1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Can't Connect

Discussion in 'CivWorld - General Discussions' started by Brownsfan02, Jul 12, 2011.

  1. Brownsfan02

    Brownsfan02 WWII Buff

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    242
    Gender:
    Male
    Location:
    Cincinnati
    Everytime I have tried to log on to a game I get that the server hasn't responded or that it's disconnected and I have to say it's getting kind of annoying. Does anyone have any tips on how to get in a game?
     
  2. durecellrabbit

    durecellrabbit Chieftain

    Joined:
    May 8, 2005
    Messages:
    48
    Just keep refreshing until you get in. The server quality is terrible.
     
  3. ecki2k

    ecki2k Chieftain

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    34
    Location:
    Good old Westerwald,Germany
    Been that way for days... overwhelming enthusiasm...my as*, just place a sign saying "Closed till *however long it takes to scale the servers*" so people don´t waste time trying to log in for an hour :-/
     
  4. Glinda

    Glinda Warlord

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    197
    Yeah, it's been horrible the last few days, but a bit better since last night.
     
  5. Pinstar

    Pinstar Ringtailed Regent

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    270
    Location:
    Upstate NY
    I can't get in at all, no matter how many times I refresh. What bowser are you using. I just get mine to start connecting, get the system message then it makes up to the 'e' in connecting and just dances around the E until I get the 004 error.

    Just when they had me hooked and I came up with some crop formations that I wanted to experiment with. :(
     
  6. Glinda

    Glinda Warlord

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    197
    I can get in now and again. I am using up-to-date Chrome on a mac. I am getting a lot of error 004, 006 and 041.
     
  7. zbgayumn

    zbgayumn Emperor

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    1,253
    Location:
    Ann Arbor, MI
    Starting last night, I found that the "Connecting" screen will take a very long time, but eventually lets you into the game. It seems like they removed a time-out limit or something, because I didn't get any errors, but a couple times the progress bar went back to zero.

    OTOH, when I did get in, there were only 2 other logged in players in the ENTIRE GAME. So, connection issues can't have improved very much. BTW, I won 3 contests in a row because no one else was around. So, giving it 20 minutes to get through connecting was well worth it.
     
  8. Quentin

    Quentin King

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Messages:
    737
    Location:
    Singapore
    Haven't been able to get in since 5 or 6 hours ago. Have refreshed maybe 30 to 40 times? Connection problem is particularly bad today.
     
  9. Boozie

    Boozie Chieftain

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    89
    Logging in has been atrocious the past two days.
     
  10. Panda_Power

    Panda_Power Warlord

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    280
    Location:
    Shanghai, China
    More and more people are trying to play from all around the world and their servers can't handle the load!

    Did they really not think there would be, or plan for, a high demand?
     
  11. Tatran

    Tatran Deity

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Messages:
    4,184
    :lol:
    Btw, not a record. In one of my games I was completely alone for several hours.
     
  12. Glinda

    Glinda Warlord

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    197
    I don't think planning has much entered into any of it. They have been REALLY slow to respond to bug reports on the 2K forum, even before the open beta, and then suddenly, yesterday, after someone posted calling them out for it, the community manager started to post. It's like they haven't thought it through much.
     
  13. Panda_Power

    Panda_Power Warlord

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    280
    Location:
    Shanghai, China
    Now they take the servers down with zero notice and myself, like I'm sure many others, get kicked out of their games!

    There's been no word from them for hours to even try and pacify everyone complaining about connection problems.

    It just makes them look so amateur and totally clueless!
     
  14. Quentin

    Quentin King

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Messages:
    737
    Location:
    Singapore
    Well it works now for me. Connected first try with no issue. Let's hope this continues.
     

Share This Page