1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Civilization 5 - American version and demo unlocked

Discussion in 'News Updates' started by The_J, Sep 21, 2010.

  1. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    31,619
    Location:
    DE/NL/FR

    Since 45 minutes the american version of civilization 5 and the demo for the rest of the world can be played.

    The demo contains 3 different civilizations on a small continents map with standard speed. The demo can be played for 100 rounds, all technologies until the middle ages are available.

    Size of the demo is between 1 and 4 GB, depending on what you've downloaded before and can be found under steam://install/65900 on steam. You need to have a steam account to play the demo.
    Steam is a online distribution service. You don't have to pay for an account there, but you have to create one. Please read the subscriber agreement before you create an account.

    For general civilization 5 questions please look into this forum, for technical problems with e.g. steam please into this forum. Please also visit all other forums on civfanatics and have fun :).
     

    Attached Files:

  2. AbsintheRed

    AbsintheRed Deity

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    8,247
    Location:
    Szeged, Hungary
    Ehh... Steam :aargh:
    I should have known that the demo will also be Steam only :drool:
     
  3. da_Vinci

    da_Vinci Gypsy Prince

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    4,162
    Location:
    Maryland, USA
    Hmm ... so this extra 1 GB that steam is downloading after I already preloaded ... is that the demo, or is that some 20% update to the real game?

    I see two play buttons, one is Civ V, one is Civ V (direct X 9) ... is one the real game, and one the demo?

    dV
     
  4. pixiejmcc

    pixiejmcc Prince

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    418
    Location:
    Ingleton, North Yorkshire
    Just waiting on the demo download. I'd go pick up the megabytes myself if it meant I could play a bit quicker...
     
  5. pixiejmcc

    pixiejmcc Prince

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    418
    Location:
    Ingleton, North Yorkshire
    I've tried both and both tell me my installation is incomplete. :mad:
     
  6. da_Vinci

    da_Vinci Gypsy Prince

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    4,162
    Location:
    Maryland, USA
    Yeah, that is what I am getting, but the 995 MB download (after my pre-load) is not done yet. Be nice to have less cryptic signage on Steam ...

    dV
     
  7. Jass

    Jass Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    53
    Ow yes downloading the demo and oh no :( hoping the old computer manages :(
     
  8. SyrianSpear

    SyrianSpear Chieftain

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1
    Finally, I felt the last 2 months like 200 years.

    The demo size is huge. (3.9gb). I don't like steam but have no choice, so thanks to all who helped to produce the best game in the world civV.

    Regards.
     
  9. CustodianV131

    CustodianV131 Prince

    Joined:
    Apr 2, 2004
    Messages:
    349
    Congratulations to all!

    I hope to join you all in playing Civ V soon. :king:
     
  10. twansalem

    twansalem Warlord

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    274
    Even though it claims you have 150 turns, I just finished playing through the demo with Egypt, and it cut me off at 100 turns. Not bad though.
     
  11. Alfonso X

    Alfonso X Chieftain

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    6
    No!!! Demo is limited to 100 turns not 150. I just found this playing it.
     
  12. PoLe_shiFt

    PoLe_shiFt Chieftain

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    9
    just finished playing the demo.

    ME WANT MORE!!! MUCH MORE!!! THE ALL PACKAGE :cry:
     
  13. Frasco

    Frasco Drunk costarrican civer

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Messages:
    1,107
    Location:
    La Liga, Costa Rica
    Waiting two more days suks...
     
  14. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    31,619
    Location:
    DE/NL/FR
    Sorry, my fault, i fixed the text.
     
  15. mamba

    mamba Deity

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    2,520
    Yes, that one truly was obvious ;)
     
  16. da_Vinci

    da_Vinci Gypsy Prince

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    4,162
    Location:
    Maryland, USA
    I just completed a domination (take one capital) on a tiny map at settler in just under 100 turns, so you should be able to win the demo at those settings before it quits on you.

    dV
     
  17. Oro

    Oro Chieftain

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1
    Can't change the settings in the demo so we're stuck with 6 player continents.
     
  18. da_Vinci

    da_Vinci Gypsy Prince

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    4,162
    Location:
    Maryland, USA
    How many gig demo, and you can't change settings? ... not cool! :(

    dV
     
  19. Leuf

    Leuf Chieftain

    Joined:
    Dec 13, 2002
    Messages:
    91
    England thanks you for saving them from my army.
     
  20. Tasunke

    Tasunke Crazy Horse

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Messages:
    2,800
    Location:
    the 1800s
    Will the Civ V demo have lan enabled??

    We college gamers DEMAND our free-demos to have LAN accessibility! :p

    //

    or at least some form of multiplayer on the demo ... brings "100 turns rush" a new meaning ;)
     

Share This Page