Civ6 for iPad

Discussion in 'Civ6 - iPad, iPhone & Android' started by Phoenix1595, Dec 21, 2017.

Tags:
  1. Luddify

    Luddify Chieftain

    Joined:
    Sep 7, 2018
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    Speaking from experience, I can attest that it did work early on on my Air 2 (albeit slowly) but stopped somewhere along the line with the expansions and/or patches.
     
  2. K.Og

    K.Og Chieftain

    Joined:
    Apr 21, 2021
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Aspyr's support is immoral, although many cases similar to Mr./MissLuddfy have been reported, but nothing has been supported for over a year.

    I can understand if it's an app made by an unnamed dev that I can buy for few dollars

    Publishers with major titles like this ... well, it would be useless to contact Aspyr.
     
  3. Tocamac

    Tocamac Chieftain

    Joined:
    Jul 4, 2013
    Messages:
    8
    Just got myself an M1 iPad Pro 12.9". This thing's metal benchmark scores are insane compared to even the 2018 12.9" iPad Pro I've upgraded from. Anyone know how to turn the graphics details for the game up a bit to take better advantage of this iPad's graphics ability? I've tried changing Retina to 1 in AppOptions.txt and can't really see much change, tbh. I've also tried changing the terrain detail settings up a bit in GraphicsOptions.txt (having set both the modifiers for graphics and memory to -1 to enable changes) but all that happens is my game crashes.

    Is there any way to actually increase the graphics fidelity to better take advantage of new hardware or are we forced to just accept the graphics as is? Anyone managed to up the graphics on a newer iPad successfully?

    Thanks in advance!
     
  4. Arnold_T

    Arnold_T Prince

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    437
    Gender:
    Male
    Location:
    Canada
    on twitter, Aspyr says they are working on NFP for iOS. no date though
     
    iamliberal likes this.
  5. K.Og

    K.Og Chieftain

    Joined:
    Apr 21, 2021
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    They've been saying the same thing for over a year
     
  6. SirWill90

    SirWill90 Warlord

    Joined:
    Dec 13, 2016
    Messages:
    164
    Gender:
    Male
    Location:
    Morgantown, WV, USA
    I'd still love to play Civ 6 on iPad, but a new iPad Pro seems a bit much of a purchase just for Civ.

    Anyone able to play on a recent model non-pro iPad? I might be willing to upgrade from my Air 2 to a current gen iPad.
     
  7. Luddify

    Luddify Chieftain

    Joined:
    Sep 7, 2018
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    It works fine on the newest-gen Air. BUT, there's no indication that Aspyr/Firaxis/2k still support it and absolutely no word on bringing the long-promised NFP. There's always the chance that the ext major iOS update breaks it entirely forever. I'd think twice unless available at a VERY deep discount.
     
    SirWill90 likes this.
  8. remcowolters

    remcowolters Chieftain

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    13
    Gender:
    Male
    Im playing Civ 6 with the Air 3th gen (2019) and it works just fine. Never had any issues
     
    GermanianPeople and SirWill90 like this.
  9. GermanianPeople

    GermanianPeople Chieftain

    Joined:
    Aug 19, 2021
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Hi there community. I'm looking for the ipa file of the latest version of the game (1.2.0 as of today).
    I'm following these instructions https://forums.civfanatics.com/threads/civ6-for-ipad.625738/page-13#post-15163373 (thanks to Dave), but I can't reupload modified game because of that (I especially customized Farther zoom mod to work with the iPad version).
    So If someone run a jailbroken iPad with Civilization, don't hesitate to decrypt the app and share the ipa for all of us :). Would be gratefull!
    Thanks for the topic by the way, a lot of interesting message
     
  10. GermanianPeople

    GermanianPeople Chieftain

    Joined:
    Aug 19, 2021
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
  11. Tocamac

    Tocamac Chieftain

    Joined:
    Jul 4, 2013
    Messages:
    8
    Sorry, my iPad isn’t jail broken, so can’t help with that.

    Meanwhile, is anyone able to actually access the debug menu when starting the game with the ~ key? I have an external keyboard plugged-in and the menu just won’t be brought up. I’ve even edited Enable Debug to 1 in appoptions.txt but no debug bar. Wanted to adjust the UI size, any ideas?

    Also has anyone managed to up the graphics quality by tinkering with iExplorer? Cheers!
     
  12. Mockingbird

    Mockingbird Chieftain

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    41
    Location:
    Texas
    Please take a look at the last couple of posts in the “new frontier pass” thread… it does work, you just cannot see it. Just enter “ui scale 2” for example without the quotes after pressing the ~ key, Press the ~ key again, as always to close the degugger.

    The graphics look fine to me and I also prefer to play on the iPad… so convenient.
     
  13. GermanianPeople

    GermanianPeople Chieftain

    Joined:
    Aug 19, 2021
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Yes, you just need to edit the file with something like iExplorer and than press ~ (depending on keyboard layout). I personnally use Mocha Keyboard on my mac to emulate a bluetooth keyboard to do it.

    I don't loose hope, if someone has a jailbroken iPad, can he upload the decrypted ipa here ? I would implement the auto ui scale 2 / retina on and the Farther Zoom directly within the ipa.
    Like this, you just has to sign the ipa without do the trick every app start. I don't loose hope...
     

Share This Page