1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[BtS] Rise of Mankind

Discussion in 'Civ4 - Modpacks' started by zappara, Aug 17, 2007.

  1. CMKMStephens

    CMKMStephens Serious.

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    372
    Location:
    New Zealand
    Getting Memory allocation failures pretty early on. My comp is a 3ghz dual core with a 7900GTO and 2gb of ram...
     
  2. bcr1776

    bcr1776 Warlord

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    184
    Nice, but what size is your page file (virtual memory) and what drive is it on? Go here for some good info. http://support.microsoft.com/kb/308417 :)
     
  3. bcr1776

    bcr1776 Warlord

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    184
    You are very welcome. Said it was weird, but then so is the problem.:crazyeye:
    BTW in Warlords I used to have to save the game and then reload it from cntl-L to get the buttons back.
    :cry: :lol:
     
  4. CMKMStephens

    CMKMStephens Serious.

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    372
    Location:
    New Zealand
    How large a paging file should I go. I have heaps of drives and heaps of space.
     
  5. High_Elf_Lord-M

    High_Elf_Lord-M Chieftain

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    61
    Location:
    scotland
    ive added about 30 extra civilizations to your mod, can i upload it as an extra (giving full credit to the rest of the mod to yourself of course?)
     
  6. cha dawn

    cha dawn Warlord

    Joined:
    Apr 10, 2004
    Messages:
    104
    Location:
    Europe
    Is it possible to play this mod until the end or is it always crashing in the indutrial/modern age ?
    The unit riot police has something tot do with the crashes.
    When will this be fixed ?
     
  7. bcr1776

    bcr1776 Warlord

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    184
    I run 20gigs just for laughs. 500 gig drive.
     
  8. bcr1776

    bcr1776 Warlord

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    184
    don't think it's a problem w/riot police. increasing virtual memory has me able to land on Alpha Centauri or just screw around perfecting my society until post 2000.

    Check out link in post #882.
     
  9. dasvidania

    dasvidania Warlord

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    109
    Fantastic mod, execellent. When will go out next version?
     
  10. ewo

    ewo Chieftain

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    1
    great mod zap, me and my friends plays nothing else now.:goodjob:
     
  11. CMKMStephens

    CMKMStephens Serious.

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    372
    Location:
    New Zealand
    Got to 1644AD on a Gigantic map before it become unbearably slow.

    I absolutely love Gigantic size maps, numerous civilizations can make empires, and there is more to explore for ages. Unfortunately the slow down is abyssmal.
     
  12. High_Elf_Lord-M

    High_Elf_Lord-M Chieftain

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    61
    Location:
    scotland
    if you have at least 2 gig of ram disable paging of the units in the civ4 config file to dratically speed up the game ;)
     
  13. CMKMStephens

    CMKMStephens Serious.

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    372
    Location:
    New Zealand
    And how do I do that?

    Also, while I can load a saved game from the file from desktop, I can't in game as it always causes a MAF.
     
  14. paareth

    paareth Chieftain

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    7
    I really hope this is accepted, as I was just about to try and combine CIV Gold with this mod to give it a whirl, there are not enough empires in the standard civ games for me really, I play with around 30 (modified DLL) and like the variety of civ gold.

    30 More civs would be perfect :)

    Anyway i'll download this now and give it a try, if I can get a few more civs in there myself.
     
  15. paareth

    paareth Chieftain

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    7
    Ah I see 18 civs are the max, any chance of an alternate dll file for those of us who like the big maps with more civs, from what I understand its a tiny change to get more civs but I cannot achieve this myself without the source code, hence my request.

    http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=192620

    States:

    CvDefines.h, at line 23 change
    #define MAX_CIV_PLAYERS (18)
    to
    #define MAX_CIV_PLAYERS (what you want)

    Thank you very much for considering this either way.
     
  16. GyroLeader

    GyroLeader Warlord

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    173
    Location:
    Finland
    So you mean these:

    ; Set to 1 to page units out when non-visible
    DynamicUnitPaging = 1

    ; Set to 1 to page unit anims out when the unit is non visible
    DynamicAnimPaging = 1

    If disable those my game should speed up?, And i have 2 gig of ram.
     
  17. manooly

    manooly Warlord

    Joined:
    Feb 23, 2006
    Messages:
    200
    Boy, I'd be really interested to see a reply to the following....

    So you mean these:

    ; Set to 1 to page units out when non-visible
    DynamicUnitPaging = 1

    ; Set to 1 to page unit anims out when the unit is non visible
    DynamicAnimPaging = 1

    If disable those my game should speed up?


    ....Because I get a ton of slowdown also and I've got 2GB of RAM. Funny things when I get some lag I then hit the "Windows" button to go to the desktop. When I get back into the game the game seems to speed up again. Hmmmm....................
     
  18. CMKMStephens

    CMKMStephens Serious.

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    372
    Location:
    New Zealand
    I wish they'd fix the game already.
     
  19. bcr1776

    bcr1776 Warlord

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    184
    I believe those are already set to true(1) so the units are paged out.:confused:
     
  20. Sword_Of_Geddon

    Sword_Of_Geddon Mysterious Jungle Warrior

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    13,490
    Gender:
    Male
    Location:
    New England, USA
    Zappara hasn't shown up in awile...
     

Share This Page