario?

    Thanks!
     
  19. Derax

    Derax Chieftain

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    68
    Nicely done what acutally did you change?
     
  20. Skwink

    Skwink FRIIIIIIIIIITZ

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    5,647
    In screenie, San Francisco is spelled wrong.
     

Share This Page