1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Collection of Resources

Discussion in 'Civ3 - Graphics Modpacks' started by Victorvanwavere, Apr 21, 2002.

  1. Victorvanwavere

    Victorvanwavere Chieftain

    Joined:
    Apr 6, 2002
    Messages:
    103
    Location:
    O.C. California
    Here are some Resources I have Gathered.
    (If I am using any once Pics and they want me to remove them,
    please let me know and I will remove them at once).

    If any one has any other, please add to this thread.

    I dont think you can have more than 6x6 tiles, So if you want to use any of the resources below line 6. You will need to move them up.

    Version 1 :Removed after 36 Downloads
    Version 2: Removed after 185 Downloads
    Version 3: Posted 5/11

    (Picture 3 posts down)
     
  2. Unspeakable Horror

    Unspeakable Horror Lich.

    Joined:
    Dec 30, 2001
    Messages:
    45
    Location:
    Southern Crypt.
    There.
    Edit: hmm...
     

    Attached Files:

  3. Unspeakable Horror

    Unspeakable Horror Lich.

    Joined:
    Dec 30, 2001
    Messages:
    45
    Location:
    Southern Crypt.
    Much bigger than i thought!
    Had to convert to JPG to attach it.
     
  4. Victorvanwavere

    Victorvanwavere Chieftain

    Joined:
    Apr 6, 2002
    Messages:
    103
    Location:
    O.C. California
    Version3:

    Having Some trouble uploading the picture,
    Hope this Works.
     
  5. Willem

    Willem Chieftain

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    7,313
    Location:
    Canada
    Hey thanks, you've just saved me the bother of extending my resources.pcx file. I'm so glad I'll no longer have to double or even triple my icon usage. That alone is a major improvement in this last patch, at least for me.
     
  6. Blasphemous

    Blasphemous Graulich

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    3,079
    Location:
    Jerusalem, Israel
    Great compilation! Thanks!
    I just have one problem: around half of the added resources are not exactly clear about what they represent... Could someone please explain (using coordinates to say which one) what they all are???
    Thanks!
     
  7. Willem

    Willem Chieftain

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    7,313
    Location:
    Canada
    The general idea is to create your own. What ever you think they represent, that's what they are.

    PS You don't even have to use the ones provided if you don't want to. If you use some sort of graphics program, you can copy and paste whatever suits your fancy in the spaces provided. There's a quite number of different files like this one kicking around, so you can pick and choose whatever you like, and add them to your own game.
     
  8. TETurkhan

    TETurkhan Game Developer

    Joined:
    Dec 1, 2001
    Messages:
    1,119
    Location:
    Canada
    how many resources can you have in the game? Or do we have to bump one off to put in somethign different?
     
  9. Willem

    Willem Chieftain

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    7,313
    Location:
    Canada
    I'm not sure about the total number. It might be 82, that seemed to be a limit before the new patch. It could be unlimited now though. At any rate 82 is more than enough. There used to be a problem of not being able to see icons after 24, but 1.21f has resolved that.

    And no you don't have to bump any off, although I've read that luxuries have no effect on happiness after 8. I haven't put that to the test myself though. I have managed some extra strategic resources with no problems, and I have at least 30 bonus resources in my game.
     
  10. Victorvanwavere

    Victorvanwavere Chieftain

    Joined:
    Apr 6, 2002
    Messages:
    103
    Location:
    O.C. California
  11. TETurkhan

    TETurkhan Game Developer

    Joined:
    Dec 1, 2001
    Messages:
    1,119
    Location:
    Canada
    I have to say these icons are great, well done!
     
  12. Gelvan

    Gelvan Chieftain

    Joined:
    May 11, 2002
    Messages:
    576
    As far as I know (and tested), you can only have 36 different pictures in the game. Resources above No. 36 show up in the editor, but not in the game. I've used Gramphos Copytool and V1.21. It's of course no problem to add more than 36 resources. But it only works if using the same pic for different resources. More than 36 pics doesn't work.

    Luxuries: You can only use the eight positions of the original game for luxuries. So you can replace luxuries one by one, but you cannot ADD any luxuries, without causing the game to crash.

    If you know otherwise, please tell us exactly what you did, to make this work.
     
  13. Willem

    Willem Chieftain

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    7,313
    Location:
    Canada
    36 eh? Too bad, I was under the impression from the patch readme that it was unlimited. Still 36 is an improvement, and probably all I'll need for my mod, whenever I get around to working on it again. I don't mind doubling up on some of the bonus resource icons, as long as I'll be able to recognize the strategic ones. That was the main problem I was having before.

    I'd sure like to know how this one guy managed to get 82 into his game. He put up a screen shot so I could clearly see that he had more than what everyone else was able to do at the time. But he's the only one I've ever come across who was able to have so many.

    As for Luxury icons I didn't really both with those, except to replace Furs with Gold. It didn't make any sense to me having gold be more available than Iron etc. I did add a few Strategic resources without any problem though. You can't see them all in the city display, but you can use them as a requirement for things.
     
  14. joespaniel

    joespaniel Unescorted Settler

    Joined:
    Sep 18, 2001
    Messages:
    5,260
    Location:
    The Old Pueblo
    With the new patch, new resources can be added without any problems.

    The only problem with this pcx is that the first 22 are out of order. If someone could put the standard resources in the correct order, then followed by all the new ones, it would be much more convenient.

    I would do it, but I dont have photoshop. :D
     
  15. TETurkhan

    TETurkhan Game Developer

    Joined:
    Dec 1, 2001
    Messages:
    1,119
    Location:
    Canada
    I will be working on my mod shortly, and would love to add more strategic resources. Can this be done easily? - meaning have them working properly, pictures on menus etc...
     
  16. Willem

    Willem Chieftain

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    7,313
    Location:
    Canada
    For the most part yes. There's a bit of work involved when dealing with the civilopedia, but in the game itself it's pretty easy, at least with the latest patch.
     
  17. joespaniel

    joespaniel Unescorted Settler

    Joined:
    Sep 18, 2001
    Messages:
    5,260
    Location:
    The Old Pueblo
    Theres one other little problem here:

    No resource shadow pcx. :eek:
     
  18. TETurkhan

    TETurkhan Game Developer

    Joined:
    Dec 1, 2001
    Messages:
    1,119
    Location:
    Canada
    can you elaborate pls.
     
  19. kring

    kring Asst Cook & Bottle Washer

    Joined:
    Dec 20, 2001
    Messages:
    1,199
    Location:
    Wichita,KS,USA
    There is a resource shadow pcx, which is in the same place as the resource pcx; it gives a shadow to the resources. The shadows need to be in the same order as the resources, or you get some interesting shadow discrepancies; wine shadow on coal pcx.
     
  20. TETurkhan

    TETurkhan Game Developer

    Joined:
    Dec 1, 2001
    Messages:
    1,119
    Location:
    Canada
    so is there a way to address this?
     

Share This Page