1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Best 1.61 Change - NoIntroMovie = 1

Discussion in 'Civ4 - General Discussions' started by Mysterio10000, Apr 13, 2006.

  1. Mysterio10000

    Mysterio10000 Prince

    Joined:
    Nov 8, 2005
    Messages:
    311
    Location:
    Wesley Chapel, FL
    From CivilizationIV.ini file:

    ; Set to 1 for no intro movie
    NoIntroMovie = 1

    Finally! No more clicking through the 2K and intro splash screens! :goodjob:
     
  2. Mr. Do

    Mr. Do Emperor

    Joined:
    Oct 9, 2003
    Messages:
    1,970
    Location:
    UK
    thank fkin fgod
     
  3. Srgt. Slaughter

    Srgt. Slaughter Chieftain

    Joined:
    Mar 22, 2006
    Messages:
    32
    WOO HOO !
    I agree :goodjob:
     
  4. Sabretou

    Sabretou Warlord

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Messages:
    144
    Location:
    Mumbai
    That's unique for 1.61 patch? I'll go try... I don't have the patch yet, but technically, it should work.
     
  5. MrPaladin

    MrPaladin Warlord

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    226
    Location:
    Atlanta GA
    I was actually wondering what files 'd need to delete to get rid of those movies, thanks for the find...

    I dont mind givin credit to the makers and such, but really I think those movies are ingrained into our brains now that I dont even think when I buy a new game, I jsut look for logos... [insert rolling eye smiley here]
     
  6. cthom

    cthom 3,011,451,295

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    1,309
    Location:
    was clackmannan, now sauchie
    :confused: i can't remember the last time i saw the intro movie, and i never disabled it. i just go straight to game menu. why do you need nointromovie=1? i've a suspicion it's because i changed the game path in .ini as recommended in a long forgotten post.
     
  7. Snackwell

    Snackwell Chieftain

    Joined:
    Nov 2, 2005
    Messages:
    30
    If you turn off *all* movies for performance, the intro movies get taken out as well... now that the game actually runs right, I can turn regular movies back on and turn intro movies off: perfect!
     
  8. ditb

    ditb Keeper of the Work Wives

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    110
    Location:
    Mishawaka, IN
    How does one edit the .ini file? (And which file exactly?)

    Thanks in advance...this kind of stuff scares me...I don't want to screw up the game!

    Dave
     
  9. microbe

    microbe Cascaded Mansion

    Joined:
    Nov 16, 2003
    Messages:
    4,596
    How dare youn turn off the intro movie! If you don't like the 2K and Firaxis logos, don't buy the game! They are all beautiful.

    You have been warned. Those who start a game with no intro movie get logged onto 2K's blacklist. :mad:
     
  10. Willem

    Willem Deity

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    7,313
    Location:
    Canada
    You'll find it in your MyDocuments/MyGames/Civilization 4 folder. Some European versions call it config, not ini. It will open in Notepad then just look for the line you want to change.
     
  11. MrPaladin

    MrPaladin Warlord

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    226
    Location:
    Atlanta GA
    -1: you refused to watch our intro movies...

    $50 says that their own guys disable the movies :)
     
  12. Krupo

    Krupo Old-time newsgrouper

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    250
    Location:
    Toronto
    Excellent news... now if only the patch would complete its download...
     

Share This Page