1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Can I run NTW with this system? Please reply quickly! (Buying game very soon.)

Discussion in 'Total War' started by CivIVMonger, Jul 26, 2010.

  1. CivIVMonger

    CivIVMonger Chieftain

    Joined:
    May 20, 2009
    Messages:
    1,285
    Location:
    Oklahoma City
    3 GB - DDR2 RAM
    Intel Core 2 Duo E4500
    Nvidia GeForce 8400 GS
    Windows Vista Home Premium

    Okay, I know it is not going to run at any high setting smoothly. I do plan on a better power plant and a 260GTX soon.

    It runs Med: II almost maxed out at about 25+ fps just for a control.

    This system WITH and WITHOUT the 260GTX. How would it run? Sorry if I sound pushy, I need a quick answer please though!

    Please only speak from experiance. I.E. Having the game and such...
     
  2. Dachs

    Dachs Intelligence Officer

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Messages:
    31,520
    Location:
    Rubinelle
    I think it would run slowly and pixelated. Dunno about any specific fps. My late laptop had that gfx card and the same amount of RAM, and I could run NTW. It wasn't really worth it, though. Thank God for Steam.
     
  3. CivIVMonger

    CivIVMonger Chieftain

    Joined:
    May 20, 2009
    Messages:
    1,285
    Location:
    Oklahoma City
    So basically not really worth it until I upgrade? And what does steam have to do with it though? Thanks man.
     
  4. west india man

    west india man Immortal

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    8,656
    Location:
    Brazil
    Steam is compulsory if you get it. [pissed]
     
  5. Dachs

    Dachs Intelligence Officer

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Messages:
    31,520
    Location:
    Rubinelle
    Why're you mad about that? Steam itself isn't problematic at all, and if you get all pissy about having to install something else that is not the game along with the game, no matter what the benefits/downsides to doing so are, you're an odd duck.
    Steam was nice to have because I just put the game on a different computer.
     
  6. west india man

    west india man Immortal

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    8,656
    Location:
    Brazil
    You haven´t been screwed over by Steam (like me and a lot others), you lucky barstard.
     
  7. CivIVMonger

    CivIVMonger Chieftain

    Joined:
    May 20, 2009
    Messages:
    1,285
    Location:
    Oklahoma City
    So would

    3 GB - DDR2 RAM
    Intel Core 2 Duo E4500
    Nvidia GeForce 8400 GS
    Windows Vista Home Premium

    ... Run well with a 260GTX?
     
  8. Narnia

    Narnia Chieftain

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    513
    ... and is bad because you can't sell the game if you don't like it
     
  9. Narnia

    Narnia Chieftain

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    513

    Try the free demo version first. That won't tell you everything but it should give you some idea of how it will run
     
  10. Joecoolyo

    Joecoolyo 99% Lightspeed

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    9,906
    Location:
    茨城県
    Oh my what a necro.
     

Share This Page