1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Civilization 3 Remixed !

Discussion in 'Civ3 - Utility Programs' started by jeyries, Jan 23, 2004.

  1. jeyries

    jeyries Chieftain

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    13
    Location:
    France
    hello all,

    I have written a small demo program called " Civilization 3 Remixed !" . I wanted to write a clone of Civ 3, ré-using the graphics data available with Civ 3, with my own rules .
    If you want to give it a try , then download the last archive at :

    CivilizationRemix_20040125.zip - NEW


    please feel free to feed back in this forum,
    I will be very happy to hear of new bugs or if it works, please detail the configuration (version of Civ3 , OS, PC )

    regards,

    Julien .

    (there is a Readme.txt included in the archive)
     
  2. jeyries

    jeyries Chieftain

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    13
    Location:
    France
    if you want to report a bug , you can do the following :

    open a shell, then execute :

    CivilizationRemix.exe xxxx 1 > error.log

    you will get a error.log file that will contain debug information
     
  3. jeyries

    jeyries Chieftain

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    13
    Location:
    France
    here is a screenshot !
    Please post feedback and/or rate this thread. Thank you!
     
  4. ainwood

    ainwood Consultant. Administrator

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    30,061
    What are the main differences between this and normal civ? What have you changed?:confused:
     
  5. Gojira54

    Gojira54 The folly of Man

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    2,152
    Location:
    Monster Island black-sand beaches
    what did you program this in?
     
  6. jeyries

    jeyries Chieftain

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    13
    Location:
    France
    well,

    it's only a demo for the moment ; only a small part of the Civ 3 rules are programmed
    -- if possible i would like to have simplier rules , less micromanagement than in civ 3, but with good trade and diplomatic stuff

    it is only multi-player (connect through TCP-IP, port 1977) ; it lacks an AI in order to play against the computer
    -- I will shortly post a description of the protocol used between client and server, if someone want to write his own AI

    it is written in Haskell language + SDL library
    -- but any language (C, VB,..) can be used to program an AI, you just have to use the right protocol to discuss with the server

    did it work on your platform / configuration ? what do you think from it ?
     
  7. W.i.n.t.e.r

    W.i.n.t.e.r Frozen!

    Joined:
    Jan 30, 2002
    Messages:
    5,067
    Location:
    Monaco di Baviera!
  8. justokre

    justokre 咱們走著瞧啊...

    Joined:
    Jan 14, 2003
    Messages:
    678
    Location:
    Florida
    I downloaded, unzipped and tried both programs. The actual game itself did not work. The screen turned black for a moment, then my computer tried to load the A-drive. Then I tried the server and that made a dos-like window open, display some letters, etc, and then it closed.

    I have Windows XP... is it not compatible?
     
  9. jeyries

    jeyries Chieftain

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    13
    Location:
    France
    look : here is a explanation on how to start the program. README.TXT

    maybe it's a bug but then I need some more information to help your case (logfile etc ..)
     
  10. Shadow Zero

    Shadow Zero Chieftain

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    3
    Very interresing, this may be great! but what program are you using?
     

Share This Page