1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[Beta-test] v.40 beta 1

Discussion in 'R.E.D. World War II Edition' started by Gedemon, May 24, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,345
    Location:
    France
    I hope this one will be short !


    DISCLAIMER for the beta version:
    - No installation support
    - Use only the Europe 39-45 map to test the Fall of france event

    Links are in the spoiler, read the above first and click "show".
    Spoiler :



    Again the "Fall of France" on the 39-45 map is what to test here

    Here is a savegame from v.39 that you can use to quickly test the new function:
    Fall_of_France_Test.Civ5Save

    Launch the mod, load the save, don't do anything, just attack Paris with the Sturmpanzer VI and please report if the game crashes for you.

    If it does, please post your lua.log.

    If it doesn't, try to make it crashes with new settings (make France capture a few cities on the map, place units there and there, etc... be creative ! :D)

    Report also new bugs in this thread (but check the list below to see if it has not been already reported)

    Current new bugs since v.39 final:
    • (none)

    Change log :

    And thanks for testing :goodjob:
     
  2. MacLazer

    MacLazer Chieftain

    Joined:
    May 23, 2015
    Messages:
    43
    Allright, I'm downloading now. I'll provide the lua.log after i test it

    EDIT: can't figure out where to put it... there is no .civ5mod file in either of the mod folders
     
  3. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,345
    Location:
    France
    just delete the previous version and put the .civ5mod file in the mods folder, launch the game, go in the mods menu, extraction should begin after a few seconds.

    else you can use 7zip to extract the mod from the .civ5mod file.

    you may have to unsubscribe from steam to manually install this version.
     
  4. jaffaaddict

    jaffaaddict Chieftain

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    10
    The beta works without a crash for me, the territorial anomaly also seems to be fixed, however resistance remains.
     

    Attached Files:

  5. ZeroZeroSix

    ZeroZeroSix Prince

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    347
    Didnt crash on Paris capture. Then I spawned French unit in Paris and Riems with IGE and it didnt crashed as well.
     
  6. MacLazer

    MacLazer Chieftain

    Joined:
    May 23, 2015
    Messages:
    43
    It's all good. It lags a bit, but that's fine. I still don't know what those lines of code did that we removed... what did they do?
     

    Attached Files:

    • Lua.zip
      File size:
      13.1 KB
      Views:
      40
  7. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,345
    Location:
    France
    ho, yes, thanks, I forgot to do a pass on Vichy's cities, I'll fix that the final release (ie: not now, not critical)

    the goal was to find when the crash happened, it could have been during the units displacements by the mod's script, during city flipping by the mod's script (which may cause other units displacements caused by the game's own rules), when the culture on the tile is changed (which may cause, again, units displacements from the game's rules AND city flipping), etc, etc...

    some of the actions were looping (the mod's script asking to flip a city, but if the action was not finished by the game's engine when culture changed on the plot later in the code, it triggered another call to the function handling city flipping, etc, etc...)

    there is lag now because the mod's script give back the hand to the game's engine for a few frame after every action but that was not sufficient to prevent crashing, I've removed some loop, cleaned parts of the codes that were not needed, based on your reports.


    Anyway that's very good news, please everyone who had the bug I'd like you to try various settings, and if you find one who crashes, please post the save and the log here.

    and, again, thank you guys for the test :goodjob:
     
  8. DanAndStuff

    DanAndStuff Chieftain

    Joined:
    Feb 1, 2013
    Messages:
    10
    Holy hell, I've been waiting for this for so long, thank you Gedemon! T_T

    Fall of France seems to work fine for me and I can confirm that the weird French territory strip that appeard between Vichy and Italy seems to be gone now. I will mess around with it for a bit and report any bugs I can find.
     
  9. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,345
    Location:
    France
    Yes, we've fixed one particular save, let me know if you manage to create another one that crashes.
     
  10. sonihi

    sonihi Chieftain

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    80
    It works!
     
  11. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,345
    Location:
    France
    No more crashes then ? did some of you had time to test a few other situations ?
     
  12. MacLazer

    MacLazer Chieftain

    Joined:
    May 23, 2015
    Messages:
    43
    Yeah, I've tested it with other situations. Not only that, I also tested it with the Fall of Denmark and the Fall of Poland. Both worked fine. However, in my latest test, the Fall of France event never fired upon capturing Paris.
     
  13. DEathgod65

    DEathgod65 Chieftain

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    71
    Location:
    Singapore
    Finally the Fall of France Event works!
     
  14. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,345
    Location:
    France
    Good !

    And it doesn't fire if U.S.S.R. has entered the war against Germany or after 1941.
     
  15. MacLazer

    MacLazer Chieftain

    Joined:
    May 23, 2015
    Messages:
    43
    Ah! That's why. For testing, I declared war on the Soviet Union.
     
  16. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,345
    Location:
    France
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page