1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Buildings After City Takeover

Discussion in 'Civ4 - Rhye's and Fall of Civilization' started by MichaelQ, Dec 30, 2013.

  1. MichaelQ

    MichaelQ Chieftain

    Joined:
    Sep 10, 2013
    Messages:
    12
    Howdy! What determines what buildings are intact after a City Takeover? Sometimes I conquer a city with only a Granary present, sometimes it's 10 buildings.
     
  2. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    4,568
    Location:
    The city of the original vlaai
    It's defined in the BuildingInfos.xml.
    Each building has a certain preset survival percentage.
    For instance, the granary has a 66% chance of survival, whereas an airport will always be destroyed.
    You can look up the value in the xml file and search for <iConquestProb>.
     
  3. MichaelQ

    MichaelQ Chieftain

    Joined:
    Sep 10, 2013
    Messages:
    12
    Thank you! This already helps me. What I didnot understand: What triggers the destruction? Is it the bombardement? Or just the act of conquering? And when will the odds be calculated? Sometimes when I load a game and conquer the city again it's still the same buildings that survive.

    BTW: What really freaks me out is when the former owner of the city takes control again and everything is immediatley restored, including the cultural influence.

    BTW2: Happy new year.
     
  4. Lone Wolf

    Lone Wolf Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    9,828
    The act of conquering. When owner of the city takes control again, buildings are not restored at all.

    The random number generator usually depends on everything that goes on in a game, so if you take the same actions with your units after a reload, the same buildings will survive (unchecking "Preserve Random Seed" in custom game options would force the game to generate a new random seed on reload).
     
  5. MichaelQ

    MichaelQ Chieftain

    Joined:
    Sep 10, 2013
    Messages:
    12
    Well, I have the strong impression that AI re-takeover also restores buildings but I cannot prove it. However, they never face resistance nor cultural losses. But when I regain my formerly lost cities it's the same as if I never had owned them: riots, less buildings and no culturual influence.

    But thanks anyway for the Random Seed thing!
     
  6. Imp. Knoedel

    Imp. Knoedel That's Imperator Knoedel.

    Joined:
    Nov 11, 2011
    Messages:
    7,486
    Location:
    Bergdeutschland
    Actually you could if it was true. Sheesh people, don´t any of you guys ever use Worldbuilder?

    Actually this only applies to the base game, AFAIK you can´t really change the settings in RFC.
     
  7. Lone Wolf

    Lone Wolf Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    9,828
    Whether a civ faces resistance or cultural losses depends on the amount of said civ's culture the city tile has. Here's a screenshot from RFC-DoC that shows Brest, the city Scandinavia just captured from me, in resistance:

    Spoiler :


    Note that cities flipping to a new civ on its spawn are a whole different issue. Technically, they're not conquered, but traded, with all the buildings intact and culture converted.

    Or just look at the city graphics on the map. It requires some familiarity with the way buildings look, though.

    You can if you edit one *.ini file.
     
  8. MichaelQ

    MichaelQ Chieftain

    Joined:
    Sep 10, 2013
    Messages:
    12
    You are playing France and conquered Germany? How dare you! However, what happens, when you take Brest back? Still some resistance agains you?

    What is the .ini-file I have to edit?
     
  9. Lone Wolf

    Lone Wolf Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    9,828
    No, when I took Brest back, there was no resistance, since the city had only been in Scandinavian hands for a very short time and they didn't manage to pump any culture in it at all.

    As for the file, Beyond the Sword/Mods/Rhye's and Fall of Civilization/Rhye's and Fall of Civilization.ini. Change the 1 in NoCustomScenario = 1 to 0, it will allow you to choose single player -> custom scenario (and then select one of the two RFC scenarios) from the menu. Some of these options will case the mod to crash, but the random seed one will work fine.
     
  10. ales_

    ales_ Viceroy

    Joined:
    Apr 10, 2012
    Messages:
    5,518
    Gender:
    Male
    Location:
    Toulouse, France
    Which options will case the mod to crash?
     

Share This Page