1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

BTS Earth Map 2 (18 civs all start in old world)

Discussion in 'Civ4 - Pre-made Maps' started by AU_Armageddon, Jul 23, 2007.

  1. AU_Armageddon

    AU_Armageddon Cenobyte

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    123
    Location:
    Hades
    Was getting some lag towards mid game with my other BTS Earth Map so made an alternate one with 18 civs all starting in the old world instead (Europe/Asia/Africa).

    Civs are:
    England (Churchhill)
    Dutch (Willem van Oranje)
    Portugal (Joao)
    Rome (Augustus)
    Ottoman (Suleiman)
    Russia (Stalin)
    Babylon (Hammurabi)
    Egypt (Ramesses)
    Mali (Mansu Mansu)
    Ethiopia (Zara Yaqob)
    Zulu (Shaka)
    Khmer (Suryavarman)
    India (Ghandi)
    Persia (Darius)
    China (Qin Shi Hung)
    Japan (Tokugawa)
    Mongol (Ghengis Khan)
    Korea (Wang Kwon)

    In this version, all 18 civs are located in their historic capitals.
    Enjoy :)

    (EDIT: As per my other one, this is just a modified version of the huge Earth map that came with the game. The terrain is essentially unchanged. To install, simply unzip the save into your documents/saves/worldbuildersaves folder. Then start civ and choose scenario and select the map.)

    EDIT: Max turns setting was limiting Epic & Marathon Games. Fixed in the new file attached: Pretty's Earth (Old World).
     

    Attached Files:

  2. AU_Armageddon

    AU_Armageddon Cenobyte

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    123
    Location:
    Hades
    Ack. Something's happened with Time victories from Warlords to BTS. If you want a long game be sure to disable Time Victory as it's tallied at 1550AD instead now :(
    You could modify it if you want I'm sure, but I'm not gonna bother as it's no biggie to just play with Time Victory off (very dull way to win anyway).
     
  3. lumat83

    lumat83 Chieftain

    Joined:
    Nov 20, 2005
    Messages:
    32
    Good job :) but I have a question :

    Is it possible to modify the default civilizations, and their number on your map ? Or choose the number of civilizations at the starting of the game ?


    May be it's possible for you to make the same map without default civilizations but with the choice of civilizations, their number for each game ...
     
  4. E.Boy

    E.Boy Chieftain

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    7
    I have a request, can you make a map where all the civs are playable. But also, able to be selected or deselected? So that people can choose the number of civs on the map, as well as the civs that will be played against? I like to play epic games with as many civs as possible?
     
  5. AU_Armageddon

    AU_Armageddon Cenobyte

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    123
    Location:
    Hades
    I am definately no expert so happy to be corrected, but by my understanding it is not possible with this game's editor to have both fixed starting positions AND allow a choice from any civilizations. So if you allow full choice, then civs will start randomly placed (i.e. Japan might start in Africa and France in Australia).

    Actually that answers E.Boy's post as well. If it could be done with Earth (select/deselect the civs to appear AND have fixed starting positions) I'd be keen to play it myself!
     
  6. E.Boy

    E.Boy Chieftain

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    7
    Can you release a map where we can have the option of chooses 2-all 34 civs? And then we can edit their starting locations in World Editor?
     
  7. AU_Armageddon

    AU_Armageddon Cenobyte

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    123
    Location:
    Hades
    Max turns setting was limiting Epic & Marathon Games. Fixed in the new file attached: Pretty's Earth (Old World).
     
  8. Phalanx81

    Phalanx81 Chieftain

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    15
    This sounds like the perfect scenario for me, thank you... I've been longing for the new BTS leaders on an Earth map. I'm off to play a prince/marathon game as Winston Churchill.

    BTW, Winston's default name here is "PrettyHateMachine"... you might want to change that. ;) All other world leaders are named correctly.
     
  9. MusX

    MusX Prince

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    398
    Location:
    Poland
    PrettyHateMachine must be fixed.
    what are the difference between those two maps???

    when trying to play multiplayer, both maps returns msg "Unable to find chosen Map script file." on launch, and i can't play
     
  10. AU_Armageddon

    AU_Armageddon Cenobyte

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    123
    Location:
    Hades
    RE: PrettyHateMachine

    Didn't name her deliberately, it's my username and happens by default with player 1. Rush jobs so overlooked.

    1) Right click the world builder save and choose "open with...".
    2) Choose Notepad
    3) Scroll down. First you will see all 18 players starting techs and initialisation (about 5 lines per player). Scroll past it and then you will see details initiailaised for all players. Player 0 you will see "PrettyHateMachine". Replace it with "Boudica", save it, and you're good to go.

    ONLY difference between the the 2 maps is as stated in my first post. Specifically, that the 2nd one allows for Epic and Marathon length games (which doesn't affect that many people).

    RE multiplayer... er you should be able to launch fine. I've had no probs and have seen my maps up regularly on gamespy. Try putting a copy in Public Maps folder.

    Incidentally, my earth/europe maps were just rush jobs just so we'd all have the option to play BTS civs on them till more professionally minded people made BTS equivelents. They do the job but three weeks in now, I'd expect better variants to be available.
     
  11. alireza1354

    alireza1354 Emperor

    Joined:
    Jun 11, 2001
    Messages:
    1,039

    AMEN!

    Plz answer this question !!
     
  12. kensington888

    kensington888 Warlord

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    254
    nice map.doesnt seem to slow my pc down and has 18 civs.
     
  13. Gregg_Bandy

    Gregg_Bandy Chieftain

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    33
    Location:
    The United States of America
    Yea can this happen?
     
  14. tech9374

    tech9374 Chieftain

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    43
    how can you not have have france, germany, spain, etc?

    what is where they should be?
     
  15. Jonny.utsa

    Jonny.utsa Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    24
    There are no instruction where to put this in the game files. Can someone please elaborate? thanks :)
     
  16. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    31,089
    Location:
    Germany / Netherlands
    Just download the files, extract the .zip archive (right click, extract here) and make a double click on the map file, that's enough.
     

Share This Page