1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Community Patch - How To Install

Discussion in 'Community Patch Project' started by Gazebo, Jun 13, 2014.

  1. wolverine2112

    wolverine2112 Chieftain

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Messages:
    218
    sweet you rock
     
  2. DocRockwell

    DocRockwell Chieftain

    Joined:
    Feb 2, 2013
    Messages:
    33
    I'm experiencing crashes with this version. Previous ones (last version i played was an August release) worked fine. I've tried completely reinstalling Civ5, deleting all old files before reinstalling. Using just the mods that are part of the full community patch + global relations (tried w/o global relations, same issue). The game crashes within a couple dozen turns.

    Any suggestions?
     
  3. Deadstarre

    Deadstarre Expert

    Joined:
    Nov 1, 2015
    Messages:
    960
    Location:
    New York
    more details in this thread, theyre aware and working on it

    http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=558429
     
  4. Lord Katana

    Lord Katana Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    178
  5. Enginseer

    Enginseer Salientia of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    3,215
    Gender:
    Male
    Location:
    Somewhere in California
    You didn't delete the LUA folder in CP and CBP folder.
     
  6. Lord Katana

    Lord Katana Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    178
    cheers.. must have missed that step!

    btw.. got a CTD about 10-15 turns in... anything further i did wrong?
     
  7. Aristos

    Aristos Lightseeker

    Joined:
    Dec 11, 2001
    Messages:
    3,575
    Gender:
    Male
    Location:
    Deep inside...
    current version is broken, we will have to wait for the code writer to fix the dll.
     
  8. R3P0

    R3P0 Chieftain

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    11
    Cant get past 1st turn in this game with these mods on, Have tried EUI and non EUI versions always seem to get stuck trying to access my first city has been this way for past few versions. Have cleared cache and deleted all mods then reinstalled the community patch from the self installer EXE files
     
  9. phantomaxl1207

    phantomaxl1207 Chieftain

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    661
    Gender:
    Male
    Location:
    Indiana
    I'm having a fine experience over here. Maybe it helps that I'm using another computer to play.
     
  10. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,361
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Current version is broken for some, but not all, which is what makes this confusing.

    G
     
  11. iwiws

    iwiws Chieftain

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    29
    Yeah, I've had 100+ turns games without crashes (playing in epic speed). vOv
     
  12. Balerune

    Balerune Chieftain

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    372
    Same problem. I'll have to go back to an older version. I crashed on turn 300 with that one. :)

    I found in trying a rollback that this last version must have changed some files somewhere as there are visuals on the CS that weren't there in the last version and the game still crashes. I'll have re-install the game.
     
  13. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,361
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    New version uploaded. files affected:

    • CP
    • CBP
    • EUI-CBP Compatibility
    • NoEUI-CBP Compatibility

    Version is not guaranteed to be savegame compatible (you can try, but compatibility is not guaranteed).

    G
     
  14. Volver

    Volver Chieftain

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    52
    Location:
    Phoenix
    Just wanted to give you guys major props and say thanks for all your hard work.

    You've built a truly worthy successor to Thal's CEP here.
     
  15. Aristos

    Aristos Lightseeker

    Joined:
    Dec 11, 2001
    Messages:
    3,575
    Gender:
    Male
    Location:
    Deep inside...
    I know you mean well, but as good as Thal's work was in CEP, it's not even close to being comparable... Thal didn't touch code at all; the best parts of CBP are pure code. Proof? You can happily run only the CP patch, the rest vanilla, and it's already a superior product than CEP. Add to that the rest of the CBP, and you have Civilization 5.95... :D

    In fact, if there is some intelligence left at Firaxis (one can hope, right?), they are paying close attention to what is being done here, including active participation of the community... if.
     
  16. zautos

    zautos Chieftain

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    61
    Did something change in the installation in the new update. I can't get it to start with all the thing enabled form the start.
     
  17. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,361
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    New version uploaded. Files affected:

    • CP
    • CBP
    • EUI-CBP Compatibility
    • No-EUI CBP Compatibility

    Version is not savegame compatible.

    Cheers!
    G
     
  18. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,361
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Hotfix uploaded. Files affected:

    • CP
    • CBP
    • No-EUI CBP Compatibility

    Savegame compatible.

    G
     
  19. kseguy92

    kseguy92 Chieftain

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    1
    so i downloaded and installed the mod from here, the community patch(grabbed the EIU full download one), the game seems to run fine for the most part. and i did read threw alot of the pages of this forum, but there is so many pages. so i am sorry if i missed a fix for my issues. 1. when the game loads it has me choose directx 9 or 10/11. ive used both, 10/11 seems to run a bit smoother for me or should i be using something else? 2. the tech tree doesnt open at all, can not choose a starting tech to research? 3. i can not click the menu/options buttons at the top of the screen. not a huge deal, but still kind of an annyoance. i did clear the cashe, i have restarted the game a few times, but still same thing. any help would be fantastic, thank you very much
     
  20. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,361
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    I'd make a post in the bug reports thread if this persists. In any case, sounds like EUI did not end up in your civ install. Make sure that the EUI file ended up in the dlc folder of your civ install.

    G
     

Share This Page