1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Danrell's Civ5 Units Thread

Discussion in 'Civ5 - Unit Graphics' started by danrell, Jun 20, 2012.

  1. danrell

    danrell Chieftain

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    291
    Location:
    Hong Kong
    Ancient / Classical / Medieval Era :
    01 : Rome
    02 : Greece
    03 : Egypt
    04 : Viking
    05 : Spain
    06 : Korea
    07 : China
    08 : Japan
    09 : Mongol
    10 : Turkey
    11 : Persia
    12 : Arabia
    13 : Russia
    14 : India
    15 : Babylon
    16 : England
    17 : France
    18 : German
    19 : Crusader
    20 : Aztec
    21 : Inca
    22 : Maya

    Renaissance / Industrial Era :

    Modern Era :

    WWII Unit Pack :
    01 : UK
    02 : France
    03 : Poland
    04 : German
    05 : Hungary
    06 : Spain
    07 : Dutch
    08 : Greece
    09 : Italy
    10 : Sweden
    11 : USSR
    12 : USA
    13 : China
    14 : Japan
    15 : Others
    16 : Paratrooper

    Most models were conversions of others game, e.g. Civ4, Axis and Allies, Sudden Strike, Blitzkrieg, Theatre Of War, Daisenryaku, World of Tanks, some great creators, from the internet....

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tutorials :

    Gedemon - Add a new unit in the game
     
  2. danrell

    danrell Chieftain

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    291
    Location:
    Hong Kong
    [Edited Animations and Effects]
    v1 Updated : 2012-6-21

    Download

    (Download again when I updated!)

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Note :
    Please put the folder "Edited_Animations" to
    C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\sid meier's civilization v\Assets\Units\
    and replace the files.

    Use it if you want to see the unit work correctly. (e.g. Chariot, WWII units, etc...)
     
  3. danrell

    danrell Chieftain

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    291
    Location:
    Hong Kong
    [Skeleton Template]

    WWII unit's Skeleton Template in this thread : WWII Unit Pack 15 : Others

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    v2 List : Updated 2012-8-22

    Archer_Template
    Chukonu_Template
    CompanionCavalry_Template
    Composite_Bowman_Template
    Crossbowman_Template
    Hoplite_Template
    Horseman_Template
    Huscarl_Template (required "Viking DLC")
    Knight_Template
    Lancer_Template
    Longbowman_Template
    Longswordsman_Template
    Pikeman_Template
    Roman_Legion_Template
    Samurai_Template
    Spearman_Template
    Hakkapelitta_Template NEW
    HorseArcher_Template (required "Mongol DLC") NEW
    Scout_Template NEW
    Download

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tutorials :

    bernie14 - How To: Import Civ5 Meshes to Blender to Create Civ5 Units
     
  4. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,649
    Location:
    France
    is that a prelude for something really big ? :D
     
  5. Rob (R8XFT)

    Rob (R8XFT) Ancient Briton Super Moderator

    Joined:
    Aug 11, 2002
    Messages:
    10,787
    Location:
    Leeds (UK)
    Let's hope so ;)!
     
  6. Calavente

    Calavente Richard's voice

    Joined:
    Jun 4, 2006
    Messages:
    2,773
    Location:
    France
    @danrell... ouah...
    how did you do all this "conversion" ?
    (especially from cIV)...
    the former explanations is still current ? I thought it wasn't anymore useful...
     
  7. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,649
    Location:
    France
    danrell, I've seen that you've updated some of the WWI unit's threads, did you also update some unit models, or was it just to update the link to the animation files ?
     
  8. danrell

    danrell Chieftain

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    291
    Location:
    Hong Kong
    The unit models have not updated, I only divide the units and animation files to two packs, thanks :)
     
  9. danrell

    danrell Chieftain

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    291
    Location:
    Hong Kong
    Updated the [Skeleton Template].
     
  10. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,649
    Location:
    France
    ok, thank you :D
     
  11. Gorhaax

    Gorhaax Chieftain

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    192
    Amazing units Danrell, maybe you should make a complete pack that includes all of them rather then having to download each seperately?

    EDIT: Another question, how does one actually add these unit?
     
  12. Barghaest

    Barghaest Chieftain

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    758
    I'm curious about something, I'm well aware of how to add units to the game; however, if I want to use all your skin packs and have the proper civilizations use them does that mean I have to basically create duplicates that are only used by that civilization (i.e. for Romans to use the Roman models I'd need their civilization to UnitClassOverride to a duplicate version of each unit type that uses your skin/model)?
     
  13. Androrc the Orc

    Androrc the Orc Chieftain

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    1,620
    Location:
    Vienna, Austria
    AFAIK, yes. There isn't (at least yet) a UnitArtStyle sort of thing for Civ5.
     
  14. Nutty

    Nutty Chieftain

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    3,156
    Gender:
    Male
    Location:
    Orange County, California, U.S.A.
    Newer builds of R.E.D. use an artstyle-like method instead of UU's. See this post.
     
  15. Barghaest

    Barghaest Chieftain

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    758
    Alrighty, thanks!
     
  16. Androrc the Orc

    Androrc the Orc Chieftain

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    1,620
    Location:
    Vienna, Austria
    Danrell, do all of your units require the "Edited Animations and Effects" package, or do some (maybe the swordsmen, spearmen or bowmen) work without it?
     
  17. bernie14

    bernie14 Filter Manipulator

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    2,767
    Gender:
    Male
    Location:
    coastal flood plain
    BRILLIANT units danrell :goodjob: you are trully a unit genius....

    looking forward to more!!
     
  18. danrell

    danrell Chieftain

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    291
    Location:
    Hong Kong
    The "WW2 Unit packs" and the "Chariot" need this package, swordsmen, spearmen, etc...not require it, thanks :)
     
  19. Androrc the Orc

    Androrc the Orc Chieftain

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    1,620
    Location:
    Vienna, Austria
    Thanks very much :)
     
  20. Hulfgar

    Hulfgar Chieftain

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    1,797
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Hello Danrell,

    when you find the time could you make us an Air Force Swordfish to put on the Ark Royal :)

    And perhaps make some more Artillery : a medieval bombard and a WW1 75 mm gun would be nice :)

    Thanks for doing all those wonderfull units!
     

Share This Page