Armies

Discussion in 'Communitas Expansion Pack' started by Thalassicus, Oct 17, 2010.

  1. albie_123

    albie_123 Modding In Secret

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    1,380
    Location:
    Sydney, NSW
    I play on Epic, and I don't think there's an issue here. When the player actually declares war on these peaceful Civs, it's not as easy as it seems.
     
  2. AlextheGr8

    AlextheGr8 Warlord

    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    180
    Can you please get the AI to stop building fleets of carriers? Especially since they rarely station aircraft on them and use them for attack, they just sit around getting picked off by subs. What a waste! Get them to build subs, destroyers, battleships, instead. Thanks!!
     
  3. Thalassicus

    Thalassicus Bytes and Nibblers

    Joined:
    Nov 9, 2005
    Messages:
    11,057
    Location:
    Texas
    I'll see what I can do.
     
  4. MortalD

    MortalD Warlord

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    212
    Turn 289 :

    Germany got 20 + units and conquered Iroq
    Rome conquered Babylon - number of units : countless
    India : Settled 7 or 8 cities - number of units : 0

    Only reporting...
     
  5. orangecape

    orangecape Chieftain

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    89
    Re: Carriers.

    I also found it awful that the AI would build tons of carriers, far more than needed to hold its entire fleet of planes. It simply doesn't have a decent AI for carriers (which require a very unique AI to use). I fixed it by setting the flavors of carriers to 1. The AI doesn't build them anymore and instead seems to build a lot more battleships, destroyers, planes, which is all good in my book. I was tempted to just delete the carriers entirely but they don't seem OP in the player's hands, just useless for the AI.
     
  6. Thalassicus

    Thalassicus Bytes and Nibblers

    Joined:
    Nov 9, 2005
    Messages:
    11,057
    Location:
    Texas
    @MortalD
    Those sound like good numbers. :)

    @orangecape
    It's possible to delete the AI flavors without deleting the unit.
     
  7. albie_123

    albie_123 Modding In Secret

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    1,380
    Location:
    Sydney, NSW
    Quick question, does anyone ever use the 'settle cities' function of Conquistadors? I forgot they even had the ability until I played Spain just then.
     
  8. bwoww78

    bwoww78 Warlord

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    252
    Actually, not yet. But I was just planning on playing as Spain soon and I wonder whether the change was made where that "settle city" function destroyed the unit or not. I think, given the very situational nature of its use (off-continent), this was an idea to buff the function without going OP...

    Obviously I havent tested it though...
     
  9. Txurce

    Txurce Deity

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Messages:
    8,280
    Location:
    Venice, California
    I recall the intent being to not have it die when it settles.
     
  10. Txurce

    Txurce Deity

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Messages:
    8,280
    Location:
    Venice, California
    As annoying as early AI 3-range units are, they make for more fluid combat - especially AI vs AI. The only adjustment I would consider is dropping the siege promotion for ranged units to the third level. The militaristic AI will still get it, but it will slow human conquest a little.

    If not, I would at least increase the city-siege nerf to hwachas. They are devastating vs units, making a kill-then-siege approach OP. I’d rather do that than nerf the unit boost (which makes them distinct), although that’s the alternative.
     
  11. Thalassicus

    Thalassicus Bytes and Nibblers

    Joined:
    Nov 9, 2005
    Messages:
    11,057
    Location:
    Texas
    I'd like it to not destroy the unit, but unit actions are a part of the game very unfamiliar to me so I've been putting it off. :shifty:
     

Share This Page