CivCraft -- Minecraft Server -- World8

Discussion in 'All Other Games' started by croxis, Jan 11, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ZeletDude

    ZeletDude The Lion

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    5,478
    Location:
    Boise, ID
    whenever I try to log on i get "outdated client"
     
  2. Synsensa

    Synsensa Deity Retired Moderator

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Messages:
    22,717
    Switch to development build in the options before you log in to Spoutcraft.
     
  3. sendos

    sendos Immortal

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,457
    Location:
    Melbourne, Australia
    I have returned to Civfanatics. Awesome world, Croxis! :)
     
  4. Save_Ferris

    Save_Ferris Admiring Myself

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Messages:
    3,138
    Location:
    Straight Outa Ponyville
    Need to get back to this server again. I'll probably abandon my cliff village and join the city.
     
  5. croxis

    croxis Chat room op

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    3,277
    Location:
    Portland, OR, US
    Server is down for a little bit to do updates.

    Back up.
     
  6. Chieftess

    Chieftess Moderator Retired Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Messages:
    24,160
    Location:
    Baltimore
    I think it's probably time to up the player limit. I can't even get on. :)
     
  7. sendos

    sendos Immortal

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,457
    Location:
    Melbourne, Australia
    WOOT. Full house!
     
  8. Save_Ferris

    Save_Ferris Admiring Myself

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Messages:
    3,138
    Location:
    Straight Outa Ponyville
    Does anyone want to help my cliff village? :D
     
  9. sendos

    sendos Immortal

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,457
    Location:
    Melbourne, Australia
    Reset the server, Croxis. I just lost connection.

    EDIT: Never mind.
     
  10. croxis

    croxis Chat room op

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    3,277
    Location:
    Portland, OR, US
    After a bazillion reboots we now have marble. Just cook sandstone
     
  11. Rheinmetall

    Rheinmetall Interplanetary Assassin

    Joined:
    May 10, 2002
    Messages:
    2,165
    Location:
    Villore
    I believe we've had a crash of some sort. When I try to log in I'll just end up falling into a void. Or is that the side effect to the server backup?
     
  12. croxis

    croxis Chat room op

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    3,277
    Location:
    Portland, OR, US
    I restarted the server. Something must of went boom
     
  13. sendos

    sendos Immortal

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,457
    Location:
    Melbourne, Australia
    Server keeps crashing right now.

    EDIT: To those who explore the nether fort, the walled off areas of cobble were done by me to narrow down the options of finding nether warts. Looking at nether forts on my single player maps on creative, if you've found a wide staircase, chances are that you have found it.

    Another thing: I'm trying to get spout to work. I've been following Fullreloaded's instructions, which are the following:
    1. Re-install minecraft
    2. install spout
    3. Open minecraft (first update)
    4. Open Spout after updating and closing minecraft
    4. Click "run in dev" in options section.

    I must have missed something, because when i join from spout, it says "outdated client"

    EDIT: Never mind. I got it to work.
     
  14. Rheinmetall

    Rheinmetall Interplanetary Assassin

    Joined:
    May 10, 2002
    Messages:
    2,165
    Location:
    Villore
    Whoever set up that music in the town, drop the volume so I don't have to turn my sound off altogether while playing on the server. Minecafts own volume controls don't have any effect on it.
     
  15. velosepappe

    velosepappe Warlord

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    141
    I tried out the server today because I really like the concept behind this. I dont know if I'll be on it much though, I'm living in Europe so its pretty laggy. I founded a small village somewhere, but I don't know where it is relative to the cities. Chieftess might know, he saw me on the server when I started.
     
  16. croxis

    croxis Chat room op

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    3,277
    Location:
    Portland, OR, US
    velose, check out the dynamic map link in the op!

    I could move the server to newark. I'm not sure how *much* that would help the euros though. Try a trace route between the Dallas or Newark datacenters. Their addresses are here.
     
  17. GoodGame

    GoodGame Red, White, & Blue, baby!

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    13,725
    Is there PvP in this mod? Do Mongols attack? etc.... Is there a Science Victory? How is research conducted? By building lamps? :lol:
     
  18. croxis

    croxis Chat room op

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    3,277
    Location:
    Portland, OR, US
    PvP is on but has to be consensual. No Mongol (or Zulu) civ so far. No victory conditions (although the end of the tech tree will be close to creative). Research is conducted by the civ leaders setting what tech to learn, and then one point for every person online in that civ every minute.
     
  19. Rheinmetall

    Rheinmetall Interplanetary Assassin

    Joined:
    May 10, 2002
    Messages:
    2,165
    Location:
    Villore
    I ran tracert and Dallas gave me about 170ms, Newark 120ms
     
  20. croxis

    croxis Chat room op

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    3,277
    Location:
    Portland, OR, US
    Awesome. I'm on the west coast and saw an increase of about 30ms. If velose sees similar gains I'll make the move.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page