1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Belgian Empire

Discussion in 'Civ4 - New Civilizations' started by mechaerik, Apr 27, 2010.

  1. mechaerik

    mechaerik Tuturuu!

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    7,064
    Location:
    Los Angeles
    Belgium



    A module that adds Belgium to your game.

    LHs:

    Leopold II
    Spoiler :

    Rogier
    Spoiler :

    Note:
    Rogier's suit is from one of Ekmek's LHs.


    UU:
    Brigade Piron (Infantry)
    +15% City Attack bonus
    Spoiler :


    UB:
    Usine Industrielle (Factory)
    Available with Steam Power as opposed to Assembly Line.
    25:hammers: cheaper
    Spoiler :

    Note:
    Building is by asioasioasio


    DOWNLOAD: http://forums.civfanatics.com/downloads.php?do=file&id=14715
    VANILLA VERSION DOWNLOAD: http://forums.civfanatics.com/downloads.php?do=file&id=15029

    Hecho in the People's Republic of mechaerikistan (PRm)
     
  2. MadmanOfALeader

    MadmanOfALeader Deity

    Joined:
    Apr 12, 2008
    Messages:
    2,487
    You might be interested in this diplotext for Leopold:

    <TEXT>
    <Tag>AI_DIPLO_FIRST_CONTACT_LEADER_LEOPOLD_1</Tag>
    <English>Bonjour, [CT_NAME]! I am [OUR_NAME] of the [OUR_EMPIRE] and I'm very pleased to meet. So tell me, do you come in peace, or would you like to become my personal colony?</English>
    </TEXT>
    <TEXT>
    <Tag>AI_DIPLO_REFUSE_TO_TALK_LEADER_LEOPOLD_1</Tag>
    <English>Go away before I hit your head with a waffle iron!</English>
    </TEXT>
    <TEXT>
    <Tag>AI_DIPLO_NO_PEACE_LEADER_LEOPOLD_1</Tag>
    <English>Sorry, [CT_NAME], but [OUR_CIV_ADJ] people are not as stupid as so many people think!</English>
    </TEXT>
    <TEXT>
    <Tag>AI_DIPLO_GREETINGS_ATT_FR_LEADER_LEOPOLD_1</Tag>
    <English>Good day again, [CT_NAME]. Let us together colonize the globe - as long I take the bigger piece of the cake, of course.</English>
    </TEXT>
    <TEXT>
    <Tag>AI_DIPLO_GREETINGS_ATT_FUR_LEADER_LEOPOLD_1 </Tag>
    <English>[CT_NAME], have you come to bother me again? I would much rather listen to one of those crazy humanitarians lecturing me about my so-called atrocities.</English>
    </TEXT>
    <TEXT>
    <Tag>AI_DIPLO_DEMAND_TRIBUTE_POWER_WEAKER_LEOPOLD_ 1</Tag>
    <English>Hurry up and give me this, [CT_NAME]. My colonies are putting me into debt here!</English>
    </TEXT>
    <TEXT>
    <Tag>AI_DIPLO_DEMAND_TRIBUTE_POWER_EQUAL_LEOPOLD_1 </Tag>
    <English>Give me this right now or I'll cut off your hands!</English>
    </TEXT>
    <TEXT>
    <Tag>AI_DIPLO_DEMAND_TRIBUTE_POWER_STRONGER_LEOPOLD_1</Tag>
    <English>Hand this over, [CT_NAME], or I'll imprison you in my rubber fields for life!</English>
    </TEXT>

    Good job on the civ, but... why didn't you go with the Fritkot as the UB. Belgians love their fries.
     
  3. mechaerik

    mechaerik Tuturuu!

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    7,064
    Location:
    Los Angeles
    Wouldn't adding diplotext break modularity?

    And the reason I went with the Usine Industrielle over the Fritkot was because a) the Fritkot is the UB in CivGold, and b) I think the UI is better, to represent how Belgium was the first (Continental) industrial power.
     
  4. Manifold

    Manifold ModderProtectionAdvocate

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    1,580
    :goodjob:

    did you thought about, making the Leopold LH i bit more tragical. i mean, this guy was searching for butterflies and became a men butcher.

     
  5. GeoModder

    GeoModder Deity

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    7,512
    That's a dangerous symbol you've choosen for the flag, mechaerik. ;)
    (at least without the tricolor)
     
  6. mechaerik

    mechaerik Tuturuu!

