1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Crash on save game load

Discussion in 'Civ3 - Technical Support' started by Zooey, Dec 2, 2001.

  1. Zooey

    Zooey Chieftain

    Joined:
    Dec 2, 2001
    Messages:
    14
    Location:
    Ensee, You Essay
    I played Civ3 for about a week, doing nothing abnormal...except for losing to the Germans which I annihilated so many times in Civ1.

    Yesterday I got an error after a sound repeated...over and over:

    CIVILIZATION3 caused an invalid page fault in
    module SOUND.DLL at 0197:0170862f.
    Registers:
    EAX=00000001 CS=0197 EIP=0170862f EFLGS=00010202
    EBX=00000001 SS=019f ESP=00ab9a6c EBP=07478f88
    ECX=00000001 DS=019f ESI=00000000 FS=0ca7
    EDX=01e44880 ES=019f EDI=00ab9a9f GS=1236
    Bytes at CS:EIP:
    f3 a4 8b 4a 20 5f 03 c8 5e 89 4a 20 5b c2 10 00
    Stack dump:
    00000000 08180098 00000000 26f01105 01e44880 00ab9a9f 00000001 00000000 0818aac8 08180098 07478f88 00000000 00000000 00000000 ffffffff 00000000

    Now, whenever I try to load that saved game, I get the same error or one that has a lot of %1.50z's in it or something around that range. I tried starting a new game, but eventually got the same error and the game still will not load.

    Also, attempting to start a new game today, I was greeted with a pop-up "Unable to allocate draw-buffer; terminating program." headed by the title CIVILIZATION 3 after the 1-100% loading bar. Not fun.

    At this point I'm pretty much desperate, but if some background information is needed, I'll gladly give it. I'm running Windows 98 (Second Edition I think) with a decent amount of RAM and harddrive space. I have all the DirectX updates and have exceding amounts of the system specs on the box.

    And I'm very sorry if this question is already answered in another post, but I would like some justification and a solution if anyone knows anything about this. Thanks a lot.
     
  2. Zooey

    Zooey Chieftain

    Joined:
    Dec 2, 2001
    Messages:
    14
    Location:
    Ensee, You Essay
    I always get the problems that no one else has...I wish my screen would split into 4...
     
  3. npburg

    npburg Chieftain

    Joined:
    Oct 28, 2001
    Messages:
    37
    I have this same problem where I play the game for a while and then at some point the game crashes. I try to load the game but it then again crashes at the exact same point. These games have lasted a long time so it isn't simple little problems at start up but arise long into the game and I have no clue why there is a problem. I don't know what anyone could say to help, hopefully any future patch will fix bugs, espeically speed up the game a lot, but I just wanted post this message so you know your aren't alone and I bet other people have this problem too.
     
  4. detritus727

    detritus727 Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2001
    Messages:
    1
    Location:
    germany
    You are not alone ;)NO PANIC i won´t sing;)

    I have the same problem as npburg. Between 1500 AD and 1600 AD the game stops and you can only kill the process by the Taskmanager. I try it with XP and W2K and got the same results. I think it allways happens when i open the Cityview and try by rightclick to upgrade/fortify my troups.

    Hope the patch will fix our problems.

    :crazyeyes if anyone can fix the problems donn´t be shy and wrote your idea :crazyeyes
     

Share This Page