1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Barbarians invalid target

Discussion in 'Civ6 - Bug Reports' started by Stephonius, Dec 24, 2017.

  1. Stephonius

    Stephonius Chieftain

    Joined:
    Dec 24, 2017
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    I’m not able to attack barbarian settlers or builders. I get an invalid target message and also some strange ui overlap where the battle resolution forcast appears. I can attack barbarian military units but not when they are escorting settlers. I assume this is a bug? anyone else come across this? This is my first playthrough so I have nothing tomcompare with, my game is essentially over though. Any thoughts much appreciated.
     
  2. Rosty K

    Rosty K Chieftain

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    857
    Gender:
    Male
    Just do the usual click and the attack will happen. The UI doesn't show civilians as valid attack targets, right, but your unit will still go for it.
     
  3. Stephonius

    Stephonius Chieftain

    Joined:
    Dec 24, 2017
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    No I can’t attack them. It’s not an option.
     
  4. Rosty K

    Rosty K Chieftain

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    857
    Gender:
    Male
    Have you tried right-clicking on a tile with them rather than trying to use the interface buttons? Or just walking onto the tile...
     
  5. Jaybe

    Jaybe Chieftain Supporter

    Joined:
    Sep 24, 2001
    Messages:
    2,403
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas, Nevada
    You can not RANGE attack civilians. You can only melee attack them, and then only by using the ‘move’ command (particularly by ranged units).
     

Share This Page