1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Colonialist Legacies' Tlingit for VP

Discussion in 'Mods Repository' started by pineappledan, Dec 10, 2018.

  1. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
    Investigating bugs. It seems every new version, the dependencies list changes, so I need to update the civs' dependencies.

    Are you using VP 01/15? The newest version of the Tlingit UB adds a new table introduced in the newest VP version, and the text is below the new table in the .sql file. If the old version of VP isn't recognizing the new ITREnd table, then it would abort the sql at that point, and you have no text.

    EDIT: ....Nope. Cannot reproduce

    I just downloaded G's newest hotfix and the 4UC stuff appears just fine. The text for the Hit looks just fine too. I think you guys are just using old installs, perhaps?
    I fired up a game and the lua works perfectly, which makes sense because I haven't touched Tlingit's UA in 3 versions now.

    If you guys want to use the old version of the tlingit, just instal the previous version from the resource history on the download page.
     
    Last edited: Jan 19, 2019
  2. infidel88

    infidel88 Prince

    Joined:
    Jul 29, 2013
    Messages:
    478
    Location:
    Yuggoth
    ok, I am using 18/12 still, have a game to finish.
     
  3. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
  4. c0mfld

    c0mfld Chieftain

    Joined:
    Jan 19, 2019
    Messages:
    4
    turns out the issue only happens with the 43 civ version of vox populi.
     
  5. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
  6. c0mfld

    c0mfld Chieftain

    Joined:
    Jan 19, 2019
    Messages:
    4
    now i've gone back to the non-43 version and it won't work despite working once before.

    edit: this problem only seems to happen with version 6. version 5 works perfectly.
     
    Last edited: Jan 20, 2019
    infidel88 likes this.
  7. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
  8. infidel88

    infidel88 Prince

    Joined:
    Jul 29, 2013
    Messages:
    478
    Location:
    Yuggoth
    Same here, have VP 1-15-2 and v6 Tlingit. Only 2 UU.
     
  9. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
    If this continues to be a problem, I would recommend simply removing the conditional trigger which adds/removes the 4UC components. You can do this by going into the CBO_Compatibility folder, and removing the "WHERE EXISTS" conditions at lines 7 and 23 of Updates.sql. Just remember not to delete the semi-colon.

    I will reiterate that I cannot replicate your problems; there's nothing on my end to suggest the mod isn't working as intended.
     
  10. c0mfld

    c0mfld Chieftain

    Joined:
    Jan 19, 2019
    Messages:
    4
    maybe it has to do with the German Teutonic Order? I removed those lines and now it works with 1-15-2 regular and 43civ version.
     
  11. infidel88

    infidel88 Prince

    Joined:
    Jul 29, 2013
    Messages:
    478
    Location:
    Yuggoth
    1) it worked after the changes you proposed
    2) UA works as well, it may have also worked previously, just the dummy building you were talking about is not being displayed on city screen (as below)


    3) as for UA - with recent :c5happy: tweaks, it's just too much :c5food:. Sending caravan to new city, it grew to 5:c5citizen: in like 10 turns, which resulted in :c5unhappy:. It will be much nicer later on, when I can transport :c5production: and get food as bonus, but 18:c5citizen: on turn 50 is just too much. And yes, I rolled extreme case of fish abundance on purpose :)
     
  12. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
    Once again, can't replicate here. I'm glad it's working for you
    It was always working; I didn't touch anything
    This might be the case where not playing with 4UC actually hurts a custom civ the most. The Hit allows :c5production: ITRs, so there's less chance of the :c5food: from fishing boats to compound and cause trouble if you use those. More hammers never hurt anyone. On the other hand, the only reason this becomes such a problem in the first place is because the Duk gets your fishing boats up so fast... You usually wouldn't be in a situation where you have enough fish to cause a disaster without a) a really lucky start and b) buying plots, and c) 4UC's UU.

    However, the best strategy is usually to focus ETRs initially, since the UA also boosts those. The :c5culture:/:c5science: benefits of an early ETR to a major civ would usually be of more value to you early. So basically, you're telling me that you intentionally tried to max the :c5food: output of the civ, even though I put several breaks directly into the civ's kit so that players wouldn't feel incentivized to do that.

    I mean, sure, you could sabotage yourself with :c5food:ITRs with any other civ too.
     
    Last edited: Jan 21, 2019
  13. infidel88

    infidel88 Prince

    Joined:
    Jul 29, 2013
    Messages:
    478
    Location:
    Yuggoth
    OK, I forgot Hit is giving :c5production: trade possibility. And yes, I was rerolling few times to see how civ is going to behave in extreme conditions. well, not even extreme, just very good. I think AI early on is not going to think "lets not make this ITR, as it may throw me into well of unhapiness without escape". BTW - does AI understand UA?

    Also I did that to check how OP/UP can it be, as my next game I plan to go heavy into trade with recent TR boosts and Tlingit was my candidate next to Ottomans.
     
  14. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
    The UA is implemented via lua, so the AI doesn't interact with it at all. No.

    That said, because the ITR yields are distributed via dummy buildings, the AI can accurately assess how much :c5production:/:c5food: is being added to the city, even if it can't exactly interpret the source. The AI can make decisions based off at least some information, then.
     
  15. Eboq

    Eboq Chieftain

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    12
    Pineappledan, big fan of your custom civs here, do you have any plans about the Inuit civ you talked about some months ago?
    really would love to see an arctic based civs
     
  16. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
    Me porting an Inuit civ is contingent on me being able to convince another modder to make a dog sled unit model, or me learning to do 3D unit modelling and doing it myself.

    In other words, doing an Inuit civ is on indefinite hold because the art assets do not exist for me to be able to do a job I could be happy with
     
  17. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
  18. Viralvoid

    Viralvoid Warlord

    Joined:
    Mar 6, 2018
    Messages:
    198
    Location:
    From the Slums of Manila
    Hi, I really love this custom civ because it really fits my style (I love coastal monopolies and being isolated), however I'm having a small problem with the UI.
    The icon of Noow is not showing on my strategic view, so I can't see the worker's progress, and the built Noow's icon. Thank you.
     
  19. pineappledan

    pineappledan Deity

    Joined:
    Aug 9, 2017
    Messages:
    5,731
    Gender:
    Male
    Location:
    Alberta, Canada
    Lol, TPang's code is a bit of a mess sometimes... It seems he made strategic view art assets for both the UU and the UI, but he never bothered to actually reference them :p. That's better than the Canada mod at least; I had to make new icons for the Voyageur from scratch. Give me a few minutes and I'll push an update with both of those.

    Edit: Updated. I haven't tested it, but it was a relatively easy fix
     
    Last edited: Mar 28, 2019
    Viralvoid likes this.
  20. Viralvoid

    Viralvoid Warlord

    Joined:
    Mar 6, 2018
    Messages:
    198
    Location:
    From the Slums of Manila
    It works on strategic view, but the graphics (for Noow) on normal game view is no longer showing.
     

Share This Page