1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Claim tile?

Discussion in 'Civ4 - Caveman 2 Cosmos' started by c0pr4x, Oct 27, 2016.

  1. c0pr4x

    c0pr4x Warlord

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    145
    Hi!

    I would like to know... how to unclaim the tile my ennemy has? I want to build a city there but i can't... and i don't know how the AI claimed it too....

    Can someone explain it to me?

    P.S. See the photo. (The tile is the red circle)

    Thx :)
     

    Attached Files:

  2. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,331
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    They probably claimed it by building a fortification or watch tower there. You need to capture or destroy it or build your own there
     
  3. c0pr4x

    c0pr4x Warlord

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    145
    How to capture? I tried with archer but didnt had any options... didnt try with a worker..
     
  4. Septentrion

    Septentrion Warlord

    Joined:
    Aug 14, 2015
    Messages:
    100
    I'n my experience, you have to declare war after the mandatory peice period runs out.
     
  5. Toffer90

    Toffer90 C2C Modder

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    6,230
    Location:
    Norway
    Declare war, put a soldier on the tile with an enemy fortification and leave it there for a turn or two, then find a way back to peace ^^.
     
  6. TrippedOnACloud

    TrippedOnACloud Warlord

    Joined:
    Jun 28, 2012
    Messages:
    294
    The fort should automatically become yours when you move one or more units onto it, while at war with its owner.

    I believe that only one unit is required to take a fort when the culture of its tile is predominantly yours, but forts where you do not already have majority cultural influence take two units to take over.
     
  7. tmv

    tmv Emperor

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    1,255
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany
    Interesting. How is this affected by SM?
     
  8. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    26,609
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    I don't think the previous comment is accurate. It only takes one unit to take a fort but it may not appear to be yours until the culture from that fort overtakes the previous. I think there's a bug in there somewhere too but I didn't do the superfort thing so I'm not 100% sure how it was supposed to work.
     
  9. c0pr4x

    c0pr4x Warlord

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    145
    Thx for all your reply.
     
  10. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,331
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    I have not seen it take more than one unit needed to take a fortification if the owner has no units in the fort. If they have a unit in there which you can't see or attack you can sometimes enter the fort without taking it.

    There is a known bug of where fortifications or watch towers are destroyed and the owning culture is not reset to zero. I was going to introduce a "fortification ruin" which is a special Super Fort which had a negative culture. However it is just too complex to solve with such a simple method.
     
  11. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    15,777
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    Up thru 9334 SVN it was taking 2 units to get a Fort or Palisade Culture to flip. I attack and the winning unit enters fort, no change in culture. I then move a 2nd unit into fort and Culture and possession change to mine. Been this way for sometime now without using any CM Option (SM, HS, etc.).

    JosEPh
     
  12. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    26,609
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    Interesting. That strikes me as buggy. I'll look into it soon.
     
  13. TrippedOnACloud

    TrippedOnACloud Warlord

    Joined:
    Jun 28, 2012
    Messages:
    294
    This is the way it's usually worked for me as well. The only exception is when the fort is already within or along my borders and I would already have majority culture on the tile.
     
  14. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,331
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    I have not been seeing this. I capture them with just the one unit.
     

Share This Page