1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Can't Put Together the Spaceship. No One Has Won Yet

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by zVitiate, Aug 6, 2013.

  1. Hyperion529

    Hyperion529 Chieftain

    Joined:
    Sep 25, 2012
    Messages:
    303
    this is weird. i tried the save and everything seems to be in order. i also tried meeting denmark and went around with the SS parts and tried to launch them in every city i had to rule out the "have to be launched in city which worked on the apollo program" theory (notification log wasn't going back long enough to figure the right city out that way). i have no idea whats wrong here and suppose it is just a very rare bug.
     
  2. zVitiate

    zVitiate Chieftain

    Joined:
    Aug 6, 2013
    Messages:
    18
    Well that sucks. Hopefully it doesn't happen again for me, if it does I'll make another post here. if anyone else sees this and has an idea of what the problem could be, that'd be great.

    Looks like I'll be bringing out the robots and going for total domination I guess lol.
     
  3. LostKnight

    LostKnight A wandering knight

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Messages:
    493
    Location:
    Ottawa, Canada
    I have the whole thread and nobody has mentioned it yet: are you absolutely sure nobody has won(or lost) yet?

    Since its a marathon game, you might have forgotten about it months ago.

    Maybe you pressed *retire* instead of *save game* last month and did not notice?
     
  4. Hyperion529

    Hyperion529 Chieftain

    Joined:
    Sep 25, 2012
    Messages:
    303
    well, you can check if anybody has won in the "Victory Progress" screen. everything checks out there. no UN build yet, most players in control of their original capital, no AI player is even close to a cultural or scientific win.

    edit: i think i have never used the retire option, normally i just leave to menu or OS if i don't feel like finishing a game. is there even a possibility to do "one more turn" after losing via "retire" button?
     
  5. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,513
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
    The inadvertent Retire idea is a good one. Check your replays folder and your HOF.
     
  6. Stuart Holme

    Stuart Holme Chieftain

    Joined:
    Jul 21, 2019
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    I hit this bug too. I did not retire, the retire button is not greyed out. I can't find the completed Apollo program, I am pretty sure I built it in my capital. In the victory condition screen it says I completed the Apollo program. I am playing Freedom and selected the tenant that lets me buy parts, but I haven't bought any parts yet. In the HOF there is some weird thing were it says Polynesia lost on turn 347 but there is no winner listed, just an empty circle with a question mark, and I got no notice that anyone has won during the game play. Is there a solution to this bug? This is terrible, I am on turn 450 and have 2 parts built with 2 more finishing in a turn or two, kind of sickening.
     
  7. Stuart Holme

    Stuart Holme Chieftain

    Joined:
    Jul 21, 2019
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    I think I did accidentally retire. Why is that even there? Seems like it should be better guarded with a warning dialog that you'll never win that game if you retire!
     

Share This Page