1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Dawn Of The OverLords

Discussion in 'Civ4 - Modpacks' started by keldath, Aug 7, 2007.

  1. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    Seth145,
    realy nice to know that v 1.9 is still played on :)

    fatski,
    hope youll get it and have some fun.


    i really recommend to guys on the other mods around, primarly rise of mankind, at least untill ill ypdate this one.

    :)
     
  2. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    i hope to get version 3 out in a day or too,

    i try to refine it as much as i can .

    hope i still have players who'd like that out there :)
     
  3. Daegan

    Daegan Chieftain

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    42
    You do, thanks! :)
     
  4. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    AH good to know,

    im near completion,

    i did a rework on the units - i removed around 7 classes that i believe was of no use.
    i changed many unitais for better functionality,
    changed many many unit values,
    added some techs between rifle era to tank era.

    gona replace some unit models.
    and some more stuff.


    now,
    i was thinking of renaming overlord mod to another mod,
    cause i got tired of this name and its no longer overlord 2, its like 3 or something,

    any suggestions on a new cool name?
     
  5. os79

    os79 Deity

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,091
    Location:
    Eastern USA Coast
    How about this...
    DARE
    D=Dominate
    A=And
    R=Rule
    E=Evermore
     
  6. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    hehe nice :)

    well perhaps ill stay with ol2?
     
  7. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    hey people,

    i just traced a bug that causes a ctd,
    so im almost ready to release version 2.1.
     
  8. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    good news anyone whos looking in this thread,

    i have optimized overlord2,

    it is now crash free, stable and playble from tech 1 to future tech.

    i have to tweak a bit the speeds, change something with the improvements,
    and i will release overlord 2 version 2.1 hopefully in two days.

    i promise those who will try it - one of the stable mods available with tons of enjoyable stuff.

    keldath.
     
  9. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
  10. DavidB1111

    DavidB1111 Not-so-smart Man

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    662
    YEAH! Alright. What's changed though? Any more of my crazy ideas get in? :)

    Oh, mountains passable
    That explains it! Duh!

    I feel dumb now.

    ARGH! Why does everyone have to limit world wonders?!?! Gah. You're fired, go home, you'll never work in this town again. :)
     
  11. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    hey david,

    i was preoccupied,

    dont be harsh...i have 30 kids, 2 x wifes i gotta support, 20 dogs, and one prraot,

    so its on your conscious !

    :)


    well if you wanna unlimit -just go to this file:
    civ4globalinfo.xml under xml folder,
    look for "wonder"
    youll find a tag that you can chaneg city limit to what ever you wish :)



    well as for what ive added:

    ive changed the techs around the marv v unit
    - made some distance between rifle era to tank era,
    tweaked alot of units
    remove unneeded units and some more.
    and mostly i removed a really bad crash that was hidden from me.

    :)

    have fun !

    and if you like, try out my and my teams mod - dune wars - its really amazing and unique.
     
  12. DavidB1111

    DavidB1111 Not-so-smart Man

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    662
    You're fine. I'll go edit the xml file soon enough. I just get tired of people thinking that balances things. Sigh. All it does it force you to have over 9000! cities. :)

    Bah. I'll continue to play this and give you my thoughts soon enough.
     
  13. earthwulf

    earthwulf Warlord

    Joined:
    Nov 7, 2005
    Messages:
    118
    Location:
    Seattle
    Hey again... once again lured back into the game - I downloaded OL2 after getting BTS etc up to date, and everything went fine until I tried to discover my first religion. Every time I try to build the helenism statue, I CTD with a message "Civilization IV: Beyond the Sword" has stopped working... which is unfortunated, cause I liked the mod when I first tried it a loooong time ago.
     
  14. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    ill check it out, i tested tons of games, not sure shy you have this -
    are you playing with choose religions?
    vista?

    what other game settings ?
     
  15. earthwulf

    earthwulf Warlord

    Joined:
    Nov 7, 2005
    Messages:
    118
    Location:
    Seattle
    I was not playing choose religons, the only settings I modified were the stack attack - I turned these on, otherwise, I think it was just set up how I unloaded your pack. I am using vista... I uploaded my last save game.

    ACK - wrong file attached - this is not an OL2 mod
     
  16. Seth145

    Seth145 Chieftain

    Joined:
    Nov 19, 2006
    Messages:
    26
    Location:
    Australia
    Hi Keldath

    Tried the new version , crashes after 5 to 10 turns same as previous version
    1.9 was the last version to work with vista , could it be the new map graphics ?
     
  17. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    hey guys,

    im not sure why you guys have ctds,

    earthwulf, dont turn on stack attack - its bugged...theres a reason for its being turned off.

    ACK - wrong file attached - this is not an OL2 mod - what does this mean?

    Seth145,

    and vista users,

    im not sure what causes a ctd with vista , i ran a lot of test games with xp, had no ctd.

    try to play with the regular maps - like archipelago, continents - and see what happens -

    try to attach a savegame, and ill see if i can reproduce the ctd.

    hope i can help, i really want to to make the mod working for you guys.
     
  18. DavidB1111

    DavidB1111 Not-so-smart Man

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    662
    I've not run into any bug with Hellenism at all. :)

    I've been a little busy but I'm not now, so I'll play this mod more. :)
     
  19. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,708
    Location:
    israel
    DavidB1111,
    great!

    looking forward to your report !
     
  20. earthwulf

    earthwulf Warlord

    Joined:
    Nov 7, 2005
    Messages:
    118
    Location:
    Seattle
    Thanks keldath - turning off the stack-attack seems to have done the trick. The "Ack" awas just there cause I attached a file that was for a different mod, then erased it once I realized what I'd done.
     

Share This Page