1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Annoying Progress Stopping Bug

Discussion in 'Old World' started by Piranga, May 6, 2020.

  1. Piranga

    Piranga Warlord

    Joined:
    Feb 13, 2018
    Messages:
    137
    In my very first game, 56 slow turns in, I get this message when I try to end my turn,

    "Error:NullReferenceException. Object reference not set to an instance of an object."

    The game then just hangs on the same AI's turn, and the screen starts to fade to a light brown color. Trying to submit a bug report in game just gets its own failed to send error.

    Anyone have an idea what this means or how to get passed it?
     
  2. tedhebert

    tedhebert Emperor

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    1,250
    Location:
    Montreal, Canada
    Sounds like a bad addressing error. Wish I could offer you more. Wonder if the EPIC website has a bug report option
     
  3. Abegweit

    Abegweit Anarchist trader

    Joined:
    Aug 6, 2003
    Messages:
    4,867
    Location:
    One step ahead of the authorities
    Ted is right about the problem. It is indeed an addressing error. But that doesn't help you move on with your game.

    The only way around this kind of problem is to go back a save or two and do something different. Make a random change in your actions. Go a different way with a scout. Attack the AI with a different unit. Develop a different tile with a worker. Eventually you will stumble on something which does not provoke the bug. It shouldn't take long. Maybe a half hour of trying stuff.

    If you submit a bug report to Mohawk Games then you might well help them identify the issue but you won't be able to continue with your game until they make a release which fixes it. I don't know how often they plan on making new releases but I can't believe it's more often than once a month.

    As I write this, it occurs to me that there is another thing you might try. The developers released two versions of the game yesterday. You might try loading your game in the other one. I guessing that, like me, you are using the main branch. Perhaps the "test" version has a bug fix. Or maybe the logic has been changed enough so that the bug does not get provoked.

    I seriously doubt this. But it might work. My main answer remains what I said earlier. Change your actions. I personally would abandon the game but I know that other people don't have the same attitude.

    Good luck.
     
  4. Nikolai II

    Nikolai II Prince

    Joined:
    Jul 2, 2013
    Messages:
    397
    Location:
    Bergen, Norway
    I know there is a bug related to holy cities and capture of them. IIUC it’s getting fixed in the next patch.
     
  5. Soren Johnson

    Soren Johnson Game Designer

    Joined:
    Nov 4, 2001
    Messages:
    91
    The holy city capture bug is fixed on the live version now, which I am guessing was the problem here.
     
    tedhebert and Kjimmet like this.
  6. alexman

    alexman King

    Joined:
    Feb 28, 2002
    Messages:
    789
    Location:
    Maryland, USA
    If this happens to you again, hang on to your save file and try loading it again the following week, with the latest version of the game. Bug fixes like this are being addressed with high priority and save files should be backwards compatible.
     
  7. Atlas627

    Atlas627 Deity

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    2,856
    I've been having this and have found that just saving and reloading has been working for me consistently.
     

Share This Page