1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

"Context Alloc" error with videos.

Discussion in 'Computer Talk' started by aimeeandbeatles, Dec 31, 2008.

  1. aimeeandbeatles

    aimeeandbeatles watermelon

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    19,029
    Gender:
    Female
    This is weird -- today I was installing a few multimedia programs (all virus and spyware-scanned), and now whenever I put my cursor over a video file, I get error saying "context alloc." First time it happened it crashed explorer.exe, now it's just an annoyance.

    What should I do? I googled it, it said to uninstall all the programs, but seriously. :eek:

    My guess is something to do with codecs -- I accidentally installed two codec packs, K-Lite and something else.

    Edit: List of programs installed today (which is when the error started):
    DVD Knife
    AIV DVD Cutter
    winLAME
    Cole2K Media -- VideoDub Pack
    Windows Essentials Media Codec Pack
     
  2. aimeeandbeatles

    aimeeandbeatles watermelon

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    19,029
    Gender:
    Female
    Okay -- got it fixed. Uninstalled the extra codec pack.
     
  3. aimeeandbeatles

    aimeeandbeatles watermelon

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    19,029
    Gender:
    Female
    Okay, now I'm getting the same error again, but only with one video. When I add or play it in any media player, I get it. (It still plays though). The only difference between this and other videos is that I used Avidemux to change the codec to reduce the size about 5 megabytes.

    More of an annoyance than anything.
     
  4. Zelig

    Zelig Beep Boop

    Joined:
    Jul 8, 2002
    Messages:
    16,397
    Location:
    Canada
    Uninstall every codec and media player you have, then install this.

    Anything else is a waste of time and effort.
     
  5. Genocidicbunny

    Genocidicbunny Bug squasher

    Joined:
    Feb 5, 2005
    Messages:
    5,473
    Location:
    Orange Town
    KLite works plenty fine. I havent encountered a video that I cant play with it.
     
  6. Zelig

    Zelig Beep Boop

    Joined:
    Jul 8, 2002
    Messages:
    16,397
    Location:
    Canada
    That doesn't make it good.

     
  7. Genocidicbunny

    Genocidicbunny Bug squasher

    Joined:
    Feb 5, 2005
    Messages:
    5,473
    Location:
    Orange Town
    Uhhm, yes it does? And it does work out of the box, and you can install the minimum needed for your preferences. I will admit that it is smaller, but if you've already got KLite, why change?
     

Share This Page