1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Civ4: No custom units or buildings=Crap game. Everyone go back to Civ3

Discussion in 'Civ4 - Creation & Customization' started by Sword_Of_Geddon, Oct 28, 2005.

  1. Sword_Of_Geddon

    Sword_Of_Geddon Mysterious Jungle Warrior

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    12,814
    Gender:
    Male
    Location:
    New England, USA
    :) There it has been said!:)
     
  2. vingrjoe

    vingrjoe Landlocked Shipwright

    Joined:
    Feb 25, 2002
    Messages:
    1,211
    Location:
    Midwest, USA
    I am pissed off about it too, but I'm waiting to see what the SDK will allow us unit creators to do, if anything.
     
  3. Lord Shadow

    Lord Shadow General

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Messages:
    1,812
    Location:
    Buenos Aires
    ...what? No game of the series ever gave the player the ability to customize units and buildings. :hmm:
     
  4. Zurai

    Zurai Chieftain

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Messages:
    726
    Cya. Don't let the door hit you. Or facts, for that matter, since you don't know what you're talking about (as usual).
     
  5. Sword_Of_Geddon

    Sword_Of_Geddon Mysterious Jungle Warrior

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    12,814
    Gender:
    Male
    Location:
    New England, USA
    Sure they do, Civ3!. Down there we have thousands of new buildings, units and new leaderheads just waiting to be added to the game. Civ4 has nothing, and we aren't sure if there will even be the possibility of adding units without having to buy a program that costs thousands of dollars.
     
  6. Lord Shadow

    Lord Shadow General

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Messages:
    1,812
    Location:
    Buenos Aires
    New units can be added by modding the XML files. Don't know how exactly, but there's a whole thread about it. Look for it.

    Shut up. The game's not crap just because you can't figure out how to add custom units/buildings... :hmm:
     
  7. Sword_Of_Geddon

    Sword_Of_Geddon Mysterious Jungle Warrior

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    12,814
    Gender:
    Male
    Location:
    New England, USA
    There are no new units to add that is the entire point. That is why the game is crap right now. Compared with Civ3, which has thousands of new units availible.
     
  8. Zurai

    Zurai Chieftain

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Messages:
    726
    Civ3 didn't have any decent units available for almost a year and only in the last year did we start getting the really incredible units. Stuff it, SoG. The game has been out for 3 days and you're *****ing and moaning and carrying on like a spoiled brat. If you can't be constructive you have no business in this forum, thanks. And I know you have a problem being constructive.
     
  9. Sword_Of_Geddon

    Sword_Of_Geddon Mysterious Jungle Warrior

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    12,814
    Gender:
    Male
    Location:
    New England, USA
    I'm sorry but I'm not sure what your talking about.

    My entire point is that people are trading in Civ3, with everything it has, for a new game. 3-D graphics do not make a good game, lots of content does, and that is what the modding community provided for Civ3. Without new units you cannot have a mod, so I'm not even sure why this Creation and Customization board is here.

    Honestly it goes to show you how far society has fallen when people insult others and tell them to shut up if they don't agree with them. That isn't argueing or discussing intelligently. And curses are only used by those who lack conversation skills.
     
  10. WildWeazel

    WildWeazel -- Turns to Completion

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    6,791
    Location:
    %CIV3%\Conquests\Scenarios\
    Chill out, Swoggie. Civ3's massive graphics collection isn't going to appear out of thin air. It takes time and effort to make this stuff, or even figure out how to make it, and you could help instead of bailing out until the rest of us build up our resources. Where would Civ3 be if Moeniir had waited for custom units instead of figuring out how the FLCs worked and making a program to export them?
     
  11. Sword_Of_Geddon

    Sword_Of_Geddon Mysterious Jungle Warrior

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    12,814
    Gender:
    Male
    Location:
    New England, USA
    Good point Weasal. I just feel all my work learning to make things for Civ3 was for nothing. I feel useless again if you know what I mean. I will try to get Civ4 soon and see what I can do.
     
  12. vingrjoe

    vingrjoe Landlocked Shipwright

    Joined:
    Feb 25, 2002
    Messages:
    1,211
    Location:
    Midwest, USA
    A person can add *new* units to CivIV thru XML using the stock Civ4 3D models, but you cannot add new 3D models for new units as of yet. And yes, you can add custom units and graphics to Civ3.

