1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

AI Air Superiority causes Lockup

Discussion in 'Civ3 - Technical Support' started by gara1951, Dec 12, 2001.

  1. gara1951

    gara1951 Chieftain

    Joined:
    Dec 12, 2001
    Messages:
    5
    Location:
    Massachusetts
    Civ 3 locks-up when the AI performs Air Superiority. Doesn't happen all the time but often enough to be a pain. I have the latest patch installed, running on a PIII 450 w/256m memory, on Win ME. Everthing else is fine. Anyone else running into this?
     
  2. Hobbes

    Hobbes Utilitarian Despot

    Joined:
    Nov 9, 2001
    Messages:
    237
    Location:
    Hockeytown, USA
    Yes, I am. This happens though when I am also in air superiority mode. I am getting hammered because of this. What makes this so frustrating is that I am performing the same mission on a different continent, and it works. I am inflicting damage on the enemy bombers and the game does not lock up. This is really frustrating.:mad:
     
  3. gara1951

    gara1951 Chieftain

    Joined:
    Dec 12, 2001
    Messages:
    5
    Location:
    Massachusetts
    Well I'm glad to see I'm not the only one. I was starting to get paranoid.
    What's so frustrating is there seems to be no logic to why it locks-up in some situations but not in others.
    Also, I've gone back to saved games that locked-up and they lock up at the same point everytime. If I don't attempt the bombing run that caused the lockup I can continue to play.
    I think I liked it better when the AS missions didn't work at all.
     
  4. jneo

    jneo Chieftain

    Joined:
    Jan 1, 2002
    Messages:
    1
    I have a similar problem. My opponent is still using galleons, but I have bombers, destroyers, etc. Any time I try unloading a bomber from a carrier onto their shores, my game completely locks up. It's happened twice so far. I have to ctrl+esc to get back to windows and alt+ctrl+del just to close the game. Very frustrating.
     
  5. Tarquelne

    Tarquelne Follower of Tytalus

    Joined:
    Dec 8, 2001
    Messages:
    3,714
    I just had a game that locked-up when one of my Jet Fighters started to make an interception. I know thats what was going on because I could hear the beginning (and only the beginning) of the interception sound play over and over when the game locked up.

    I discovered I could avoid the lock-up by having only 1 Jet Fighter in the target city set to Air Superiority.
     
  6. wawalter

    wawalter Chieftain

    Joined:
    Jan 31, 2002
    Messages:
    1
    I am also experiencing this problem. I only had one fighter in my city, but it still happened. I did have more than one fighter in range of the bomber based in different cities.

    Hopefully, Firaxis will patch this problem as it makes it very difficult to plow through the already slow end game.
     

Share This Page