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    7,064
    Location:
    Los Angeles
    I don't know what either of you mean.
     
  7. Manifold

    Manifold ModderProtectionAdvocate

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    1,580
    it was just a suggestion because i had the things he did in Congo (Kongogräuel: chop the hands,...) back in mind.
     
  8. mechaerik

    mechaerik Tuturuu!

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    7,064
    Location:
    Los Angeles
    I mean I don't understand what you are suggesting, not why you are making a suggestion.
     
  9. Manifold

    Manifold ModderProtectionAdvocate

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    1,580
    just as on the photo a bit
     
  10. Supa

    Supa Out of Cheese Error

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    3,663
    Location:
    Belgium
    About the flag comment: You've used the Flemish flag instead of the Belgian one. Strange choice, as your UB comes from Wallonia.

    But it can be easily changed by anyone wanting to.

    Spoiler :

    Belgian flag :


    Flemish region flag :


    Walloon region flag :


    Bruxelles region flag :
     
  11. mechaerik

    mechaerik Tuturuu!

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    7,064
    Location:
    Los Angeles
    I wanted to use a bicolor decal, to fit with the rest of the default civs. Since the UB is Wallon, I choose a Flemish flag. Beacuse, you know, Flanders+Wallonia=Belgium.

    Any comments on the civ in general? Overpowered/underpowered UU/UB? Stuff like that?
     
  12. Androrc the Orc

    Androrc the Orc Emperor

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    1,620
    Location:
    Vienna, Austria
    It's still a bit weird to have the Flemish flag, because for a big chunk of Belgian history, the Flemish had few rights and the country was dominated by the Walloons.
     
  13. mechaerik

    mechaerik Tuturuu!

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    7,064
    Location:
    Los Angeles
    Hmm. Didn't know that.
     
  14. bertmelis

    bertmelis Chieftain

    Joined:
    Nov 24, 2006
    Messages:
    2
    Is this mod playable on BTS?
     
  15. GeoModder

    GeoModder Deity

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    7,512
  16. mechaerik

    mechaerik Tuturuu!

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    7,064
    Location:
    Los Angeles
    Yes, it was made for BtS.

    EDIT: For those that would prefer a Walloon flag, just take this file (WallonFlag.7z) and extract it into the belgium folder. It contains a flag, a button, and an xml file that changes the civ color from goldenrod/black to yellow/red.

     

    Attached Files:

  17. bertmelis

    bertmelis Chieftain

    Joined:
    Nov 24, 2006
    Messages:
    2
    I can't get it to work. Do you have some installation instructions? You don't need to write it out in details, but with a few lines you can help me a lot.

    BTW, great civilization!
     
  18. mechaerik

    mechaerik Tuturuu!

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    7,064
    Location:
    Los Angeles
    After you download it, extract it. Since its a module, it can't be used stand-aloneingly (?), so if you want to use it by itself, go to the Mods folder of Bts and make a folder (call it whatever you want). Then open that folder and make an Assets folder inside of it.

    Then inside the assets folder, make another folder called Modules. Inside that one make a folder called CustomCivilizations (no spaces). Put the Belgium folder in there.

    Start up the mod. It may or may not work. If it doesn't, go to the modname folder, where Assets is. There should be a .ini file there now. Open it and search for "Modular XML Loading" or something. The line under it should be a "0". Change it to a "1".

    If you didn't understand the instructions, go to the New Civilizations forum and look up any civ by Kochman. He has detailed instructions on his civs. Just make SURE that the folder the Belgium folder is in is called CustomCivilizations, if its anything else, there WILL be art errors.
     
  19. Arianneke

    Arianneke Chieftain

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    19
    Location:
    La Belgique
    Is it possible to adapt this mod so it can work on the normal version of Civ 4?
    I'd love to play as my home country, but it doesn't work on my version so, can anybody help me?

    PS, I have one suggestion regarding the special unit, Belgium has some really good troops named the Chasseurs Ardennais (Ch.A.). At the beginning of WWII 50 of these men (who had not received the order to retreat and sticked with the initial order of holding the village of Chabarez, were able to fight and hold successfully about 3 000 Germans off and the Belgians didn't even have a single piece of artillery, unlike the Germans.
     
  20. mechaerik

    mechaerik Tuturuu!

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    7,064
    Location:
    Los Angeles
    Do you mean for vanilla, without expansions?

    It's fairly easy to change the name of the unit, just change one line in the unit Text files.
     

Share This Page