1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

A few notes re: the latest version of CEP

Discussion in 'Communitas Expansion Pack' started by Aussie_Lurker, Feb 2, 2014.

  1. mystikx21

    mystikx21 Deity

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    3,229
    Location:
    ohio
    Production is still available as the base production per city that way, there's just no bonus production in the first city or first 3 cities that way.
     
  2. EricB

    EricB Prince

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    404
    Location:
    Michigan
    Cities still have production. There's just not benefits for early cities. Your first city (the capital) has the same productive capacity as your 4th city or 20th city. A brand new city will take some time to get going, but that's the way it should be. Why should your 2nd and 3rd cities have advantages that other cities don't have?
     
  3. Zaldron

    Zaldron King

    Joined:
    Jun 5, 2006
    Messages:
    822
    I'm not arguing for your second and third cities. I'm arguing for your *capital*. Starting with 1 production in your capital is cripplingly slow when an opponent that starts on a hill has TWO production in their capital.
     
  4. mystikx21

    mystikx21 Deity

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    3,229
    Location:
    ohio
    @Zaldron, you're misinterpreting the effect. Under that setup, your capital starts with the regular production of any city that way. It is not merely 1 production in the capital, it should be 3-4 (depending on a hill). Is there some reason that the capital needs 4-5 instead?
     
  5. Zaldron

    Zaldron King

    Joined:
    Jun 5, 2006
    Messages:
    822
    So wait, are the default minimum yields of a city not 2f/1p/1g anymore? If it's 2f/3p/1g that's totally fine.
     
  6. mystikx21

    mystikx21 Deity

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    3,229
    Location:
    ohio
    3f/3p/1g actually. That's been changed for a while in the mod at least. It's not the default for vanilla.
     

Share This Page