[BUG] Sounds stop working both vanilla and now in R&F

Discussion in 'Civ6 - Technical Support' started by Lord_Azazel, Feb 11, 2018.

Tags:
  1. Lord_Azazel

    Lord_Azazel Prime Swatter

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    421
    Gender:
    Male
    Location:
    Norway
    When I start playing, sounds are fine. After a while, everything from 30 minutes to some hours of play, I start losing sounds. ie. moving a unit doesn't make the sound anymore, leaders don't speak anymore etc.
    Exiting to main menu and reloading the game fixes the problem, but I have to do this every so often and it gets annoying. The problem started occuring a couple of weeks ago. All mods are off as of R&F and the problem still persists.
     
  2. Eva-kun

    Eva-kun Chieftain

    Joined:
    Feb 15, 2017
    Messages:
    64
    Having the exact same issue here. Music cuts off abruptly and leaders are muted during dialogue scenes. This problems occurs on two different computers, too.
     
  3. dimitrix

    dimitrix Chieftain

    Joined:
    Jun 19, 2016
    Messages:
    13
    Hey, same here. I think it is related to memory available on your pc or allocated to civ once installed, there is maybe default value set during the installation.

    I have 16 gb, and the sound disappears after a hundred of turns on standard size map. I have noted that it starts buggin when the game starts consuming 3.5-4 GB. By the way it is so huge !
     
  4. Baleur

    Baleur Prince

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    526
    Location:
    Qingdao, China
    Same here, i'm so tired of it. Never happened before the expansion, even when i used several gigs worth of mods in janky setups.
    I've got 32gb ram, 8gb vram on my 1060gtx and an intel i7.
    Tried the old traditional fixes of lowering your sound setting in windows to 16bit 44khz or turning off "Direct mode", but not making any difference.
    Definetly something new with the expansion. Unplayable, dont wanna play without sounds =(
     
  5. Eva-kun

    Eva-kun Chieftain

    Joined:
    Feb 15, 2017
    Messages:
    64
    Try switching to strategic view, then back to regular view. It's not an ideal fix, but it's been working for me. Sound stays all game. Just switch between the views when you think a sound issue is occurring.
     
    agonistes and dimitrix like this.
  6. dimitrix

    dimitrix Chieftain

    Joined:
    Jun 19, 2016
    Messages:
    13
    Yeah, it works. Thank you for the tip :=)
     
    agonistes likes this.
  7. dimitrix

    dimitrix Chieftain

    Joined:
    Jun 19, 2016
    Messages:
    13
    Well, I tried several times switching from and out of the strategical view. Most of cases it worked, but sometimes the sound still not resets.
     

Share This Page