    Now, if someone likes the game, that is fine. I have no problem with people enjoying CivIV, and I don't expect them to share my feelings. It just didn't live up to my personal expectations.
     
  13. silver 2039

    silver 2039 Chieftain

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Messages:
    16,208
    Has this been confirmed? The only thing that makes Civ 4 good was the massive amounts of custom units, graphics, mods, buildings, leaderheads, etc....

    If Civ 4 does not give the abality to do this then screw it I'm sticking to Civ 3
     
  14. WildWeazel

    WildWeazel -- Turns to Completion

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    6,791
    Location:
    %CIV3%\Conquests\Scenarios\
    All this and you don't even have the game yet? :rotfl:
     
  15. Corn Shucker

    Corn Shucker Great Khorn

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    552
    Location:
    Illinois, USA
    How will we ever get new units to add if everyone thinks like you? Rome wasn't build in a day and neither will the C&C forum. Theres alot more modders will be able to do with Civ4 vs. Civ3, I mean with all the codeing and junk and Civ4 is (from what I've heard) all-around a better game so it has the potential to surpass what Civ3 is right now. The last thing we need is people like you discouraging people from trying to make units and buildings for Civ4. Obviously right now, things are slow (the games only been out for a few days...) and no ones quite sure how to tackle the task of custom graphics/models, but in time we'll figure it out, just like for how we discovered new techniques and more efficient ways of creating graphics for Civ3 (and got more members interested in participation). So, SoG, I understand where your coming from and your frustration, but try to see it from a differant angle :)
     
  16. Sword_Of_Geddon

    Sword_Of_Geddon Mysterious Jungle Warrior

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    12,814
    Gender:
    Male
    Location:
    New England, USA
    My computer doesn't have a video card, so I can't play it yet. Just alittle frustrated I suppose...lol

    I will tell you this though, that once and if it is possible, I will be bringing my few Civ3 units in as Civ4 units. There will be alot of work ahead to create a vast libraury for Civ4, but I will do my part.
     
  17. CyberTyrant

    CyberTyrant Formerly known as low

    Joined:
    Jun 19, 2002
    Messages:
    1,260
    Gender:
    Male
    Location:
    Wisconsin, USA
    And here I am thinking I've only had the game 3 days... Shame on me and everyone else in the community for not having any units or anything substantial created yet. :crazyeye:
     
  18. WildWeazel

    WildWeazel -- Turns to Completion

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    6,791
    Location:
    %CIV3%\Conquests\Scenarios\
    Well, actually... :p

    You're right though, it will take some time. Go back to Civ3 C&C and find posts from 2 days after the release. I guarantee you they were more clueless than we are now.

    Having said that, at least we can reskin units for now. I don't know about you guys, but I'm glad for that ATI bug. Otherwise we might not have had access to the Firaxis art. :D
     
  19. Ogedei_the_Mad

    Ogedei_the_Mad Caffeinated Khagan

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    3,350
    Location:
    Moved back into the kimchi jar
    I wouldn't be too quick to judge Civ4. It's far too early to say anything as it has only been released for a few days and there's very little we know about what we can do with it. I didn't even get into modding Civ3 until two and a half years after its release. :p Indeed, I am very disappointed that everything is in 3d now. It's very likely that I probably will not be able to make any new city graphics (and it is highly unlikely that any of my Bryce stuff could be used) and will be stuck with the horrid and overly generic looking city graphics of vanilla Civ4. Nonetheless, I must admit that I am very intrigued by the possibilities Civ4 has to offer.

    But since some have mentioned that reskinning shouldn't be too much of a hassle, my way of pixel-by-pixel may actually be useful here ;) . I suppose Civ4 isn't going to put me entirely out of business. Once I get Civ4, I'll see what I can do with the unit skins since I do have a DDS converter. :)
     
  20. Jonathan

    Jonathan Chieftain

    Joined:
    Oct 7, 2001
    Messages:
    366
    Gender:
    Male
    Location:
    near Barcelona, Spain
    For most people, the game is more important than what the units look like. Personally, I am not going back to Civ 3 because I wasn't keen on it and I already stopped playing it some time ago.

    I pre-ordered Civ 4 but haven't got it yet. From what I hear, it mostly sounds like an improvement and worth playing -- whether the units are customizable or not.
     

Share This Page