1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

City State Diplomacy Mod (Updated)

Discussion in 'Community Patch Project' started by Gazebo, Oct 18, 2010.

  1. Seek

    Seek Deity Supporter

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    3,410
    Yep.;) Also just noticed that the WTO's conquestprob is set at zero - should be 100 (assuming your intent is to allow it to be capturable).

    Seems like the browser is working now - there are mods uploaded recently, anyway..
     
  2. Iceco

    Iceco Warlord

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    188
    I realised that an adjusted diplomatic unit would be a great UU for a 'diplomatic' civ (maybe give it paradrop + use enemy routes, if the latter promotion actually works). But I don't know how much sense it would make to have such a civ.
    Has anyone seen the AI successfully go for a diplomatic victory before? I don't, so I'm asking.
     
  3. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,002
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    I thought about making a Diplo UU for the Ottomans, but was unsure of what bonuses to grant it. Perhaps a mod version of the Dutch could have a diplo UU? Or the Swiss! :D

    Yes, multiple times. If surrounded by CSs, Alexander goes for DiploWin quite often. Unless his trigger finger is itchy.

    Another typo...I'll take a look at this as well. Thanks again Seek!
     
  4. Iceco

    Iceco Warlord

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    188
    Good to hear the AI knows how to use it.

    The Swiss sound like a great fit for it.
    I thought of it when brainstorming for my part-spoof civ Belgium.
    (With "Fatalism" as trait, which would give a hefty happiness buff but at the same time negate the effects of golden ages :lol: - Experimenting with art style here)

    Or maybe it's something to suggest to Thal for his balance mod.
     
  5. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,002
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    2.9.2. is up here and on the modbrowser. Fixed the issues you mentioned, Seek, and also rebalanced the Forum and FO to match new building costs. Oh, and I tested the Meritocracy bug- couldn't reproduce it with a clean install of 2.9.2., so I don't think CSD is causing the bug.

    Going to bed!
    G
     
  6. skodkim

    skodkim Deity

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Messages:
    2,275
    Location:
    Denmark
    Sorry - What Meritocracy bug? I went over the last pages but couldn't find anything on it...

    The thing is I've got a problem with Meritocracy currently where I can't select the Free Great Person upon selecting the policy. The "Select button" just doesn't show up.

    It seems to be mod related as I can select it when I run just vanilla (but who would wan't to do that..?).

    I have no idea if this is a result of any of the other mods I use not working with the newest patch, an incompatibility with other mods or...

    Has anyone else experienced this?

    \Skodkim
     
  7. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,002
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Skodim,

    The discussion was on the previous page (29) and is the same problem you mention here. I tested CSD 2.9.2 by itself and found no bug, so its either incompatibility or one of your other mods. Let me know if you figure anything out.
     
  8. skodkim

    skodkim Deity

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Messages:
    2,275
    Location:
    Denmark
    Regarding the policy bug, here's my current list of active mods:

    Blue Mosque (v 2)
    City-State Diplomacy Mod 2.9
    Civ V Unofficial Patch and Thals Balance (v 5)
    CivWillard (v 1)
    Cultural Capitals (v 8)
    Custom Notifications (v 3)
    DiploCornerAddin (standard) (v 1)
    Emigration (v 2)
    End Declaration of Friendship (v 1)
    Enhanced Golden Age (v 4)
    Food Economy - Tradable Bonus Resources (v 2)
    InfoAddict (v 10)
    Ishtar Gate Wonder (v 2)
    Medical Corps (v 5)
    Moai Statues Wonder (v 2)
    Panama Canal Wonder (v 1)
    Platonic Academy Wonder (v 1)
    Solomon Temple Wonder (v 3)
    The Parthenon Wonder (v 2)
    The Seven Ancient Wonders (v 5)
    The Sphinx Wonder (v 2)
    Three Gorges Dam Wonder (v 1)
    Tower of Babel Wonder (v 2)
    TreeGrowth (v 4)
    UserEvents (v 1)
    XiDragon's Reveal Map Button (v 1)

    Will see if I can narrow it down when I have the time.

    \Skodkim
     
  9. Fruscainte

    Fruscainte Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    18
    Oh wow wrong thread lol
     
  10. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,002
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock

    Hmm...you say you only have CSD activated? I'm at a loss as to what CSD could be doing to cause this...perhaps its just a bug in Civ5? Have you tried verifying your game files via Steam?

    G
     
  11. Fruscainte

    Fruscainte Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    18
    Oh my life I clicked on the wrong thread. Sorry for the trouble guys x-x
     
  12. Zyxpsilon

    Zyxpsilon Running Spider

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    3,068
    Gender:
    Male
    Location:
    On Earth
    No Unit for envoys here with v11... (oooppps the RTM bug just bit me again, Civil Service hadn't been triggered yet by my free GS!) ;)

    The fourth is yours btw while i'm passing by;
     
  13. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,002
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    I was about to say...I have NO idea what's causing that. :lol:
     
  14. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,002
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    No units for Envoys, you say? Hmm... I wonder why. Everything worked perfectly when I tested it last night. I'll look again, just in case I missed something.

    Nice image, by the way! Looking good!
     
  15. Zyxpsilon

    Zyxpsilon Running Spider

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    3,068
    Gender:
    Male
    Location:
    On Earth
    Thanks, but it was simply scooped up from your current stuff :lol: ...
    I think you might be interested by some of this too.
    Considering your Diplo-Mod has plenty of room for expansion - although my ideas might be a little ambitious - with such principles.
    There's an opportunity for some additional features and i believe the only reasonable mod(s) that focuses on CS is still yours only.

    PS; And Iceco's, btw.
     
  16. The Loot

    The Loot Chieftain

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    59
    A quick note since one or two people mentioned the bug with choosing a Great Person with Meritocracy:

    Tech Diffusion did it to my game. Remove any mod that uses Ingame.xml as that might be doing it, since I've heard that method causes issues in other situations, too.
     
  17. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,002
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Thanks for the update. I also ran extensive testing this afternoon and found nothing out of the ordinary concerning bugs with CSD. CSD is 100% in line with the current patch as of the latest version. Only problem, as mentioned above, is strategic view icon woes.

    G
     
  18. skodkim

    skodkim Deity

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Messages:
    2,275
    Location:
    Denmark
    Yeah. Just did a little test on my Civ and it turns out Emigration Mod was the culprit. It uses Ingame.xml

    \Skodkim
     
  19. Zyxpsilon

    Zyxpsilon Running Spider

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    3,068
    Gender:
    Male
    Location:
    On Earth
    Wow, nice Envoy Units. So forget my earliest comment on it... the fluke having happened between a Messenger and new conditions with tech achieved between current city production & the actual raise in cost.
    ;)
     
  20. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,002
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    So the unit works now? Can you get a detailed explanation of what happened, in case it happens again?
     

Share This Page